Numărul total al firmelor din domeniul economic, în România, s-a majorat, în 2018, cu 4,2%, faţă de anul anterior, arată datele provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică.
Numărul total al firmelor din domeniul economic, în România, s-a majorat, în 2018, cu 4,2%, faţă de anul anterior, arată datele provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică. Totodată, numărul mediu de salariaţi din totalul întreprinderilor active din domeniul economic a crescut cu 1%, comparativ cu anul 2017. Datele INS relevă că mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 24 de salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa 5,2 salariaţi. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ, de 40,1%, la polul opus situându-se întreprinderile din construcţii, cu un procent de numai 5,9%.
Numărul locurilor de muncă vacante, în România, a fost, în trimestrul trei al acestui an, de 55.000, nivel similar cu cel din trimestrul anterior. Industria prelucrătoare a concentrat aproape o pătrime din numărul total al acestora, respectiv de 13.600, mai anunţă Institutul Naţional de Statistică. Sectorul bugetar a însumat peste 26% din numărul total al locurilor de muncă vacante, cu 6.500 de locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, 6.100 de locuri vacante în administraţia publică şi 2.000 în învăţământ.
Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis la reexaminare legea inițiată de fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea și de senatorul Șerban Nicolae care prevede repatrierea rezervei de aur a României depozitată în străinătate. Legea "este de natură să afecteze atribuțiile legale ale BNR" și ar putea duce la creșterea costurilor de finanțare, se arată în cererea de reexaminare, după cum transmite Digi 24.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved