Ministerele Sănătăţii, Finanţelor şi Dezvoltării vor primi cei mai mulţi bani la rectificarea bugetară de la jumătatea acestei luni, potrivit unui document în lucru al guvernului de la Bucureşti, citat de Radio România Actualităţi.
Ministerele Sănătăţii, Finanţelor şi Dezvoltării vor primi cei mai mulţi bani la rectificarea bugetară de la jumătatea acestei luni, potrivit unui document în lucru al guvernului de la Bucureşti, citat de Radio România Actualităţi. La Sănătate, suplimentarea este de 3,5 miliarde de lei, deci de peste 700 de milioane de euro. Ministerul Finanţelor va primi în plus trei miliarde de lei, în jur de 610 milioane de euro, iar către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei se vor îndrepta 1,8 miliarde de lei, deci peste 360 de milioane de euro. La polul opus, cei mai mulţi bani va pierde Ministerul Muncii, şi anume 2,7 miliarde de lei, care înseamnă în jur de 550 de milioane de euro. Premierul Florin Cîţu a reafirmat miercuri că nu va da bani în plus miniştrilor care au avut o execuţie bugetară slabă în primele şase luni ale anului şi a cerut din nou responsabilitate şi performanţă din partea membrilor guvernului.
Până la sfârşitul acestui an, oraşele transilvănene Sibiu şi Cluj-Napoca vor fi unite direct printr-o autostradă. Stadiul lucrărilor pe ultimul tronson care trebuia completat, respectiv lotul doi al autostrăzii A10 între Sebeş şi Turda, este de 90%, în prezent fiind turnat ultimul strat de asfalt, a anunţat, miercuri, pe Facebook, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, se mai lucrează la montarea de parapete, la spaţiile de servicii, sistemul de scurgere a apelor, iar la viaductul peste calea ferată de la Teiuş se execută ultimele umpluturi.
Rata şomajului în România era, la sfârşitul lunii iunie, de 3%, mai mică decât cea din luna anterioară şi egală cu cea din iunie 2020 - a anunţat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Numărul total de şomeri la finele lunii iunie depăşea 260 de mii. Circa o treime dintre aceştia proveneau din mediul urban, iar restul, din mediul rural. În ceea ce priveşte structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar aveau o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în iunie cu 5,3%, comparativ cu perioada similară din 2020, în timp ce în zona euro avansul a fost de 5%, arată datele publicate miercuri de Eurostat. Din acest punct de vedere, România se află printre cele mai dinamice state ale Uniunii, înregistrând o creştere de 12,1% a comerţului cu amănuntul. Cifre mai mari s-au înregistrat doar în Bulgaria, respectiv 22,7%, Lituania, cu 15,3%, Slovenia, cu 12,8%, şi Estonia, cu 12,2%.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved