Campioana României la fotbal a suferit o înfrângere ruşinoasă, dar merge mai departe în preliminariile Ligii Campionilor.
Ca și în cazul unor studii anterioate de cercetare a opiniei publice în legătură cu schimbările climatice, și cel mai recent eurobarometru pe această teamă arată o susținere masivă a europenilor pentru politicile verzi ale UE, cu 85% dintre ei de părere că schimbările climatice reprezintă o problemă gravă.
Artistul vizual Paul Barbu, cu studii la Kingston University, Londra, semnează expoziția «Sub cer, egal», găzduită de Muzeul de Artă Craiova, în spațiile Centrului „Constantin Brâncuși”, până pe 3 octombrie 2025
Ştiri de la Radio Ujgorod. La microfon, Elvira Chilaru.
Primăria Bucureştiului a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru aprobarea Strategiei de Incluziune a Migranţilor în capitala României.
Parlamentul de la București a respins moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie, după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe măsurile fiscal-bugetare.
Numărul lucrătorilor străini înregistraţi la sistemul de asigurări sociale spaniole a atins o medie de aproape 3,1 milioane în iunie - un nou record, dintre aceştia peste 350 de mii fiind români.
La Wimbledon, jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a doborât un nou record.
Relaţia dintre România şi Franţa este fundamentată pe un parteneriat strategic solid şi cuprinzător - a declarat, luni seară, preşedintele Nicușor Dan, la recepţia oferită de Ambasada Franţei cu prilejul Zilei Naţionale a acestei ţări.
Curtea Constituțională a României funcționează în următorii trei ani cu o nouă componență.
Retrospectiva sportivă a săptămânii vine cu știri din polo, tenis, rugby și fotbal.
Preşedintele României, Nicuşor Dan, merge, pe 18 iulie, într-o vizită oficială la Berlin, unde va avea o discuţie cu omologul său Frank-Walter Steinmeier la Palatul Bellevue, reşedinţa oficială a preşedintelui Germaniei.
Tineri din România și din străinătate se distrează, cântă și dansează alături de artiștii preferați în ultima zi a Festivalului "Beach, Please!" .
IGPF: Aproximativ 115.100 de persoane, cetățeni români și străini şi peste 21.400 de mijloace de transport care au tranzitat frontierele Românie, în ultimele 24 de ore.
IICCMER a calificat "profund îngrijorător" faptul că un grup de tineri a strigat "Ceauşescu" la un festival, subliniind nevoia de educare a tinerilor privind istoria recentă.
Ministerul Culturii a anunţat că, prin Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova şi Institutul Naţional al Patrimoniului (INP), continuă monitorizarea şi intervenţiile în zona Sinaia, în urma fenomenelor meteorologice extreme care au afectat patrimoniul cultural din localitate şi împrejurimi.
Europa a fost modelată de războaie, dar mai ales de tratatele de pace care le-au urmat. De fapt, întreaga lume a cunoscut această evoluție.
Currency Converter RON/EUR: mie, 16 iul..
Uniunea Europeană a anunțat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina care ar putea genera investiții de până la 10 miliarde de euro. Totodată, SUA va relua livrările de armament, inclusiv sisteme Patriot, dar acestea vor fi plătite de aliații din NATO.
Miniștrii europeni din Consiliul Afaceri Externe au făcut schimb de opinii, la întrunirea de ieri, cu privire la situația actuală și la perspectivele relațiilor comerciale dintre Uniunea Europeană și SUA.
În cadrul colecției de microstudii deținute de Institutul European din România a fost publicat textul de tip working paper cu titlul The EU and South and Southeast Asia – The best is yet to come.
Într-un context geopolitic tot mai complicat și imprevizibil, Comisia Europeană se pregătește tot mai intens pentru situații de criză. Este pentru prima oară când Comisia propune o strategie coordonată pentru toate statele membre –este vorba despre asigurarea de stocuri pentru situații de criză și contramăsuri medicale în vederea pregătirii pentru situații de criză sanitară.
UE și Ucraina ajung la un acord de principiu privind modernizarea relațiilor comerciale. Din 2022, comerțul dintre cei doi parteneri a fost reglementat de măsuri comerciale autonome, un cadru temporar introdus după invazia Rusiei.
Ştiri de la Radio Ujgorod. La microfon, Elvira Chilaru.
Ştiri de la Radio Ujgorod. La microfon, Elvira Chilaru.
Ascultaţi, aici, "Muncind în Europa", din 14.07.2025.
Ştiri de la Radio Ujgorod. La microfon, Elvira Chilaru.
Vicepreședintele CE, Roxana Mînzatu, anunță că absolvenții de învățământ tehnic liceal vor putea face stagii la Comisia Europeană: Primele 100 de locuri, deschise în 2026
Ştiri Radio Ujgorod. La microfon, Angelica Dan.
În perioada verii, șoselele care traversează masive muntoase din România sunt parcurse pe motociclete sau în autovehicule de mulți turiști, atrași de peisajele deosebite și de obiectivele de pe traseu. Un astfel de loc unde se opresc mulți turiști este stâna Ștefanu de pe cea mai înaltă şosea din România, Transalpina.
