Ascultă Live

Ascultă Radio România Internațional Live

Câştigătorii concursului „Iași – Capitală Istorică a României”

Dragi prieteni, Radio România Internaţional v-a invitat până la 31 august 2019, data poştei, să participaţi la un concurs de cultură generală cu titlul Iași - Capitală Istorică a României, dedicat dedicat Municipiului Iaşi şi judeţului Iaşi.

Câştigătorii concursului „Iași – Capitală Istorică a României”
Câştigătorii concursului „Iași – Capitală Istorică a României”

, 01.09.2019, 14:33


Dragi prieteni, Radio România Internaţional v-a invitat până la 31 august 2019, data poştei, să participaţi la un concurs de cultură generală cu titlul „Iași – Capitală Istorică a României”, dedicat dedicat Municipiului Iaşi şi judeţului Iaşi. Concursul a trezit interesul dvs. şi am primit 193 de răspunsuri corecte şi complete. Vă mulţumim şi vă invităm să participaţi şi la alte concusuri.



Marile Premii vor fi două excursii pentru câte o persoană, de 8 zile, 7 nopţi cazare cu pensiune completă, în perioada 10-17 octombrie 2019, sponsorizate de Hotelul Majestic, din municipiul Iaşi. Concursul a fost organizat împreună cu Primăria Municipiului Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Epsicopia Romano-Catolică de Iaşi, Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Iaşi.



Din emisiunile RRI, de pe site sau profilurile de Facebook şi LinkedIn aţi putut afla răspunsurile la întrebări. Concursul s-a încheiat la 31 august 2019. Până să aflaţi cine sunt câştigătorii, vă reamintim întrebările de concurs:



– În ce context a fost Iaşul capitala României? Răspuns corect: Iașul a fost capitala Principatului Moldovei în perioada 1564-1859, una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite (Moldova şi Ţara Românească) între 1859 și 1862 și capitala Regatului României între 1916 și 1918, în primul Război Mondial, când Bucureștiul se afla sub ocupație germană.


– Ce titlu deţine municipiul Iaşi în perioada 2019-2020? Răspuns corect: În perioada 2 mai 2019 – 1 mai 2020 Iaşul este Capitala Tineretului din România.


– Ce mare lider al lumii a vizitat Iaşul la începutul acestei veri? Răspuns corect: Papa Francisc.



Acum putem derula lista câştigătorilor.



Cele 10 Menţiuni au revenit ascultătorilor sau utilizatorilor de Internet: Mahmoud Hasaneyn, din Egipt, conaţionala noastră Cătălina Leneutre, din Franţa, Anselmo Delgado, din Mexic, Javier Cebrián şi José Luis Corcuera, ambii din Spania, David Iurescia, din Argentina, Shahzad Shabbir şi Adeel Tanveer, ambii din Pakistan, K. Saito, din Japonia, şi Joachim Brendjord, din Norvegia.



Cele 10 Premii III au revenit ascultătorilor sau userilor: Fan Hongjie, din China, Salim Sabah Al-Saray, din Irak, Oleksandr Kovalski, din Ucraina, Francesco Paroli, din Italia, Robert Essoh, din Camerun, Héctor Frías Jofré, din Chile, Marcello Giampietri, din Spania, Paul Gager, din Austria, Nicolai Matveev, din Rusia, şi Radhakrishna Pillai, din India.



10 Premii II au revenit următorilor: Adrian Receanu, din Franţa, care a scris Secţiei Române, Miodrag Ristici, din Serbia, Goumidi Mohamed, din Algeria, Helmut Matt, din Germania, Olexandr Rosenberg, din Ucraina, Antonella Monti, din Italia, Nouari Naghmouchi, din Algeria, care a scris Secţiei Franceze, Oleg Voronov, din Rusia, John Rutlege, din SUA, şi Samir Mukhopadhyay, din India.



10 Premii I au revenit următorilor ascultători sau internauţi: Mohamed El-Sayyed Abdel-Rahim, din Egipt, Fritz Andorf, din Germania, Oleg Miroşnîk, din Ucraina, Paolo Valente, din Italia, Paul Jamet, din Franţa, Adriel Amaya Armas, din Cuba, Anton Bostanjiev, din Rusia, Brian Kendall, din Marea Britanie, Jakub Jedrzejczak, din Polonia, care a scris Secţiei Engleze, şi Nasir Aziz, din Pakistan.



10 Premii Speciale au revenit următorilor ascultători sau Internet useri: Mei Lin, din China, Amer Horbit Ouni, din Tunisia, Olexandr Moseychuk, din Ucraina, Tiziana Savarese, din Italia, Christian Ghibaudo, din Franţa, Tony Morilla, din Spania, Victor Varzin, din Rusia, Michael Cunnigham, din Australia, Carrie Hopper şi Roberta Selesky, din SUA.



Şi acum, momentul cel mai aşteptat. A participat la concurs, a răspuns corect şi a câştigat o excursie de 8 zile, 7 nopţi, pentru două persoane, cu pensiune completă, în perioada 10-17 octombrie 2019, la Hotelul Majestic, din municipiul Iaşi ascultătoarea RRI...Anna Nakhapetian, din Moscova, Federaţia Rusă. Ea va veni în România împreună cu soţul său, Kirill Nakhapetian. Felicitări şi vă aşteptăm să veniţi în România!



