Compania aeriană româneacă AirConnect şi-a lansat operaţiunile de pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa 'Aurel Vlaicu', cu 4 zboruri zilnice, deoarece acest aeroport este foarte bine poziționat față de centrul Capitale
Compania aeriană româneacă AirConnect şi-a lansat operaţiunile de pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa 'Aurel Vlaicu', cu 4 zboruri zilnice, deoarece acest aeroport este foarte bine poziționat față de centrul Capitalei și are o infrastructură de ultimă oră. Practic, timpul între momentul în care pasagerul ajunge la aeroport până când îşi ocupă locul în avion este foarte scurt. Primul zbor a fost către Baia Mare (nordul României). Air Connect va zbura dinspre Bucureşti spre Suceava (nord), Baia Mare şi Timişoara (vest). Din ţară compania operează pe durata sezonului estival zboruri dinspre Timişoara şi Cluj (nord-vest). spre Constanţa (pe litoralul românesc al Mării Nere) În ce privește rutele externe, sunt operate zboruri doar către Budapesta.
Pe de altă parte, a fost inaugurată noua platformă de îmbarcare-debarcare nr. 1 de la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni, a cărei capacitate a fost extinsă cu circa 10%. Au fost realizate 4 noi poziţii de parcare pentru aeronave de tip Boeing B737, Airbus A320 sau similare, cu o suprafaţă de aproape 16.000 de metri pătraţi.
În altă ordine de idei, românii care au călătorit cu avionul în iunie 2023 s-au confruntat cu 55% mai multe zboruri anulate decât în mai, iar zborurile din a doua parte a zilei sunt mai predispuse la întârzieri şi anulări, potrivit unei analize realizate de un tur-operator online. Din totalul de modificări ale orarului de zbor, aproape 60% au fost întârzieri mai mici de 5 ore şi 14% de peste 5 ore. Potrivit sursei citate, pentru zborurile înregistrate din şi înspre România, compania aeriană low-cost Wizz Air se află în capul listei, cu un total de peste 40% de zboruri anulate sau întârziate. Pe locul 2 se află compania aeriană Hisky, cu un peste 10% din zboruri, urmată la mică distanţă de Ryanair. Companiile Lufthansa, Air Connect, Tarom, Aeroitalia şi Austrian Airlines se află şi ele pe lista celor care au anunţat modificări considerabile ale orarului de zbor în iunie. Probleme apar nu doar la companiile low-cost, ci şi la cele de linie, astfel că pasagerilor li se recomandă să îşi ia măsuri de precauţie. Printre aeroporturile externe care au întâmpinat cele mai multe probleme se numără Londra, Dublin, Paris, Eindhoven, Bruxelles sau Roma. Acestea sunt destinaţii în care călătoreşte diaspora sau destinaţii de city-break şi nu neapărat destinaţiile tipice de vacanţă ale românilor.
În acest sens, Ministrul român al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ştefan-Radu Oprea a discutat cu comisarul european pentru Justiție, cu atribuţii privind protecţia consumatorului, Didier Reynders. Oprea și-a exprimat îngrijorarea în privința întârzierilor sau anulărilor de zboruri ale Wizz Air. Comisarul european a spus că pasagerii afectați își pot recupera cheltuielile prin înregistrarea unei solicitări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor din România.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved