Pactul PentruTineri – programul național pentru reducerea abandonului școlar, inițiat în 2022 de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Muncii și UNICEF Romania, continuă din ianuarie 2025 cu ediția a treia.
Diplomele românești obşinute de asistenţii medicali generalişti, obținute înainte de aderare, respectiv 1 ianuarie 2007, vor fi recunoscute automat de statele membre ale UE.
Ascultaţi aici rubrica Muncind în Europa, ediţia din 30.12.2024.
Ascultaţi aici rubrica Muncind în Europa, ediţia din 16.12.2024.
Ascultaţi aici rubrica Muncind în Europa, ediţia din 02.12.2024.
Ascultaţi aici rubrica Muncind în Europa, ediţia din 25.11.2024.
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a implementat în acest an un mecanism inovator, ReCONECT, care facilitează legătura dintre absolvenții diferitelor forme de învățământ, serviciul public de ocupare și angajatori, adaptand astfel, oferta de formare profesională cu cerințele acestora.
Începând de anul acesta, persoanele fizice pot angaja și plăti legal lucratori pentru activitățile casnice.
Comisia Europeană a propus recent, un set de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă destinat persoanelor care lucrează prin intermediul platformelor digitale, în condiţiile în care astăzi, peste 28 de milioane de persoane din UE lucrează în domeniul digital.
Ascultaţi aici Muncind în Europa, ediţia din 07.10.2024.
Ascultaţi aici Muncind în Europa, ediţia din 30.09.2024.
9 ani de activitate, MEDIjobs in Romania; cea mai mare platformă online de recrutare din domeniul medical și farmaceutic, prezintă bilanțul realizărilor sale.
Ascultaţi aici "Muncind în Europa", ediţia din 16.09.2024.
Românii pensionari din diaspora trebuie să trimită, până la 30 septembrie, certificatele de viaţă, astfel riscă să nu mai primească pensia pentru perioada muncită în ţară.