Ascultă Live

Ascultă Radio România Internațional Live

Câştigătorii concursului “Vacanţă acasă la Suveica Mamei Ruţă”

Dragi prieteni, Radio România Internaţional v-a invitat până la 15 iulie 2015, data poştei, să participaţi la un concurs de cultură generală cu titlul Vacanţă acasă la Suveica Mamei Ruţă...

Câştigătorii concursului “Vacanţă acasă la Suveica Mamei Ruţă”
Câştigătorii concursului “Vacanţă acasă la Suveica Mamei Ruţă”

, 08.08.2015, 12:31

Dragi prieteni, Radio România Internaţional v-a invitat până la 15 iulie 2015, data poştei, să participaţi la un concurs de cultură generală cu titlul Vacanţă acasă la Suveica Mamei Ruţă”, organizat împreună cu colegii de la Radio România Antena Satelor, postul public destinat lumii rurale din România. Din Ţara Făgăraşului (centru), a pornit un proiect simplu şi ingenios, care face să se vorbească în lume de satul Mândra, de zona Făgăraş şi România, Suveica Mamei Ruţă”. De aceea v-am propus un concurs prin care să vizitaţi regiunea Făgăraş, ca şi o altă zonă deosebită din apropiere, Mărginimea Sibiului.


Concursul a trezit interesul dvs. şi am primit la RRI 197 de răspunsuri corecte şi complete. Vă mulţumim şi vă invităm să participaţi şi la alte concusuri.



Marele Premiu va fi o excursie pentru două persoane, de 8 zile, cazare 7 nopţi, cu pensiune completă, în perioada 1-8 septembrie 2015 în pensiuni din zona Făgăraş (Sâmbăta de Sus), jud. Braşov, şi Mărginimea Sibiului, jud. Sibiu. Alte două locuri sunt oferite pentru publicul Antenei Satelor. Ca de obicei va trebui să vă asiguraţi pe cont propriu transportul internaţional până în România şi, dacă este necesară, viza pentru România.



Concursul a fost sponsorizat de SC SCORILO TURISM SRL şi a fost organizat împreună cu parteneri locali: Consiliile Judeţene Braşov şi Sibiu, Primăriile Făgăraş şi Râşnov, Mitropolia Ardealului – Arhiepiscopia Sibiului, Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, Uniunea Artiştilor Plastici-Filiala Sibiu, Muzeul Naţional Brukenthal, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Rradiţionale Cindrelul-Junii Sibiului”, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, Liceul de Artă Sibiu, S.C. Libris S.R.L., Ion Art Glass din Şelimbăr, sculptorul româno-american Gheorghe Zaharia, originar din Făgăraş


Din emisiunile RRI, de pe site sau profilurile Facebook, Twitter, Google+ şi LinkedIn aţi putut afla răspunsurile la întrebări.



Concursul s-a încheiat la 15 iulie, data poştei. Până să aflaţi cine sunt câştigătorii vă reamintim întrebările la care v-am invitat să răspundeţi:


– De unde a pornit Suveica Mamei Ruţă” prin lume? Răspuns corect: Din satul Mândra.


– Câţi kilometri a parcurs suveica? Răspuns corect: Un milion de kilometri.


– Cum se numesc zonele pe care le vor vizita câştigătorii Marilor Premii? Răspuns corect: Făgăraş (Sâmbăta de Sus), jud. Braşov, şi Mărginimea Sibiului, jud. Sibiu.


– Numiţi 5 state sau locuri deosebite în care s-a plimbat” suveica pornită din România. Aici puteaţi alege dintre zecile de ţări, oraşe şi locuri în care a poposit suveica, pe care le-aţi putut descoperi de pe Internet, pornind de la numeroasele fotografii postate pe site-ul RRI şi pe profilurile noastre sociale.



Acum putem derula lista câştigătorilor. Cele 25 de Menţiuni au revenit ascultătorilor sau utilizatorilor de Internet: conaţionala noastră Delia Biţă, din Italia, Atef Salama şi Sami Ahmad Mosad, ambii din Egipt, Liuben Rosales Arevalo, din Cuba, Christian Canoen, Franţa, Xue Fei, din China, Victor Varzin, din Rusia, Hans Verner Lollike, din Danemarca, Grant Skinner şi Matthew Loughlin, ambii din Marea Britanie, Ronny Forslund, din Suedia, Keith Simmonds, din Franţa, care a scris Secţiei Engleze, ca şi Jaroslaw Jedrzejczak, din Polnia, recentul câştigător al concursului RRI “Vacanţă în sudul litoralului Mării Negre”, Asghar Shah şi Maaz Shahzad, ambii din Pakistan, Abdulkarim Alhouseini, din Libia, care a scris Secţiei Engleze, Abur Rashid Biswass, Eyamin Hosain, S.B. Sharma, Jayanta Chakrabarty, Priyanka Paul, Chitturi Venkataramana, Shivendu Paul, Syamapada Sarkar şi Najim Udin, toţi 9 din India.



