Case care vorbesc, proiectul Radio România Cultural, prezentat la Adunarea Generală a ABU
Postul Radio România Cultural a fost invitat să prezinte, la Adunarea Generală a Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU), care va avea loc la Tokyo, în perioada 17 - 22 noiembrie, proiectul Case care vorbesc.
Radio România, 13.11.2019, 08:54
Postul Radio România Cultural a fost invitat să prezinte, la Adunarea Generală a Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU), care va avea loc la Tokyo, în perioada 17 – 22 noiembrie, proiectul Case care vorbesc.
Iniţiat şi realizat în 2018, proiectul a fost selectat pe lista scurtă printre cele mai inovative programe radiofonice în cadrul sesiunii cu tema Construirea încrederii, îmbogăţirea experienţei publicului. Timp de un an, săptămânal, la Radio România Cultural o casă a spus o poveste despre momentul 1918 şi despre supravieţuirea ei în cei 100 de ani.
Toate poveştile s-au transformat într-o adevărată pagină de istorie orală, spusă în mod special pentru generaţiile tinere. Pentru a respecta adevărul istoric, Radio România Cultural a ales cei mai buni istorici. Ei au avut sarcina de căuta poveşti care nu se predau la şcoală şi care au avut în centrul lor oameni, familii, drame, personaje care au avut legătură directă cu momentul 1918. Materialele, cu o durată de 3-4 minute, au fost ilustrate în studiourile Radio România Cultural, luând forma unor poveşti scurte şi emoţionante, care au avut un impact deosebit în rândurile tinerei generaţii.
Prin acest proiect, Radio România a urmărit trei obiective – a transmis într-un mod inedit şi creator cunoştinţe istorice tinerei generaţii, a marcat Centenarul Marii Uniri şi a atras atenţia asupra faptului că unele dintre aceste case au nevoie urgentă de restaurare.
Adunarea Generală este cea mai importantă reuniune anuală a ABU, la care participă mai mult de 600 de manageri media din întreaga lume, ocazie cu care se organizează, în paralel, seminarii, conferinţe şi expoziţii.
Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU) include peste 280 de membri titulari sau asociaţi, fiind considerată cea mai mare organizaţie media din lume. Radio România se numără – alături de RAI, France Medias Monde şi Deutsche Welle – printre posturile publice membre ABU, care joacă un rol important în viaţa acestei organizaţii. Radio România este membru al ABU din anul 2013.