Ascultaţi, aici, "Povestea vorbei", ediţia din 14 iulie 2025.
Cetate, muzeu etnografic şi biserică evanghelică. Acestea sunt doar câteva motive pentru a vizita Rupea.
Participantă la Bienala Art Encounters 2025, de la Timişoara
Mâncăruri tradiţionale pentru serbările câmpeneşti sunt tocanele de carne cu multe legume şi puiul la ceaun, pe cât de uşor de preparat, pe atât de gustos.
Mai multe companii aviatice au anunţat noi zboruri din România.
În miezul Banatului Montan, la Gărâna Jazz Festival, IRLO și EEA prezintă un duo show de pictură modulară realizată în medii mixte.
Muzeul de Artă Craiova găzduieşte expoziția personală "Sub cer, egal", semnată de artistul vizual Paul Barbu.
39% dintre angajaţii din România sunt nemulţumiţi de salariul actual, conform unui sondaj derulat de portalul de recrutări online eJobs.
Rata şomajului în România a scăzut cu 0,06 puncte procentuale, în luna mai faţă de aprilie, şi a ajuns la 3,19%, a transmis Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
FlixBus, care operează cea mai extinsă reţea de autocare interurbane din Europa, lansează primele rute în România.
Bruno Mazzoni s-a născut la Napoli şi este autor și traducător al unor mari scriitori români în limba italiană, fiind totodată un promotor al culturii române în Italia. Este profesor de limba şi literatura română la Universitatea din Pisa, fost lector de italiană la Universitatea din Bucureşti şi conferenţiar la Universitatea din Cluj.
România face un pas important în direcția unui viitor inteligent, conectat la tendințele globale!
Sunt mai bine de trei ani de când România găzduiește unul dintre grupurile de luptă NATO desfășurate de Alianța Nord-Atlantică pentru a-și întări zona răsăriteană.
Un podcast al Ambasadei României în Spania. Povești ale unor români din Spania și ale unor spanioli care îndrăgesc România.
Un podcast al Ambasadei României în Spania. Povești ale unor români din Spania și ale unor spanioli care îndrăgesc România.
Podacastul nostru de istorie olimpică, alcătuit pe baza interviurilor de colecţie difuzate, de a lungul vremii, la Radio România Internaţional, a ajuns la ultima sa ediţie.
Un podcast al Ambasadei României în Spania. Povești ale unor români din Spania și ale unor spanioli care îndrăgesc România.
Vorbim astăzi despre Laura Badea, singura româncă medaliată cu aurul olimpic într-o probă individuală feminină de scrimă.
Un podcast al Ambasadei României în Spania. Povești ale unor români din Spania și ale unor spanioli care îndrăgesc România.
Educaţia este ineficientă în învăţământul preuniversitar din România, generând absolvenţi cu o calitate slabă a competenţelor, abandon şcolar mare şi analfabetism funcţional crescut. În privința absolvenţilor de studii superioare, există riscul ca aceștia să rămână prizonierii cunoaşterii asimilate în timpul studiului, cunoaştere care în timp devine depăşită.
Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a Daciei pre-romane, și Sarmizegetusa Ulpia Traiana, capitala Daciei romane, sunt două situri arheologice majore din Munții Orăștiei și Țara Hațegului care reflectă măreția civilizației dacice și transformarea sa sub dominația romană.
La finalul lunii mai, în București, a avut loc deschiderea RAD Art Fair, a treia ediție a târgului de artă contemporană.
Între 10 iunie și 15 iulie 2025 are loc a doua etapă a Recensământului Internațional al berzelor albe în România. Acțiunea este coordonată de Societatea Ornitologică Română, ca parte a unui demers european organizat o dată la 10 ani. După ce, în 2024, voluntarii au raportat peste 3.300 de cuiburi, etapa actuală vizează completarea datelor din teren.
Ajungem azi într-una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din Europa, renumită pentru izvoarele sale termale, cu proprietăți terapeutice.
Camera Deputaţilor de la Bucureşti a adoptat, recent, cu majoritate de voturi, în calitate de for decizional, un proiect de lege prin care sunt înăsprite pedepsele pentru iniţierea sau sprijinirea organizaţiilor cu caracter fascist, legionar, rasist ori xenofob, publicarea, prin orice mijloace, a unor astfel de materiale sau promovarea cultului unor persoane vinovate de genocid sau negarea Holocaustului. Potrivit deputatului Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, legea, necesară, reflectă principiul că libertatea cuiva se termină unde începe libertatea celor din jur.
Filmul, artele performative și ecologia s-au reunit într-un cadru internațional, creativ și profund actual în Valea Jiului, odată cu Ediția a V-a a Festivalului Internațional de Film Ecoperformance (IEFF). Alina Tofan, Co-organizator IEFF România, na-a spus cum s-a reanimat Valea Jiului, dar şi de ce a fost ales acest loc pentru găzduirea evenimentului.
Începând de la finele secolului al XVII-lea, spațiul românesc devine centru de promovare a religiei și culturii creștine pentru creștinii din Levant. În Muntenia se tipăresc cărți pentru arabii și georgienii creștini, la curtea principelui Constantin Brâncoveanu desfășurându-și activitatea intelectuali precum Antim Ivireanul.