Conaţionala noastră Delia Biţă, din Italia, mărturisea: “Ascult cu plăcere emisiunile RRI şi vă urmăresc programele în mediul online, pentru că am încredere că promovaţi valorile româneşti peste hotare şi, astfel, România mai iese din anonimat”.



Cele 15 Premii III au revenit ascultătorilor sau userilor: Dejan Mijatovic, din Serbia, Natalia Zabolotna, Ucraina, Cătălina Constantinovici, din România, Ben Chohra Ali, din Algeria, Ziyad Ahmad Aqil, din Iordania, Juan Antonio Morales, Spania, Claude Unsinger, din Franţa, He Xige şi Zhang Xiaohua, ambii din China, Nicolai Prigodici, din Belarus, Brian Kendall, Marea Britanie, Muhammad Shamim şi Deepita Chakrabarty, ambii din India, Hamad Kiani, din Pakistan, şi Oscar Machuki din Kenya.




Dejan Mijatovic, din Serbia, argumenta clar şi precis: Dragi prieteni, am citit cu deosebită plăcere povestea despre Suveica Mamei Ruţă. Am fost încântat şi de paralela cu piticul dintr-unul din filmele mele preferate, despre destinul fabulos al lui Amélie Poulain, mai ales după ce, în ianuarie anul acesta, am văzut piticul de la 2750 metri în Alpii francezi, unde m-am aflat în concediu”.



Natalia Zabolotna, din Ucraina, a scris: Am fost foarte impresionată de povestea Mamei Ruţă, care nu a reuşit să-şi atingă visul de a călători prin lume, dar a dorit ca măcar suveica sa să facă acest lucru în locul ei. Acest concurs este unul despre visuri… şi visurile sunt atât de diferite!!! Unii visează să vadă ţări îndepărtate, alţii să zboare cu balonul sau să devină renumiţi, iar alţii visează doar la un pic mai mult timp liber pentru hobby-urile lor sau pentru odihnă. Toată lumea visează la ceva şi tuturor ni se pare că ne lipseşte ceva – timp, bani etc. De cele mai multe ori, visurile sunt considerate mai puţin importante şi sunt trecute în plan secund, însă trebuie să conştientizăm că visurile fac parte din natura umană, sunt o proiecţie a vieţii pe care dorim să o ducem. Prin urmare, ele trebuie respectate şi merită efortul fiecăruia de a le realiza”.



Cătălina Constantinovici, din România, ne scria: “Ascult cu plăcere glasul românesc care se transmite oriunde în lume, atunci când timpul îmi permite. Găsesc aici multe lucruri interesante pe care nu le-am întâlnit la radiourile comerciale. Site-ul este accesibil, frumos aranjat, cu multe informaţii, cu multe ştiri interesante în orice limbă. Aşa îmi pot perfecţiona limba străină care mă preocupă şi pe care o studiez la facultate. Particip la concurs din dorinţa de a afla mai multe şi din aceea de a descoperi frumuseţile acestea, cu care ţara noastră a fost dăruita”.



Claude Unsinger, din Franţa, ne explica: ”Călătoresc frecvent în România, de mai mulţi ani, dar nu am vizitat niciodată zona Munţilor Făgăraş. Povestea acestei suveici mă pasionează, deoarece găsesc că este un mijloc foarte interesant de a prezenta România, viaţa ţăranilor şi tradiţiile rurale. Sper ca această suveică să călătorească odată şi la Strasbourg, capitala Europei”.



He Xige, din China, argumenta: ”Suveica Mamei Ruţă şi călătoria ei prin lumea largă le dau ocazia tuturor oamenilor să înţeleagă frumuseţea şi bogăţia vieţii din sătucul Mândra, din Ţara Făgăraşului, invitându-i pe toţi să deschidă larg fereastra minunată ce dă spre România. Totodată, acest concurs este doar un alt mod în care suveica Mamei Ruţă mai poate să facă încă o dată ocolul Pământului, iar mie îmi dă ocazia de a mă simţi ca şi cum aş călători într-o ‘ţară’ fără asemănare, Ţara Făgăraşului”.



Nicolai Prigodici, din Belarus, ne-a scris: Emisiunile RRI îmi plac pentru individualitatea şi expresivitatea lor. Echipa dumneavoastră face un lucru minunat, facilitând un pod de prietenie şi pace între ascultătorii din atâtea ţări ale lumii. Emisiunile RRI sunt foarte interesante, educative, diferite şi veridice, şi foarte accesibile unui public larg!”



