Ziua Culturii Române, sărbătorită de Junimea Româna, din Canada, prin "Dor de Eminescu” (18 ianuarie 2025, Montreal).
Educaţia în limba română, cinste cui o păstrează vie în rândurile tinerei generaţii de peste hotare!
Credință și tradiție în diaspora azi
Centrul de Cultură și Tradiție Italo-Românească din Torino, Italia – profil de asociatie si repere pentru un nou an cu activitati dedicate copiilor romani din comunitate.
„Legea pentru suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetățenilor români decedați în străinătate”, promulgată luna trecută de presedintele României.
Proiecte de integrare sociala, realizate din decembrie 2024 de Asociatia Socio-culturala Traian, din Cordoba, Spania, cu sprijinul Primariei din Cordoba si al Guvernului Andaluziei.
Valencia - între dezastru natural și solidaritate.
"Spotlight on the Romanian Startup Ecosystem" – conferinta organizată online, pe 25 octombrie, de Romanian United Foundation, din Chicago, pentru promovarea a mediului de inovaţie și start-up-uri din România. Interviu cu Mihai Lehene - președinte RUF.
Lansarea clubului de artă și literatură "Arteon", la Montreal, Quebec, Canada, în organizarea Asociației Culturale Române și a Comunitatii Moldovenilor din Quebec (pe 26 septembrie). Interviu cu Diana Haiduc, președinta ACR.
Pregătiri pentru primul târg de bunuri şi servicii la Berna, organizat de Clubul de Afaceri al Românilor în Elveţia, în perioada 26-27 octombrie 2024. Interviu cu Adrian Moraru, preşedinte CARE.
Expoziție foto-documentară „Eroism și credință: Memoriale ale neamului românesc”, la Castellon de la Plana, Spania, in organizarea Institutului Hispano-Român (cu parteneri din România și Spania, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, in perioada 17 octombrie – 1 noiembrie 2024. Interviu cu Manuel Păduraru, președinte al Institutului Hispano-Român
Școala românească de la Haga, Olanda – 10 ani de activitate împliniţi anul acesta.
Asociaţia socio-culturală „Dacia”, din oraşul Rivoli, provincia italiană Torino. Interviu-profil cu Natalia Elinoiu – presedinta asociaţiei, psiholog de profesie.
“Democraţia în pericol? O radiografie a Europei de Est. “ – dezbatere organizată la Paris, de ambasada Rep. Moldova în Franţa şi Asociatia Arche Culturelle, pe 26 iunie (la o zi după ce Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova în cadrul conferinței interguvernamentale desfășurate la Luxemburg). Interviu cu dr. Raluca Prelipceanu, preşedinta Arche culturelle.