Băile Perşani
Vă invităm astăzi în Băile Perșani din comuna Șinca, județul Brașov. Considerată „litoralul de la munte”, această stațiune situată la poalele de vest ale Munților Perșani, la 400 m altitudine, atrage tot mai mulţi turiști, în sezonul estival.
Ana-Maria Cononovici, 01.06.2024, 12:00
Vremea caldă cuprinde încet dar sigur teritoriul întregii ţări, aşa că tot mai mulţi oameni sunt interesaţi de zone unde să se poată răcori. Vă invităm astăzi în stațiunea Băile Perșani din comuna Șinca, județul Brașov. Considerată „litoralul de la munte”, această stațiune situată la poalele de vest ale Munților Perșani, la 400 m altitudine, atrage tot mai mulţi turiști, în sezonul estival.
Băile Perşani – reprezintă o staţiune balneoclimaterică de vară, renumită pentru ştrandul cu ape minerale clorurate, bicarbonate, sodice, calcice şi proprietăţile terapeutice ale nămolului, testat la un institut specializat din Neuchatel (Elveţia). Staţiunea este situată la o oră de Braşov, între Făgăraş şi Braşov, pe DN1 Braşov-Făgăraş, la Km 45 şi pune la dispoziţia vizitatorilor toate facilităţile de cazare şi confort pentru un weekend prelungit, dar şi pentru cei care doresc un popas, atunci când tranzitează judeţul Braşov.
Ionuţ Standavid, administrator, ne-a spus ce găsim aici: “Un ştrand mai atipic, datorită nămolului, exact ca la Techirghiol, apă sărată, în rest multă verdeaţă. Avem bazinul mare de 600 de metri pătraţi, mai avem un bazin mai mic, de copii de aproximativ 30 mp. Bazinul mare este construit fix pe izvoarele de apă sărată. Avem 20 de căsuţe, pentru cei care doresc să rămână peste noapte, 10, de câte 4 locuri, dotate cu două paturi duble, 10, a câte două paturi single, avem şi hotel cu şase camere, restaurant, terasă, ca o staţiune!”
Din pridvorul unora dintre căsuţele de lemn ce oferă locuri de cazare pot fi admiraţi, în depărtare, Munţii Făgăraş, ceea ce sporeşte atractivitatea locului.
Apa în bazinul mare are o temperatură potrivită şi este şi mai caldă în bazinul pentru copii, dar închisă la culoare, din pricina consisdenţei nămoloase. Băile de nămol ajută în cazul afecţiunilor aparatului locomotor, a celor de natură reumatică, dar şi la relaxare musculo-articulară, sau tratament de curăţire şi tonifiere a epidermei.
Ca obiective turistice, în zonă se găseşte fosta mănăstire rupestră Pleșiu, ce cuprinde șase încăperi în stâncă şi care a fost părăsită în anul 1700, precum şi Peștera Mare de la Merești, din Munții Perșani, descoperită în secolul al 18-lea, unde s-au găsit resturi de ceramică din epoca fierului.
În plus, o vizită în oraşul Braşov sau la cetăţile Făgăraş sau Rupea, aflate la aproximativ o oră de zona băilor, vă pot completa vacanţa, astfel încât să vă bucuraţi de apă, nămol, relaxare în mijlocul naturii, dar şi experienţa unor situri medievale încântătoare.