În această toamnă, la Iaşi, a fost marcată Ziua internaţională a nonviolenţei, care a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite, în memoria lui Mahatma Gandhi (1869-1948), unul dintre cei mai mari militanţi pentru pace din lume.
Germania anilor 1919 dădea curentul Bauhaus, provenind din asocierea cuvintelor germane bau - a construi și Haus – casă.
Astăzi discutăm despre un film. “Anul Nou care n-a fost”, primul lungmetraj al regizorului şi scenaristului Bogdan Mureşanu, a înregistrat câteva succese remarcabile în scurt timp de la lansare.
În anul 1897, Regina Wilhelmina a Olandei finanţa ridicarea, la Sulina a unui turn de apă şi asta după ce, acostând cu corabia pe malul Dunării, în oraşul port de la Marea Neagră, a văzut că, atunci când a cerut apă de băut, i s-a oferit apă din Dunăre.
Cartografii, interviuri cu oamenii locului, descoperiri privind cuvintele vechi și noi din vocabularul local, dar şi lucrări artistice sunt toate rezultate ale unui proiect multidisciplinar, desfăşurat în satul Luncaviţa.
Cu toate că pare că ţara noastră ar sta bine la conservarea elementelor de tradiţie populară, cei care chiar reuşesc să transmită meşteşugurile tradiţionale sunt puţini la număr.
Toamna este prilej de bucurie, de sărbătorire a recoltelor, aşa că multe evenimente sunt organizate pentru celebrarea belşugului și abundenţei.
Mai multe studente din Cluj, după ce au absolvit liceul cu medii mari şi au trecut Bacalaureatul cu succes, s-au gândit să uşureze această experienţă pentru elevii mai puţin norocoşi ca ele.
În vecinătatea “Grădinii cu remedii”, sector din Grădina Botanică Dimitrie Brândză, din Bucureşti, s-a desfăşurat a doua ediţie a Festivalului Dor de doină, organizat de Asociaţia Frui Vita.
Concursul Internațional George Enescu este în plină desfăşurare, la Bucureşti, încântând publicul meloman seară de seară cu momente artistice unice.
Bullyingul, un fenomen tot mai întâlnit în şcoli şi, într-un final acceptat, a devenit mai nou şi o temă a unor tabere pentru copii şi adulţi: Taberele antibullying. Eliza Vlădescu, responsabil cu comunicarea Asociaţia „Zi de bine”, ne-a povestit despre ineditul acestor tabere.
Ne plac oamenii care citesc! Şi ne plac proiectele legate de cărţi, aşa că o iniţiativă timişoreană nu putea să ne scape: Să ciTimişoara, proiectul ce constă în întâlniri prin care promovăm scriitorii timişoreni şi cărţile despre Timişoara.
Tradițiile, obiceiurile şi ospitalitatea românilor impresionează vizitatorii străini, aşa cum de basm sunt şi zonele pitoreşti ce invită la descoperire.
Ancoraţi de cele mai multe ori în activităţi urbane, oamenii uită câtă bucurie pot aduce câteva ore petrecute în natură, în special când se adaugă şi activităţi specifice precum culegul fructelor.
În rubrica de astăzi vom vorbi despre un proiect numit „olimpiada zâmbetelor”, prin care organizatoarea îşi propune să aducă bucuria şi normalitatea în viaţa copiilor de la sate, care trăiesc în condiţii dezavantajoase.