Marocul a declarat trei zile de doliu naţional pentru victimele cutremurului violent care a lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, această ţară.
Marocul a declarat trei zile de doliu naţional pentru victimele cutremurului violent care a lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, această ţară. Peste 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa și tot atâtea au fost rănite. Cutremurul a avut o magnitudine de 6,8 pe scară Richter, provocând panică.
Căutările pentru supravieţuitori continuă în zona munţilor Atlas sau în vechiul oraş Marrakech, cele mai afectate, cu unitățile armatei, folosind elicoptere şi drone.
Liderii celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au semnat împreună, sâmbătă seară, o scrisoare către regele Mohammed al VI-lea al Marocului în care îşi declară 'deplină solidaritate' cu poporul marocan după cutremurul mortal care a îndoliat regatul.
"În calitate de prieteni apropiaţi şi parteneri ai Marocului, suntem gata să vă ajutăm în orice mod consideraţi util', au scris ei în această scrisoare. S-au declarat, de asemenea, profund întristaţi de "consecinţele devastatoare ale acestui tragic eveniment".
----------------------------
Bucureştiul este gata să ofere asistenţă Marocului, afectat, noaptea trecută, de un seism de magnitudine 7 pe scara Richter.
Autorităţile române sunt în contact strâns cu cele marocane şi sunt gata să ofere asistenţă - a anunţat, astăzi, premierul Marcel Ciolacu.
Peste o mie de persoane şi-au pierdut viaţa ṣi mai mult de 1.200 au fost rănite într-un puternic seism care a lovit Marocul noaptea trecută, provocând pagube enorme şi semănând panică la Marrakech, celebră destinaţie turistică, dar şi în alte oraşe. Seismul a avut 7 pe scara Richter.
"Întristat de dezastrul care a avut loc în Maroc. Gândurile noastre sunt la familiile celor care şi-au pierdut viaţa în această tragedie. Dorim însănătoşire grabnică răniţilor", a scris şi preşedintele României, Klaus Iohannis, pe Twitter.
Seismul a suscitat un elan de solidaritate în lume, multe ţări, între care şi Israelul, oferindu-şi ajutorul pentru autorităţile de la Rabat.
Ambasada României la Rabat nu a primit, până la această oră, cereri de asistență consulară, având doar o solicitare de informații cu privire la situația unui grup de cetățeni români, după cutremurul care a zguduit Marocul azi noapte.
Reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri pentru verificarea situației și au comunicat familiei că persoanele în cauză sunt în siguranță.
Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară conform competențelor legale, dacă situația o va impune.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved