„Atlasul lingvistic al dialectelor româneşti din nordul şi sudul Dunării” (ALDRO)
Festivalul-concurs de muzică populară „Barbu Lăutaru” (ediția a II-a, 6 - 7 noiembrie 2024, Bălți, Republica Moldova).
130 de ani de la naşterea epigramistului Păstorel Teodoreanu.
Prezență basarbeană la FNT. „Domnișoara Iulia” – spectacol al TNME (Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău) în programul celei de-a 34-a ediții a Festivalului Național de Teatru de la București. Int. cu Petru Hadârcă, actor, regizor, director al TNME.
Constantin Tampiza, viceprim-ministru și ministru al economiei și finanțelor în Republica Moldova între 1990 și 1992, în guvernele Mircea Druc și Valeriu Muravschi, implicat activ în implementarea primelor politici economice și financiare esențiale pentru tranziția de la economia planificată sovietică la o economie de piață emergentă.
Alecu Reniță, fondator și redactor-șef al publicației de ecologie, turism și cultură Natura de la Chișinău, președintele Mișcării ecologiste din Moldova.
190 de ani de la nașterea lui V.A Urechia, primul președinte al Societății de cultură macedo-române, unul dintre principalii susținători ai românilor sud-dunăreni în lupta lor pentru emancipare națională.
Mihai Poiată - cineast, dramaturg, publicist, scenarist și scriitor, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova.
Referendum 2024: Petru Hadârcă - regizor și actor, director al TNME - Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău
Republica Moldova - Referendum 2024: Nicolae Rusu, scriitor, director al Fondului Literar al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova .
Aici puteţi asculta "Românii de lângă noi", ediţia din 10 octombrie 2024.
Referendum 2024 și calea europeană a Republicii Moldova. Interviu cu prof.univ.dr. habilitat Sergiu Musteață, președinte fondator al Asociației Naționale a Tinerilor Istorici din Moldova, profesor la Școala Doctorală a Universității „Valahia” Târgoviște.
Aici puteţi asculta "Românii de lângă noi", ediţia din 26.09.2024
145 de ani de la înfiinţarea în 23 septembrie 1879 (recunoscută apoi, la 15 aprilie 1880 prin Decretul domnesc nr. 1289 semnat de Carol I, Domn al Românilor) a Societăţii de Cultură Macedo-Română.
„Chișinău la linia roșie”– expoziție documentară, conferință despre patrimoniul urban și intervenție civică în capitala basarabeană și proiecție docuficțiune „Dragă Chișinău”, într-un proiect complex, organizat de Asociația pentru cultură și arte Arbor (România) și Arbor Institute for Culture (Republica Moldova).