Habari dit bana romaneasca si internationala
Bucureşti — Premierulu roman Mihai Tudose are anunţată că va îl’i preziintă, luni, a preşedintelui Klaus Iohannis propunerile trâ noil’ miniştri – Paul Stănescu la Dezvoltare, Felix Stroe la Transporturi şi Marius Nica la Fonduri Europeane. Nominalizarile fură fapte, aieri, de PSD, principala formaţiune din Guvernul de coaliţie de la Bucuresti. Ţei treil’I va îl’i înlocuiască pi demisionaril’i Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc, care au decisă să-şi părăsească funcţiile tra să nu afecteadză activitatea guvernamentală. Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb sunt cercetate di DNA într-un dosar de corupţie. Tot ază, ALDE, partenerulu PSD la guvernare, anunţăă că nu îşi retradze supotul trâ reprezentantul a lui, ministrul trâ relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, cercetat de DNA într-un dosar de trafic de influenţă.
Leyla Cheamil, 14.10.2017, 22:17
(Leyla Cheamil)
Bucureşti – Propunerile care conduc cătră ună Europă cu doauă sau mai multe viteze sau cătră ună Europă a ţercl’iurilor concentriţe nu va facă decât să adânţească diviziun’ile întră statele membre, iar România nu acceptă ahtări opţiuni – spuse preşedintele român, Klaus Iohannis, la adunarea pe care u avu, la Bucureşti, cu preşedintele a Consiliului European, Donald Tusk. Ofiţialul european se aaflă într-un turneu de consultare, în vedearea alu pregătire a unui document mutrinda procesulu de consolidare a spaţiului comunitar. În cadrul a discuţil’ei cu Donald Tusk, preşedintele Iohannis pledăă trâ ună Europă unită, puternică şi coerentă, mai aproapea de cetăţenil’i a l’ei şi puternic profilată în plan global. Uidisit a Administraţil’ei Prezidenţială de la Bucureşti, aţistu deziderat va definească acţiunea Româniil’ei pe perioada a deţineril’ei ale preşedinţi’le a Consiliului UE, în primul semestru di-tru 2019.
(Roxana Vasile)
Bucureşti — Ministrulu trâ românil’i di pretutţido, Andreea Păstîrnac, avu, aieri, la Bucureşti, ună întrevedeare cu şefulu a diplomaţiil’ei de la Kiev, Pavlo Klimkin. Ministrul român îşi reiteră preocuparea faţă de noaua Leadze a Educaţil’ei care lă limitează drastic a minorităţâlor din Ucraina accesulu la înviţămintul în limba maternă. Andreea Păstîrnac punctă că îl’i viniră numeroase semnale din partea a comunitatil’ei românească din Ucraina mutrinda impactul negativ a noului actu normativ, care poate să conducă la chearderea nâheam câte nâheamă a identitatil’ei lingvistică a etniţâlor român’i. Totunăoară, demnitarulu român sublinie că nivelul şi calitatea înveţămintului în limba română nu lipseaşte să hibă afectate de reforma administrativă din statulu veţin. Amintim că, aieri, şefulu a diplomaţiil’ei din Ucraina, Pavlo Klimkin, si adunăă şi cu omologulu de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu, care declarăă că autorităţâle române conteadză pe disponibilitatea aţilor din Ucraina să l’ia deciziile necesare trâ reglementarea a situaţil’ei. Minoritatea română din Ucraina misuură circa 500 de m’il’e di persoane.
(Roxana Vasile)