Deși România continuă să fie țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de mame minore, instituțiile statului nu colectează centralizat date privind căsătoriile forțate.
Conform celui mai recent studiu realizat de Centrul pentru Studiul Comparat al Migrației, la sfârșitul lunii octombrie a anului 2023, în România locuiau puțin peste 200 de mii de cetățeni străini, 87% dintre ei deținând un permis de ședere temporară.
Dacă angajatorul ar decide, peste 82% dintre angajați nu s-ar opune muncii exclusiv de la birou, chiar dacă, recunosc aceștia, acest lucru nu le-ar fi foarte comod.
Octombrie a fost declarată, în Uniunea Europeană, luna securităţii cibernetice. S-a concentrat, anul acesta, asupra unui tip de ameninţare tot mai prezent în viața noastră de zi cu zi, inclusiv în România – ingineria socială.
Societatea românească are un trecut turbulent în ceea ce privește sănătatea reproductivă, trecut care a început în 1966 odată cu decretul care urmărea creșterea accelerată a populației.
La Bucureşti s-a discutat despre schimbare, despre viitorul care a devenit prezent și despre cum transformările substanțiale se produc lent vreme îndelungată, iar apoi par că au loc dintr-odată.
Un studiu realizat de Salvați Copiii la începutul anului arăta că unul din doi elevi din România a fost victimă a amenințării, umilirii sau violenței fizice, iar 82% dintre ei au fost martori ai unor astfel de situații.
În 2022, populația ocupată a României era de 7,6 milioane de persoane. Dintre acestea, 5,5 milioane erau salariați cu contract individual de muncă.
Bucureștiul ar putea fi considerat, la propriu, un stup imens. Printre ziduri de beton sau copaci toaletați în fiecare sezon, există albine cu faguri de miere, insecte ale nimănui.
În condițiile unui spor natural negativ, cu o îmbătrânire tot mai accentuată a populației și un flux masiv de emigrări, piața muncii din România se confruntă cu un deficit de lucrători.
Dintre toate statele europene, România are cea mai mică rată de ocupare pe piața muncii a femeilor.
"Singurul lucru pe care trebuie să-l știi este unde se află biblioteca"- aceste cuvinte, atribuite lui Albert Einstein, au fost un adevărat îndemn la lectură, dar oamenii au încetat să citească la fel de mult, de când tehnologia a devenit atât de accesibilă.
Chiar dacă, în România, sterilizarea și microciparea câinilor este obligatorie, legea nu e respectată de toți proprietarii, iar adăposturile - administrate de primării sau private - se umplu rapid cu patrupede lăsate în voia sorții.
Etichetați adesea facil drept „dezinteresați de lectură”, „dependenți de ecrane”, „sufocați de consumeriți” sau „epuizați de meditații”, adolescenții de azi rămân, de fapt, niște necunoscuţi.
Fundaţia Renaşterea a organizat, pe 8 iunie, cea mai mare cursă caritabilă - 'Race for the Cure' România - destinată luptei împotriva cancerului de sân și promovării sănătăţii.