Cu caiacul pe Delta Argeşului
Astăzi vă invităm, la doar 25 km de Bucuresti, unde puteţi descoperi Delta Argeşului, la o scară mai mică o deltă amintind de Delta Dunării, surprinzând prin faptul că atât de aproape de aglomerarea urbană se poate întâni o natură aproape virgină, fără intervenţie umană vizibilă.
Ana-Maria Cononovici, 20.04.2024, 08:30
Astăzi vă invităm, la doar 25 km de Bucuresti, unde puteţi descoperi Delta Argeşului, la o scară mai mică o deltă amintind de Delta Dunării, surprinzând prin faptul că atât de aproape de aglomerarea urbană se poate întâni o natură aproape virgină, fără intervenţie umană vizibilă.
Cătălin Câmpeanu, iniţiator proiect Green Adventure, ne-a prezentat ideea excursiilor cu caiacul pe Delta Argeşului: “Este o experienţă foarte frumoasă, traseul începe puţin mai sus de deltă, de pe râul Argeş, în dreptul localităţii Grădinari, de acolo ne lansăm. Programul începe cu o coborâre pe râul Argeş, traseul este foarte frumos, pe ambele maluri avem pădure, este o zonă relativ sălbatică. Şi în partea inferioară a trraseului ajungem în zona deltei, unde avem canale, seamănă foarte mult cu imaginea din Delta Dunării, avem colonii de păsări, avem o vegetaţie luxuriantă şi ne plimbăm pe acele canale. Acele canale ajung la un moment dat în nişte mici bălţi în care, dacă avem noroc, prindem şi nuferii înfloriţi, ne bucurăm de imagini foarte spectaculoase şi de o natură incredibil de frumoasă. Este vorba pur şi simplu de a petrece o zi în mijlocul naturii, făcând mişcare, în aer liber şi a te bucura de o experienţă nouă.”
De obicei ora de întâlnire este aproximativ 9, iar programul se termină în jur de ora 16.00-17.00. Am aflat că durata unui traseu este de aproximativ 3-4 ore, de vâslit activ, dar organizatorii invită şi la momente de pauză, de relaxare şi chiar şi picknic: (Cătălin Câmpeanu) “Activitatea de caiac este potrivită oricui, cu sau fără experienţă, pentru că echipamentele pe care le folosim sunt caiace foarte stabile, oricine, chiar dacă nu a mai vâslit până acuma, n-ar avea o problemă de echilibru sau stabilitate, efortul fizic este unul minim spre mediu, gândiţi-vă că râul Argeş curge uşor la vale şi viteza curentului te ajută să te deplasezi mai uşor. Şi eu recomand această activitate pentru oricine care îşi doreşte să se bucure într-o zi de weekend sau chiar în cursul săptămânii de aer curat şi natură.
Cătălin Câmpeanu, iniţiator proiect Green Adventure, a precizat: “Toate echipamentele tehnice sunt incluse în preţul programului. Oferim tot ce este necesar pentru a te bucura de experienţa în caiac, respectiv caiace, vâslele, care se numesc padele, veste de salvare. Ghizii sunt echipaţi să intervină în cazul în care cineva are probleme medicale sau dacă a obosit putem să intrăm într-un scenariu de tractare, astfel încât să îi oferim o perioadă de relaxare şi refacere. Trebuie să vii doar îmbrăcat pentru o activitate nautică, să ştii că te vei stropi, nu te vei uda neapărat şi la finalul programului este bine să ai haine de schimb.”
Grupurile sunt în general între 4-15 persoane, astfel încât instructajul şi sguranţa participanţilor pot fi asigurate, dar la cerere, pot fi organizate şi programe pentru corporaţii.