Producţia de cereale a României a depăşit, până la această dată, 15 milioane de tone.
Producţia de cereale a României a depăşit, până la această dată, 15 milioane de tone. Cifre record se înregistrează la grâu, respectiv 11,4 milioane de tone, şi la orz - 1,9 milioane de tone, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Acesta a adăugat că producţia totală de porumb boabe se va situa în jurul valorii de 13,7 milioane de tone, iar cea de floarea-soarelui va ajunge la 3,2 milioane de tone, după cum arată primele estimări. Până la data de 23 august, producţia de rapiţă recoltată de pe mai bine de 99% din suprafaţa cultivată era de 1,33 milioane de tone. Ministrul Adrian Oros a ţinut să sublinieze că la grâu, orz şi rapiţă, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană.
Salariul minim pe economie în România este mic şi trebuie să crească, iar negocierile cu sindicatele şi patronatele pe această temă vor începe în septembrie, a declarat ministrul român al Muncii, Raluca Turcan. Această creştere a salariului minim trebuie făcută predictibil, ca să nu conducă la o avalanşă de concedieri şi de pierderi de locuri de muncă, a adăugat Turcan, în cadrul unor declaraţii de presă. În România, salariul minim brut este de 2300 de lei, deci aproximativ 470 de euro. Salariul minim net este de 1385 de lei, deci de puţin peste 280 de euro. Potrivit Ziarului Financiar, circa 1.250.000 de persoane sunt angajate în România pe salariul minim.
Guvernul României a adoptat miercuri Ordonanţa care interzice punerea pe piaţă a anumitor produse din plastic de unică folosinţă. Practic, a fost transpusă în legislaţia românească o directivă europeană din 2019 având ca scop reducerea plasticului în natură. Potrivit Ministrului Mediului, Tánczos Barna, ordonanţa se va aplica pentru produse precum pahare pentru băuturi, recipiente pentru alimente, beţişoare pentru urechi, tacâmuri, farfurii, paie pentru băuturi şi altele. Nu se interzice fabricarea acestor produse, ci doar comercializarea lor. Este important de subliniat că producţia în sine este permisă doar dacă produsele se pun pe piaţă în afara Uniunii Europene, a subliniat ministrul.
Datoria publică a României va scădea în raport cu Produsul Intern Brut. Potrivit ministrului român al Finanţelor, Dan Vîlceanu, aceasta va ajunge la finalul anului la 49,1% - 49,2% din PIB. Se estimează o scădere de la proporţia actuală, de 49,5%, pe baza prognozelor care arată că PIB-ul nominal va creşte.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved