Ascultă Live

Ascultă Radio România Internațional Live

Concurs pentru posturile de lector de limba română

Concurs pentru posturile de lector de limba română din Udine- Republica Italiană, Skopje- Republica Macedonia, Rabat- Regatul Marocului, Comrat- Republica Moldova, Tunis- Republica Tunisiană.

Concurs pentru posturile de lector de limba română
Concurs pentru posturile de lector de limba română

, 20.03.2018, 11:56

Institutul Limbii Române
recrutează candidaţi din mediul preuniversitar și universitar,
pentru ocuparea câte unui post de lector de limba română în Universitatea de
Stat din Comrat – Republica Moldova, Universitatea Mohammed V din Rabat- Regatul
Maroc, Universitatea El Manar din Tunis- Republica Tunisiană și din mediul
universitar pentru ocuparea câte unui post de lector de limba română în
Universitatea Sf. Kiril și Metodiu din Skopje, Republica Macedonia
și în Universitatea din Udine, Republica Italiană pentru o perioadă
determinată, de 12 luni. Perioada determinată nu poate depăși, în
total, 36 de luni. Pentru fiecare post mai sus amintit, activitatea la catedră
a noului lector de limba română va
începe odată cu deschiderea anului universitar 2018-2019 din țara/universitatea
respectivă.

Condiţii generale: Candidaţii trebuie să fie cadre didactice cu minimum 2 ani vechime la catedră, titulari într-o instituţie/unitate de învăţământ românească acreditată sau autorizată (conform art. 2 din H.G. nr. 837/2014).


Cerinţe specifice:

Pentru postul de lector de limba română din Universitatea de Stat din Comrat, Republica Moldova: să fie absolvenți ai unei facultăți cu profil filologic; să fie cunoscători ai limbii ruse. Constituie un avantaj experiența în predarea limbii române ca limbă străină.


Pentru postul de lector de limba română din Universitatea Mohammed V din Rabat- Regatul Maroc:
să aibă competențe de comunicare în limba franceză; să aibă experiență în predarea limbii române ca limbă străină și abilitatea de a preda toate nivelurile de competență lingvistică pentru limba română.

Pentru postul de lector de limba română din Universitatea El Manar din Tunis- Republica Tunisiană: să aibă cunoștințe solide de limba arabă și/sau franceză; să aibă experiență de 3-5 ani în predarea limbii române ca limbă străină. Constituie un avantaj cunoașterea limbii engleze.


Pentru lector de limba română din Universitatea Sf. Kiril și Metodiu din Skopje, Republica Macedonia: să fie absolvent de filologie, specializarea limba și literatura română; să fie doctorand sau doctor în științe;să aibă experiență de minimum 2 ani în predarea limbii române ca limbă străină, de preferat în mediul universitar. Constituie un avantaj buna cunoaștere a unei alte limbi romanice, de preferat limba franceză, la un nivel avansat.


Pentru postul de lector de limba română din Universitatea din Udine, Republica Italiană: să aibă cunoștințe avansate de limba italiană, care să îi permită să predea în această limbă la nivel academic.

Recrutarea şi selecţia se vor organiza conform următorului calendar:

– de la data publicării anunţului, până în data de 22.03.2018, ora 11.00- depunerea dosarelor de concurs; 23.03.2018- 26.03.2018, evaluarea dosarelor- prima probă; 27.03.2018- afişarea rezultatelor evaluării dosarelor de concurs; 02.04.2018- interviu (ora se va comunica după afişarea rezultatelor evaluării dosarelor de concurs); 03.04.2018- afişarea rezultatelor în urma interviului.

Afişarea rezultatelor se face pe site-ul www.ilr.ro.


Contestaţiile pot fi depuse exclusiv pentru nerespectarea procedurilor legale de concurs.
În situaţia în care un candidat deţine elemente care pot demonstra nerespectarea procedurilor legale de concurs, candidatul poate formula contestaţie în termen de două zile de la comunicarea rezultatului.

Rezultatul final se publică pe site-ul www.ilr.ro, în termen de maximum 2 zile lucrătoare de la data comunicării de către partenerul străin a lectorului desemnat.

Dosarele de înscriere la concurs trebuie să conţină, în mod obligatoriu, documentele prevăzute de art. 7 din OMEN 5076/2014 şi se vor depune în format tipărit şi electronic, pe CD sau DVD, la sediul Institutului Limbii Române din Bucureşti, str. Caransebeş nr. 1, et. 7, sector 1, cod poştal 012271, direct sau prin intermediul serviciilor poştale ori de curierat care permit confirmarea primirii în termen de 30 de zile de la data publicării anunţului.

Notă: Se evaluează numai dosarele complete ale candidaților eligibili pentru încheierea unui contract individual de muncă pe durată determinată.

Lista documentelor pentru dosarele de înscriere la concurs:

a) opis al documentelor cuprinse în dosar, semnat de către candidat ;b) cererea de înscriere la concurs, semnată de către candidat, conform Anexei 1 din Metodologia privind recrutarea şi selecţia lectorilor; c) copie a documentului de identitate; d) copie a certificatului de căsătorie sau alt document care face dovada schimbării numelui, dacă este cazul; e) adeverinţă medicală cu menţiunea apt pentru muncă; f) adeverinţă privind statutul de titular al candidatului într-o instituţie/unitate de învăţământ acreditată sau autorizată şi privind vechimea în învăţământ; g) copii ale diplomelor care atestă studiile candidatului: licenţă, master, doctorat, postdoctorat; în cazul în care diplomele de studii au fost obţinute în străinătate, vor fi însoţite de documente privind recunoaşterea sau echivalarea acestora în România; h) adeverinţă privind calitatea de doctorand, dacă este cazul;i) adeverinţă privind gradul didactic; j) curriculum vitae în format european;k) lista lucrărilor de specialitate;l) lista evenimentelor ştiinţifice, proiectelor de cercetare etc. la care a participat candidatul;m) certificat de competenţă lingvistică pentru o limbă străină sau un document echivalent ; n) proiect de activitate didactică pentru un ciclu complet de studii de 3 ani și un rezumat al acestuia*; o) două recomandări, din care cel puţin una să fie din partea unui reprezentant al instituţiei/unităţii de învăţământ în care candidatul este titular.

