Specie de peşte care trăieşte în apele de munte, curate şi bogat oxigenate, păstrăvul figurea...
Ziua Naţională a României(marcată la 1 Decembrie) pare să iasă din canoanele bisericeşti lega...
De la mijlocul lunii noiembrie şi până la Crăciun creşte ponderea mâncărurilor de bază de le...
Pentru că prunele brumării, dulci şi zemoase încă se mai găsesc în pieţe, vă propunem câte...
La mesele boiereşti de altădată se folosea carnea de oaie, porc şi pasăre, cea de vită în gen...
La sfârșitul lunii octombrie, dovleacul devine vedetă după ce a fost expus în vitrinele și raf...
Mâncărurile pe bază de carne de porc şi varză, dulce sau murată, sunt des întâlnite în buc...
În anii 80, toamna era perioada în care, profitând de abundenţa de legume, aproape toată lumea...
Este o mâncare specifică verii şi toamnei, atunci când se găsesc cele mai multe legume în star...
Este o tradiţie ca, la început de toamnă, la vremea culesului viei, românii să mănânce pastra...
Bulzul este un preparat tradiţional al oierilor, însă, în timp, a fost preluat şi diversificat...
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv...
După toridele zile de vară, toamna a venit cu temperaturi mai blânde, iar acum apar pescarii spor...
Vara este anotimpul celor mai multe serbări câmpeneşti, ocazii de a asculta muzică tradiţional...
În zonele montane din România a început culesul afinelor de pădure, fructe de culoare albastru ...
La sfârşitul săptămânii trecute, staţiunea Mneas din judeţul Arad a fost gazda unui festival...
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved