Noutăţi din transportul aerian
Aeroportul Internaţional Timişoara «Traian Vuia» a ridicat restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 de mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.
Eugen Cojocariu, 22.12.2022, 15:44
Aeroportul Internaţional Timişoara «Traian Vuia» a ridicat restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 de mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu. Totodată, pe lângă eliminarea restricţiei referitoare la cantitatea de lichide, nici electronicele nu vor mai fi scoase din bagaje pentru verificare. Implementarea acestui sistem modern de control de securitate a fost posibilă în urma achiziţionării celor mai noi echipamente de specialitate prin accesarea unei finanţări europene nerambursabile.
Pasagerii scapă de stresul de a pune recipientele în pungi de plastic pentru scanare separată de bagajul de mână. Acelaşi lucru este valabil şi pentru electronice, laptopurile şi accesoriile acestora, care vor fi trecute prin scanere fără să mai fie obligatorie scoaterea lor din bagaj. Dincolo de faptul că este eliminat stresul ambalării recipientelor şi al scoaterii acestora pentru scanare separată, cel mai important câştig este reducerea timpului de procesare a pasagerilor la efectuarea controlului de securitate.
Totuşi, este bine ca pasagerii să aibă în vedere şi faptul că aceste reguli valabile pe «Traian Vuia» nu se aplică în orice aeroport pe care urmează să ajungă. O măsură eficientă care să-i scutească de complicaţii este verificarea condiţiilor de securitate din aeroporturile spre care zboară, cu sprijinul companiilor aeriene prin care achiziţionează biletele, precizează conducerea Aeroportului Internaţional Timişoara.
Pe de altă parte, operatorul aerian low-cost Wizz Air anunţă creşterea frecvenţelor de zbor pe 3 rute operate de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca către Bruxelles Charleroi, Milano Bergamo şi Paris Beauvais. Ruta Cluj-Napoca – Bruxelles Charleroi este operată cu până la 7 zboruri pe săptămână, frecvenţa rutei Cluj-Napoca – Milano Bergamo a fost crescută la 11 zboruri săptămânale, iar segmentul Cluj-Napoca – Paris Beauvais cu până la 9 zboruri pe săptămână. Wizz Air a livrat a 4-a aeronavă, Airbus A321neo, bazei sale din Iaşi (nord-estul României), care va opera pe 3 rute nou-introduse către oraşele europene Memmingen (Germania), Basel-Mulhouse (Elveţia) şi Copenhaga (Danemarca).
Ieşenii pot călători acum de la Iaşi la Memmingen luni, miercuri şi vineri. Zborurile către Basel-Mulhouse şi către Copenhaga vor decola din Iaşi în fiecare marţi şi sâmbătă. Wizz Air creşte frecvenţa şi pe alte zboruri solicitate din Iaşi, cum ar fi: Veneţia, Roma Ciampino (Italia), Barcelona (Spania), Eindhoven (Olanda), Tel-Aviv (Israel), Londra Luton (Marea Britanie). Wizz Air oferă acum 22 de rute care conectează Aeroportul Internaţional Iaşi cu destinaţii. Tot Wizz Air va opera de două ori pe săptămână (marţi şi sâmbătă) zboruri din Suceava (nordul României) către Larnaca (Cipru) şi către Eindhoven (Olanda).