Traficul aerian pe aeroporturile din Bucureşti a depăşit cu aproape 9% maximul istoric din 2019. În 2024, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa „Aurel Vlaicu” s-a înregistrat un trafic aerian de peste 16,05 milioane de pasageri.
Salvamontiştii şi jandarmii montani vin cu noi sfaturi pentru iubitorii sporturilor de iarnă. De asemenea, avem câteva informaţii pentru aceştia.
Odată cu aderarea României şi a Bulgariei şi cu frontierele terestre la Spaţiul Schengen, de liberă circulaţie, călătoriile din România către şi dinspre celelalte state membre Schengen vor fi similare unei călătorii în interiorul ţării.
Salvamontiştii şi jandarmii montani au transmis numeroase sfaturi turiştilor în contextul sezonului rece, al ninsorilor abundente din unele zone şi al pericolului de avalanşe, mai ales la altitudini mari.
Mai multe companii aeriene şi aerporturi au anunţat noutăţi şi facilităţi pentru pasageri. Operatorul aerian naţional român TAROM oferă pentru sezonul de iarnă transportului gratuit al echipamentelor de schi şi snowboard.
România are peste 200 de pârtii de schi omologate, cu diferite grade de dificultate. Acestea sunt potrivite atât pentru cei care abia încep să practice sporturile de iarnă, cât şi pentru cei mai experimentaţi, a traansmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.
Noul Mers al Trenurilor din România este valabil din 15 decembrie 2024 până la 13 decembrie 2025. Tot din 15 decembrie biletele de tren sunt mai scumpe cu 4,6%.
În Bucureşti s-au deschis cele mai importante Târguri de Crăciun, inclusiv cel Piaţa Constituţiei
În România a început să funcţioneze sistemul de plăţi instant cu telefonul mobil RoPay, dezvoltat de mai multe bănci. Informaţii pot fi găsite pe site-ul www.ropay.ro, care are şi variantă în limba engleză.
În România s-au deschis câteva dintre cele mai importante Târguri de Crăciun. Sibiu, oraşul din centrul României, şi-a propus să redevină 'Capitala Crăciunului' prin Târgul de Crăciun din Piaţa Mare din centrul istoric.
Numărul structurilor de primire turistică a crescut în România.
Primăriile din România au obţinut venituri de peste 452 milioane de lei din utilizarea locurilor de parcare şi din amenzile date în 2023.
Investiţiile rezidenţiale se mută în judeţul Ilfov, însă presiunea pe traficul din Bucureşti va creşte.
Mai multe companii aviatice care operează în România anunţă noi rute sau renunţarea la unele rute.
Cifrele turismului în România sunt în creştere cu 4,8% faţă de perioada similară din 2023, potrivit Institutului Naţional de Statistică.