Marea câștigătoare, Anna Nakhapetian, a argumentat astfel şi s-a dovedit că a avut dreptate, de ce a participat la concurs: „De ce particip la concursuri și de ce ascult emisiunile RRI? Răspunsurile la aceste întrebări se întrepătrund: interesul meu și dorința de a vizita România sunt foarte mari, de aceea citesc, mă uit și ascult mult despre această țară unică. Una dintre cele mai frumoase emisiuni este Radio Tour, care te îmbie să călătorești în această țară minunată. Daniel Onea, de exemplu, spunea convingător și argumentat că în Iași viața „fierbe” tot anul: festivaluri, muzee, teatre și multe alte lucruri interesante. Am observat că în emisiune se vorbea despre date statistice, câți turiști au vizitat orașul, francezi, italieni, spanioli, nemți, chiar și israelieni, dar nu s-a spus nimic despre turiști ruși….Împreună cu soțul meu, suntem gata să reparăm această lipsă!”



Mulţumim tuturor celor care ne-au răspuns la întrebări şi care au argumentat ce i-a convins să participe la concurs.



Premiile şi menţiunile vor fi expediate prin poştă în lunile următoare, în funcţie de bugetul alocat RRI, şi vă rugăm să ne confirmaţi, printr-o scrisoare sau printr-un e-mail, atât primirea, cât şi conţinutul! Vă mulţumim, din nou, că v-aţi încercat şansele şi aţi răspuns la concursul RRI şi vă invităm să participaţi în număr cât mai mare şi la următoarele noastre concursuri! (Alecu Marciuc, Răzvan Emilescu, Eugen Cojocariu)




Foto: Elle Hughes / unsplash.com
Radio Tour joi, 19 septembrie 2024

Povestea vinului în România

Traseele și tururile cramelor românești sunt axate pe un singur obiectiv: cunoașterea regiunilor dedicate producției de vin și degustarea...

Povestea vinului în România
Trofeul Mărul de Aur - Târgu Jiu (sursă foto: clubpresaturism.ro)
Radio Tour joi, 12 septembrie 2024

Ruta cultural-turistică a Merelor de Aur

Ruta cultural-turistică „Merelor de Aur” cuprinde destinații precum Bucovina, Delta Dunării, Mărginimea Sibiului, Târgu Jiu și Oradea....

Ruta cultural-turistică a Merelor de Aur
Zarnesti (sursa foto facebookprimariazarnestibrasov)
Radio Tour joi, 27 iunie 2024

Vacanță la munte, în Zărnești

Majoritatea turiștilor vin în Zărnești pentru viața sălbatică și pentru observarea animalelor din pădure. Sunt atrași de bogăția de...

Vacanță la munte, în Zărnești
Delta Dunarii foto Stefan Baciu RRI
Radio Tour joi, 20 iunie 2024

Turism ecologic în Delta Dunării

Este considerată un paradis al naturii, dar și o destinație pentru turism sustenabil. Descoperim în această rubrică turismul ecologic, cu...

Turism ecologic în Delta Dunării
Radio Tour joi, 13 iunie 2024

Mangalia, destinație de vacanță pe litoralul românesc

Situat la extremitatea sud-estică a României, la malul Mării Negre, municipiul Mangalia reprezintă o destinație importantă de vacanță. Veți...

Mangalia, destinație de vacanță pe litoralul românesc
Radio Tour joi, 06 iunie 2024

Sezon estival la Marea Neagră

În fiecare an, litoralul românesc al Mării Negre se schimbă în bine. Apar hoteluri noi și se fac investiții. Astfel, turiștii care au fost...

Sezon estival la Marea Neagră
Radio Tour joi, 30 mai 2024

Oradea, capitala Art Nouveau a României

Fără a impresiona prin mărime sau opulență, clădirile din Oradea s-au remarcat dintotdeauna prin frumusețea lor.  Orașul poate fi o...

Oradea, capitala Art Nouveau a României
Radio Tour joi, 23 mai 2024

Pădurea Craiului, experiențe pentru fiecare

Cu familia, prietenii sau colegii, pentru relaxare sau aventură, veți găsi că Munții Pădurea Craiului sunt un adevărat refugiu în natură....

Pădurea Craiului, experiențe pentru fiecare

Parteneri

Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român
Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS
Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online
Institului European din România Institului European din România
Institutul Francez din România – Bucureşti Institutul Francez din România – Bucureşti
Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național de Artă al României
Le petit Journal Le petit Journal
Radio Prague International Radio Prague International
Muzeul Național de Istorie a României Muzeul Național de Istorie a României
ARCUB ARCUB
Radio Canada International Radio Canada International
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
SWI swissinfo.ch SWI swissinfo.ch
UBB Radio ONLINE UBB Radio ONLINE
Strona główna - English Section - polskieradio.pl Strona główna - English Section - polskieradio.pl
creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti
italradio italradio
Institutul Confucius Institutul Confucius
BUCPRESS - știri din Cernăuți BUCPRESS - știri din Cernăuți

Afilieri RRI

Euranet Plus Euranet Plus
AIB | the trade association for international broadcasters AIB | the trade association for international broadcasters
Digital Radio Mondiale Digital Radio Mondiale
News and current affairs from Germany and around the world News and current affairs from Germany and around the world
Comunità radiotelevisiva italofona Comunità radiotelevisiva italofona

Furnizori de servicii de difuzare/redifuzare

RADIOCOM RADIOCOM
Zeno Media - The Everything Audio Company Zeno Media - The Everything Audio Company