Revenirea republicanului Donald Trump la Casa Albă pentru un al doilea mandat a fost așteptată cu interes pentru a aduce clarificări privind viitoarea politică americană în dosare cu mize mari geostrategice.
Războiul din Ucraina, situația din Orientul Mijlociu, revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, alegeri în Franța, Germania și Polonia – sunt evenimente ce jalonează anul 2025.
Începutul de an readuce în atenţie viitorul aprovizionării energetice a întregii Europe, odată cu sistarea tranzitului de gaz rusesc prin Ucraina.
Frontiera externă Schengen s-a modificat de la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a deciziei Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne din 12 decembrie 2024, prin care România și Bulgaria au aderat la spațiul de liberă circulație și cu frontierele terestre.
Despre apariția vinului s-au scris multe legende, cele mai vechi dovezi fiind înregistrate în zonele Caucazului, Mesopotamiei sau Egiptului.
Stresul i-a însoțit pe oameni dintotdeauna și are, până la un punct, un rol protector.
În a 1.000-a zi de război, Ucraina a lovit o ţintă militară aflată în Rusia cu rachete americane ATACMS cu rază lungă de acţiune.
Pandemia de COVID-19 a arătat că datele medicale actualizate sunt esențiale pentru a contribui la măsuri eficace de sănătate publică și pentru a răspunde la crize.
Rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite şi modul în care acesta va influenţa evoluţiile globale se află în centrul atenţiei la nivel internațional.
Emisiile nete de gaze cu efect de seră ale Uniunii Europene sunt în prezent cu 37% sub nivelurile din 1990, în timp ce PIB-ul a crescut cu 68% în aceeaşi perioadă, ceea ce demonstrează decuplarea continuă a emisiilor de creşterea economică, spun decidenții de la Bruxelles.
Cetățenii din Republica Moldova s-au pronunțat, pe 20 octombrie, în favoarea modificării Constituţiei țării pentru a sprijini aderarea acesteia la UE.
Luna europeană a securității cibernetice este o campanie anuală care promovează conștientizarea și cele mai bune practici online în domeniul securității cibernetice, oferind informații cu privire la securitatea online prin activități de sensibilizare și schimburi de bune practici.
„Tinereţea se referă la optimism, la starea de bine şi la un scop pentru care să lupţi” – este crezul care a stat la baza activității Anei Aslan, una dintre cele mai proeminente figuri din medicina mondială, pionier al studiilor asupra longevității și geriatriei.
Pentru prima dată în ultimii 35 de ani, în România a fost anunțat un plan major pentru reindustrializarea țării.
În ultimii ani, Uniunea Europeană a reușit să facă față riscurilor critice la adresa securității aprovizionării sale cu energie, să recâștige controlul asupra pieței și a prețurilor energiei și să accelereze tranziția către neutralitatea climatică.