Actele menționate la pct. j), n) și o) vor fi în limba română, cu traducere:

– în limba engleză sau în limba arabă, pentru Universitatea Mohammed V din Rabat- Regatul Maroc și pentru Universitatea El Manar din Tunis- Republica Tunisiană,

– în limba engleză sau în limba macedoneană, pentru Universitatea Sf. Kiril și Metodiu din Skopje, Republica Macedonia;

– în limba engleză sau în limba italiană, pentru Universitatea din Udine, Republica Italiană.

* Proiectul de activitate didactică trebuie să aibă maximum 2.000 de cuvinte, iar rezumatul proiectului maximum 300 de cuvinte. Acestea se redactează cu caractere Times New Roman, la 1,5 rânduri. În elaborarea proiectului de activitate candidaţii vor face referire şi vor avea în vedere următoarele secţiuni:

a) Mediul cultural şi educaţional în care va funcţiona lectoratul;b) Proiectarea unui parcurs didactic relevant, orientat spre nevoile cursanţilor;c) Competenţele specifice;d) Competenţe de comunicare interpersonală şi instituţională;e) Valoarea adăugată.

Metodologia privind recrutarea şi selecţia lectorilor este accesibilă pe pagina web www.ilr.ro, la secţiunea Legislaţie.

Relaţii suplimentare se obţin la sediul Institutului Limbii Române, la telefon 021/3110631 sau prin e-mail lectorate@ilr.ro.

Alegeri (foto: roaep.ro)
Portal utilitar pentru românii de pretutindeni sâmbătă, 07 septembrie 2024

Românii din diaspora pot vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare şi prezidenţiale

Românii care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate pot vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare şi prezidenţiale de anul...

Românii din diaspora pot vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare şi prezidenţiale
ANCOM

ANCOM: Ce trebuie să știi despre utilizarea cartelelor preplătite pentru serviciile telecom  

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) primește frecvent reclamații de la utilizatorii de cartele...

ANCOM: Ce trebuie să știi despre utilizarea cartelelor preplătite pentru serviciile telecom  
alegeri diaspora )sursa foto: aep facebook)

AEP – informaţii pentru votul românilor din străinătate la prezidenţiale şi parlamentare – 2024

Până vineri, ora 10.00, 3.243 de români din străinătate s-au înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), pentru a vota prin...

AEP – informaţii pentru votul românilor din străinătate la prezidenţiale şi parlamentare – 2024
Autostradă / Sursa foto: RRI

Avertizare prin SMS la expirarea permisului de conducere

Şoferii vor fi avertizaţi printr-un SMS atunci când urmează să le expire permisul de conducere. Acest lucru este asigurat de noul serviciu...

Avertizare prin SMS la expirarea permisului de conducere

HUB-ul de servicii al MAI, modalitate de obținere facilă, rapidă și gratuită a certificatului de cazier judiciar

De asemenea, certificatul de cazier judiciar poate fi obţinut şi online de către persoanele fizice de cetăţenie română, prin două mecanisme...

HUB-ul de servicii al MAI, modalitate de obținere facilă, rapidă și gratuită a certificatului de cazier judiciar

Condiții de ieșire din țară pentru cetățenii români minori

Cetăţenii români minori pot călători în străinătate în baza documentului de călătorie individual valabil – pașaport sau carte de...

Condiții de ieșire din țară pentru cetățenii români minori

Posibilitatea cumpărării vechimii în muncă – prelungită până la sfârșitul anului 2024

Cetățenii români din țară și din afara granițelor pot plăti retroactiv pentru cel mult 6 ani de vechime în...

Posibilitatea cumpărării vechimii în muncă – prelungită până la sfârșitul anului 2024

Inițiativă USR privind sprijinirea învățământului în limba română în Diaspora

Parlamentarii USR de Diaspora, Radu Mihail și Iulian Lorincz, au depus o inițiativă legislativă menită să impulsioneze înființarea de către...

Inițiativă USR privind sprijinirea învățământului în limba română în Diaspora

Parteneri

Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român
Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS
Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online
Institului European din România Institului European din România
Institutul Francez din România – Bucureşti Institutul Francez din România – Bucureşti
Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național de Artă al României
Le petit Journal Le petit Journal
Radio Prague International Radio Prague International
Muzeul Național de Istorie a României Muzeul Național de Istorie a României
ARCUB ARCUB
Radio Canada International Radio Canada International
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
SWI swissinfo.ch SWI swissinfo.ch
UBB Radio ONLINE UBB Radio ONLINE
Strona główna - English Section - polskieradio.pl Strona główna - English Section - polskieradio.pl
creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti
italradio italradio
Institutul Confucius Institutul Confucius
BUCPRESS - știri din Cernăuți BUCPRESS - știri din Cernăuți

Afilieri RRI

Euranet Plus Euranet Plus
AIB | the trade association for international broadcasters AIB | the trade association for international broadcasters
Digital Radio Mondiale Digital Radio Mondiale
News and current affairs from Germany and around the world News and current affairs from Germany and around the world
Comunità radiotelevisiva italofona Comunità radiotelevisiva italofona

Furnizori de servicii de difuzare/redifuzare

RADIOCOM RADIOCOM
Zeno Media - The Everything Audio Company Zeno Media - The Everything Audio Company