Societatea Naţională a Apelor Minerale a anunţat că a vândut, în luna iulie 2021, un volum de apă de 129 de milioane de litri.
Societatea Naţională a Apelor Minerale a anunţat că a vândut, în luna iulie 2021, un volum de apă de 129 de milioane de litri, cu peste 20 de milioane de litri mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Cifra reprezintă un record istoric, afirmă compania.
Alte recorduri avem în agricultură. România înregistrează în acest an o producţie de floarea soarelui în creştere cu aproximativ 1,22 milioane de tone faţă de anul 2020. Pentru anul 2021 se prognozează o producţie de 3,3 milioane de tone, care reprezintă aproximativ 34% din producţia Uniunii Europene specifică acestei culturi. Din această cantitate, România utilizează pentru consumul intern doar aproximativ 1,2 - 1,3 milioane de tone. Lipsa unor unităţi de procesare la nivel naţional conduce la vânzarea peste hotare a materiei prime.
România a obţinut în acest an o producţie de grâu de peste 11 milioane de tone, fiind cea mai mare recoltă de la aderarea ţării la Uniunea Europeană, au anunţat reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de la Bucureşti. Cifrele au fost date publicităţii după ce, până la data de 16 august, s-a recoltat aproape 99% din suprafaţa însămânţată cu grâu, de circa 2,2 milioane de hectare. Anul trecut, România a obţinut doar 6,4 milioane de tone de grâu, recolta fiind diminuată cu peste 40% din cauza secetei.
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză de la Bucureşti a revizuit estimarea privind creşterea Produsului Intern Brut al României în 2021 la 7%. Organismul amintit estimase, în prognoza de primăvară, o creştere a Produsului Intern Brut, pentru acest an, de 5%. Pentru 2022, Comisia de Strategie şi Prognoză, instituţie care funcționează ca organ de specialitate în subordinea Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-Ministrului, estimează o creştere a Produsului Intern Brut de 4,9%. Pentru 2023, estimarea este de 5,3%, apoi de 5% în 2024 şi de 4,5% în 2025.
În România, agenţii economici oferă peste 23 de mii de locuri de muncă la nivel naţional, mare parte pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale şi profesionale, reiese din evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, cele mai multe, aproape 1400, sunt oferite pentru lucrători comerciali. Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 580 de locuri de muncă vacante, cele mai multe, 396, fiind în Germania.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved