Revelion în România
Spectacole în aer liber, focuri grandioase de artificii, târguri de cadouri pentru cei mici şi pentru cei mari, toate acestea întreţin atmosfera de sărbătoare din marile oraşe ale României.
Daniel Onea, 26.12.2019, 10:50
Spectacole în aer
liber, focuri grandioase de artificii, târguri de cadouri pentru cei mici şi
pentru cei mari, toate acestea întreţin atmosfera de sărbătoare din marile
oraşe ale României. În ediţia de astăzi am selectat pentru dumneavoastră câteva
oferte de sfârşit de an.
Deschidem lista ofertelor cu Bucovina. Ne îndreptăm, așadar, spre
nord-estul României, într-un loc cu peisaje pitorești în care sărbătorile de
iarnă au un farmec aparte. Marius Zamfir, director general al unui tour-operator
din România În Bucovina, în Gura Humorului, la o pensiune
de patru stele, avem un pachet de patru nopți de cazare, cu începere din 30
decembrie, până în data de 3 ianuarie. Micul dejun este în regim bufet suedez.
Mai avem două prânzuri, o gustare, două cine – cina festivă și petrecerea de
revelion, datini și obiceiuri cu urători care vor colinda mesenii. Turiștii
sunt invitați și la o masă câmpenească și la un foc de tabără în după-amiaza
zilei de 1 ianuarie și au acces la centrul SPA al pensiunii. Tarifele pornesc
de la 2300 de lei de persoană (480 euro) și ajung până la 2700 de lei (560
euro).
Un
revelion atipic puteți petrece în centrul României, în Poiana Brașov, la baza
pârtiei de schi. Dacă, totuși, ați prefera să combinați ineditul cu atmosfera
plăcută și cât se poate de primitoare a unui hotel de cinci stele, atunci,
Brașovul poate fi destinația perfectă. Marius Zamfir. La Brașov avem pachete
de cinci nopți, cu începere din data de 29 decembrie. Turiștii sunt întâmpinați
la cina de bun venit, care e bufet suedez. Apoi, e programată o petrecere și o
prezentare a tradițiilor românești în data de 30. Urmează petrecerea tematică
de revelion, unde ținuta e obligatorie. Tema este moda anilor 1920. Este o
petrecere retro, foarte interesantă. În data de întâi ianuarie urmează altă
petrecere cu tematică, iar în dimineața zilei de 3 ianuarie este micul dejun de
la revedere. Tarifele pornesc de la 5400 de lei de persoană (1.125 euro).
Iar,
dacă v-a convins această ofertă și ajungeți în Brașov, nu uitați să treceți pe
la renumitul castel din Bran, aflat la doar 29 de km cu mașina. Veți putea
admira frumoasa cetate medievală, construită în secolul al XIV-lea, aflată acum
într-o stare excepţională, ridicată pe o stâncă la o înălţime de relativ 40 de
metri peste nivelul solului. Vampirul Dracula a fost asociat cu castelul Bran,
însă istoria este diferită, iar Bogdana Balmuș, reprezentantă a Castelului
Bran, spune că urmează un an special.
În 2020 se împlinesc 100 de ani de când regina Maria a intrat în
proprietatea castelului. În anul 1920, consiliul orășenesc Brașov i-a dăruit
reginei domeniul Bran, ca recunoaștere a contribuției capitale la realizarea
unirii principatelor române. Avem o serie de evenimente care au intrat în
tradiția castelului Bran: Festivalul de Jazz, de la sfârșitul lunii august,
concertele de pe lac, expoziția mondială de pisici, târgurile celor patru
anotimpuri. Cu atât mai mult, trăind bucuria acestei aniversări, vom organiza
și mai multe evenimente pe care le vom anunța din timp, la care, evident, vă
așteptăm cu drag.
Și
sunteți așteptați chiar din prima zi a anului, la un adevărat festin. Bogdana
Balmuș. Branul este o zonă specială, oamenii sunt foarte primitori, datinile
s-au păstrat foarte bine. Nu vor regreta alegerea, aerul e curat, iar
peisajele, excepționale. Restaurantul
Castelului Bran a pregătit meniuri speciale de sărbători. Putem începe cu 1
ianuarie, când îi așteptăm pe toți la o ciorbă de potroace, ca începutul anului
nou să fie gustos și energizant.
De altfel, pe toată perioada iernii, bucătarii
restaurantului pregătesc bucate alese, carnea de porc și mirodeniile fiind
prezente în farfurii, în cunoscutele variante de specialități transilvănene. De
exemplu, avem platouri reci, cu preparate rustice, de sezon: caltaboș,
sângerete, jumări și brânzeturi asortate. La felul principal avem carne de porc
coaptă cu boia afumată cu ragù de gogoșari murați și țelină, cu o garnitură de
mămăligă cu cremă de brânză de Bran și pudră de chimen. La desert, avem o
colivă prezentată într-o formulă deosebită cu miere infuzată cu usturoi și cafea.
Turismul
balnear, un segment puternic reprezentat în România, nu ia pauză niciodată.
Nici măcar de Revelion. Puteți petrece în noaptea dintre ani, pentru ca mai
apoi să vă bucurați de proprietățile curative ale unei stațiuni
balneoclimaterice. De data aceasta, Băile Felix. Revine la microfon Marius
Zamfir.
Pentru Revelion, la Băile Felix, avem pachete de cinci, șase și șapte
nopți, cu începere din 27 decembrie, până în 5 ianuarie. Tariful are un preț de
pornire de 7600 de lei camera dublă (1580 de euro). Este un tarif de familie,
nu e tarif de persoană. Pachetul include cazare cu mic dejun, cină cu bufet
suedez, cina de bun venit din 29 decembrie, Petrecerea Tradițiilor Românești, o
seară cu specific, în data de 30. În data de 31 urmează o petrecere tematică de
revelion, cu meniu special. Întâi ianuarie ne aduce tot o petrecere tematică,
cu muzică live. Până la plecare, turiștii sunt invitați la diverse activități
de agrement fie în cadrul resortului, fie în stațiune.
Invitația a fost lansată. Vă așteptăm și în 2020, ca
să descoperim împreună o Românie primitoare, cu o ofertă bogată, pentru oricine
și în orice anotimp. La mulți ani!