Început de an 2025 al Teatrului Național „Mihai Eminescu” (TNME) din Chișinău, cu Turneul Unirii prin artă „Teatrul românesc București – Iași – Chișinău” (24.01.2025 – 27.03.2025).
Aici puteţi asculta "Românii de lângă noi", ediţia din 16 ianuarie 2025
Tradiții și Spiritualitate. Sărbătorile pe rit vechi în dreapta Tisei, la românii din Maramureșul Istoric, Ucraina.
Un fir al continuității românești în Maramureșul istoric (Ucraina) - ceterașul Ion Șiman, care a primit în 2024 titlul de Tezaur uman viu, acordat de Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial al României.
Interviu cu avocat dr. Iulian Rusanovschi, președinte fondator al Asociației obștești Monumentum de la Chișinău, centrată pe restabilirea monumentelor interbelice realizate pe teritoriul dintre Prut și Nistru și nu numai.
Aici puteţi asculta "Românii de lângă noi", ediţia din 19 decembrie 2024
Placă memorială, dezvelită la Sinăuți, regiunea Cernăuți, Ucraina, pentru poeți și scriitori români din nordul Bucovinei originari din Sinăuți: Vasile Tărâțeanu, Ilie Tudor Zegrea și Ilie Luceac.
Aici puteţi asculta "Românii de lângă noi", ediţia din 05 decembrie 2024.
Festivalul internațional de colinde „O, ce veste minunată” reunește la Dorohoi, în cea de-a III-a ediție, colindători din Republica Moldova, Ucraina și România (evenimentul este organizat de Asociația „Ținutul de Sus” în memoria preotului inițiator Constantin Muha, fost director al Seminarului Sf.Ioan Iacob, Dorohoi).
Aici puteţi asculta "Românii de lângă noi", ediţia din 21 noiembrie 2024
„Atlasul lingvistic al dialectelor româneşti din nordul şi sudul Dunării” (ALDRO)
Festivalul-concurs de muzică populară „Barbu Lăutaru” (ediția a II-a, 6 - 7 noiembrie 2024, Bălți, Republica Moldova).
130 de ani de la naşterea epigramistului Păstorel Teodoreanu.
Prezență basarbeană la FNT. „Domnișoara Iulia” – spectacol al TNME (Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău) în programul celei de-a 34-a ediții a Festivalului Național de Teatru de la București. Int. cu Petru Hadârcă, actor, regizor, director al TNME.
Constantin Tampiza, viceprim-ministru și ministru al economiei și finanțelor în Republica Moldova între 1990 și 1992, în guvernele Mircea Druc și Valeriu Muravschi, implicat activ în implementarea primelor politici economice și financiare esențiale pentru tranziția de la economia planificată sovietică la o economie de piață emergentă.