Modalităţi de transfer de bani
Compania Naţională Poşta Română a lansat, în urma încheierii unui parteneriat cu Deutsche Bank, un serviciu denumit Eurogiro Cont prin care pot fi transferate internaţional sume de până la 5.000 de euro...
Florin Orban, 29.03.2013, 13:32
Compania Naţională Poşta Română a lansat, în urma încheierii unui parteneriat cu Deutsche Bank, un serviciu denumit Eurogiro Cont prin care pot fi transferate internaţional sume de până la 5.000 de euro de către orice titular de cont bancar din lume. Potrivit Poştei Române, prin intermediul acestui serviciu pot fi trimise sume de bani în numerar în orice cont bancar din străinătate şi se pot face plăţi din întreaga lume, în numerar, de la orice titular al unui cont bancar de la orice bancă din lume, precum şi de la orice administraţie poştală care are un acord cu Deutsche Bank. De asemenea, expeditorii din întreaga lume, titulari de conturi bancare, pot transmite beneficiarilor din România sume exprimate în 40 de valute. În cazul achitării unui mandat Eurogiro Cont sosit în România, destinatarul va fi avizat la domiciliu de sosirea acestuia pentru a se prezenta la sediul oficiului poştal, în vederea încasării sumei. Indiferent de valuta în care a fost iniţiat transferul, beneficiarul încasează suma numai în euro.
Poşta Română oferă clienţilor şi serviciile de transfer internaţional de bani Eurogiro, Eurogiro Cash, cel de mandate internaţionale şi Western Union. Serviciul de mandate Eurogiro este disponibil în peste 450 de oficii poştale din întreaga ţară şi oferă posibilitatea transferului de bani în şi din 23 de ţări. Există şi varianta utilizării serviciului Eurogiro Cash International, care este disponibil deocamdată doar în relaţia cu Italia, Portugalia şi Bosnia Herţegovina, în ambele sensuri, iar timpul de transmitere a banilor este de 2 zile. Să notăm şi că un alt serviciu, cel de mandate poştale internaţionale, permite persoanelor fizice expedierea şi primirea sumelor de bani, într-un interval de 5 zile, în şi din 14 ţări. În relaţia cu Italia există numai serviciul de expediere a banilor din România. Totodată, Compania Naţională Poşta Română beneficiază de serviciul Western Union. Amănunte despre toate aceste servicii pot fi aflate de pe site-ul companiei, editat în engleză şi română, cu adresa www.posta-romana.ro.
Serviciul Western Union este disponibil şi prin intermediul multora dintre băncile care activează în România: Banca Românească, membră a grupului National Bank of Greece, Banca Transilvania, Bancpost, Raiffeisen, BRD Groupe Societe Generale şi Piraeus Bank. Un alt serviciu disponibil în ţara noastră este MoneyGram, la filialele Băncii Comerciale Române, OTP Bank, UniCredit Ţiriac Bank, ProCredit Bank, Alpha Bank, Libra Bank, Carrefour şi Intesa Sanpaolo Bank. Pe de altă parte, la începutul anului 2006, CEC Bank, în parteneriat cu Transfer Rapid, o companie americană, a lansat un serviciu de transfer de bani adresat exclusiv românilor din străinătate.
Un alt serviciu adresat românilor din străinătate este cel al companiei Meridiana Transfer de Bani care realizează operaţiuni prin intermediul agenţiilor Atlassib din Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, Spania şi România.