Munții Făgăraș se evidențiază prin unicitatea lor în Europa. Aici găsim o suprafață neîntreruptă de păduri cu populații sănătoase și diversificate de animale sălbatice.
Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, Timișoara, cel mai mare oraș din partea vestică a României, atrage în continuare vizitatori.
Explorăm azi o zonă în care natura este una dintre principalele atracții. Mergem astfel, într-un loc cu nume de legendă: Țara Dornelor.
Ajungem azi într-o zonă situată în partea estică a României, în exteriorul curburii Carpaților, la interferența provinciilor istorice Muntenia, Moldova și Transilvania.
Astăzi vă propunem o ediție retrospectivă, cu menționarea atracțiilor turistice ale României, prezentate în cursul anului 2024.
Aflăm astăzi câteva oferte de Revelion în România. Pe lângă acestea, vom vorbi și despre experiențe inedite, cum ar fi întâlnirea cu struțul Baltazar, care se pregătește să devină emblema Văii Almăjului.
Sărbătoarea Crăciunului este una dintre cele mai iubite și mai așteptate din an. Este o perioadă a tradițiilor și a obiceiurilor transmise din generație în generație.
Județul Caraș-Severin se mândrește cu latura sa multiculturală, dar și cu obiective turistice unice. Iar zona de munte a județului e fascinantă în preajma sărbătorilor de iarnă.
Turismul activ atrage tot mai mulți vizitatori în România datorită peisajelor spectaculoase și a diversității activităților în aer liber.
Organizat bianual, Târgul de Turism al României este evenimentul național dedicat industriei turismului. An de an, sunt promovate cele mai frumoase zone turistice din România prin intermediul asociațiilor de turism și al administrațiilor publice locale.
Maramureșenii au fost dintotdeauna credincioși lemnului, căruia i-au dat cele mai felurite forme, de la blidul din care mâncau, până la acoperământul de deasupra capului și la bisericile în care se închinau.
Recunoscut pentru turismul balnear încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, județul Vâlcea este foarte căutat pentru stațiunile sale.
Muzeul Recordurilor Românești a apărut din dorința de a promova Bucureștiul și România. Găsim aici cele mari colecții de tirbușoane, fiare de calcat, aparate foto de epocă sau obiecte filatelice românești, dar și alte peste 30 de colecții mai mici.
Ne îndreptăm azi spre sud-vestul României, într-una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din Europa. În Băile Herculane, găsim o gamă variată de proceduri de tratament cu ape curative.
În 2024, UNESCO a inclus în lista patrimoniului universal ansamblul sculptural „Calea eroilor”, de la Târgu Jiu, realizat de Constantin Brâncuși.