Aflăm astăzi câteva oferte de Revelion în România. Pe lângă acestea, vom vorbi și despre experiențe inedite, cum ar fi întâlnirea cu struțul Baltazar, care se pregătește să devină emblema Văii Almăjului.
Sărbătoarea Crăciunului este una dintre cele mai iubite și mai așteptate din an. Este o perioadă a tradițiilor și a obiceiurilor transmise din generație în generație.
Județul Caraș-Severin se mândrește cu latura sa multiculturală, dar și cu obiective turistice unice. Iar zona de munte a județului e fascinantă în preajma sărbătorilor de iarnă.
Turismul activ atrage tot mai mulți vizitatori în România datorită peisajelor spectaculoase și a diversității activităților în aer liber.
Organizat bianual, Târgul de Turism al României este evenimentul național dedicat industriei turismului. An de an, sunt promovate cele mai frumoase zone turistice din România prin intermediul asociațiilor de turism și al administrațiilor publice locale.
Maramureșenii au fost dintotdeauna credincioși lemnului, căruia i-au dat cele mai felurite forme, de la blidul din care mâncau, până la acoperământul de deasupra capului și la bisericile în care se închinau.
Recunoscut pentru turismul balnear încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, județul Vâlcea este foarte căutat pentru stațiunile sale.
Muzeul Recordurilor Românești a apărut din dorința de a promova Bucureștiul și România. Găsim aici cele mari colecții de tirbușoane, fiare de calcat, aparate foto de epocă sau obiecte filatelice românești, dar și alte peste 30 de colecții mai mici.
Ne îndreptăm azi spre sud-vestul României, într-una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din Europa. În Băile Herculane, găsim o gamă variată de proceduri de tratament cu ape curative.
În 2024, UNESCO a inclus în lista patrimoniului universal ansamblul sculptural „Calea eroilor”, de la Târgu Jiu, realizat de Constantin Brâncuși.
Tradiționala petrecere de Halloween va fi organizată, și în acest an, la Castelul Bran. Începând de sâmbătă, 2 noiembrie 2024, participanții se vor putea bucura de mai multe evenimente, pregătite special de organizatori.
Lansată anul acesta, „România Atractivă” este cea mai complexă platformă multimedia de promovare a turismului cultural. Totodată, este primul program de turism cultural de acest fel, din România, care își propune cu ajutorul informațiilor prezentate în multimedia să prezinte 12 rute culturale.
Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare înălțime din România, motiv pentru care și-a câștigat renumele „drumul de deasupra norilor”.
România deține aproximativ 12 mii de peșteri, plasându-se printre primele țări europene în ceea ce privește numărul și diversitatea acestora.
Traseele și tururile cramelor românești sunt axate pe un singur obiectiv: cunoașterea regiunilor dedicate producției de vin și degustarea vinurilor.