Iar britanicul Brian Kendall argumenta: “Acest concurs este foarte important pentru mine pentru că am fost norocos să câştig un Mare Premiu într-un concurs RRI cu ani în urmă. Am petrecut multe seri ascultând Antena Satelor. Acest post de radio transmite foarte multă muzică populară românească, exact genul pe care îmi place să-l ascult pe undele scurte pe care emite Radio România Internaţional. Cred că e o experienţă remarcabilă să fii în România şi să asculţi un post de radio care emite muzică exact care-ţi place. Nici măcar nu-i nevoie să înţelegi limba română pentru a te bucura de acest gen de muzică. Genul acesta de muzică, pe care o ascult la mini-radioul meu portabil, de fiecare dată îmi pune un zâmbet pe faţă! Mulţumiri Antenei Satelor şi Radio România Internaţional pentru organizarea acestei competiţii unice!”



10 Premii II au revenit următorilor: Sara Souberan, din Italia, Beate Hansen, Germania, Miodrag Ristic, din Serbia, Ihor Gurovoi, din Ucraina, conaţionala noastră Cătălina Dejois, din Franţa, Boumchaal Farid, din Algeria, Carlos Campos Aldana, din Cuba, Jean-Michel Aubier, din Franţa, Ji Yuan, din China, Oleg Voronov, din Rusia.



Sara Souberan, din Italia, a transmis următoarea argumentare: „Am lucrat în câteva restaurante din Torino şi am cunoscut mulţi români. Am păstrat legătura cu unii dintre ei. M-au invitat în România, dar nu am avut ocazia să ajung, aşa că am rămas cu această curiozitate de a vedea ceva din ţara voastră. Ascult emisiunile RRI online la serviciu. Din când în când vizitez site-ul vostru, unde găsesc articole interesante de cultură generală”.



Beate Hansen, din Germania, recenta câştigătoare a Marelui Premiu al concursului RRI “Băile Govora, o oază de sănătate”, scria: De fapt nu am vrut să particip aşa repede la un alt concurs RRI, după ce am câştigat un premiu superb la cel precedent. În final a învins curiozitatea şi motto-ul vostru ‘E simplu să câştigi’. Şi la ultimul motiv, care nu şi-a pierdut din valabilitate, anume că ascult RRI, s-a adăugat încă unul: amintirile de la ultima vacanţă în Romania, din iunie-iulie”.



Miodrag Ristic, din Serbia, ne-a transmis: Cu multă plăcere am hotărât să particip la concursul organizat de postul dvs. de radio, ale cărui emisiuni în limba sârbă sunt de o calitate foarte bună, concise, complexe şi obiective. Urmăresc programele dumneavoastră de mai mult timp şi pot afirma că una din constantele activităţii Radio România în limba sârbă este păstrarea calităţii emisiunii”.



Ihor Gurovoi, din Ucraina, a răspuns: Doresc să aflu cât mai multe despre cea mai apropiata vecină a Ucrainei, România. Avem multe în comun, precum credinţa şi dorinţa de a păstra obiceiurile şi tradiţiile vii. Ambele popoare au aceleaşi aspiraţii şi îşi doresc să atingă nivelul de dezvoltare al ţărilor europene avansate, păstrându-şi, totodată, specificul şi identitatea. De pe pagina de Internet şi din emisiunile RRI aflu ştiri interesante despre România modernă, informaţii despre istoria şi cultura sa, despre nivelul de dezvoltare şi experienţa acumulată în procesul de integrare europeană. Concursul “Vacanţă acasă la Suveica Mamei Ruţă” demonstrează respectul pe care românii îl poartă părinţilor şi rudelor lor. Pentru a răspunde la întrebarile concursului am fost nevoit să traduc din limba română, care prin melodicitatea sa seamănă foarte mult cu limba ucraineană. M-a impresionat modul original prin care oamenii au încercat să împlinească visul Mamei Ruţă”.



Cătălina Dejois, din Franţa, ne-a scris: “Radio România Internaţional este un punct de întâlnire a românilor din diaspora, unde emisiunile culturale, educative, sociale ne ţin aproape unii de alţii. Promovarea valorilor româneşti peste tot în lume este un obiectiv necesar de atins. Poate aşa se uneşte comunitatea românească din Franţa şi nu numai”.



Jean-Michel Aubier, din Franţa, explica: ”Tema acestui concurs este inedită. Nu auzisem niciodată până acum de cuvântul „suveică”, această componentă a războiului de ţesut. Aş vrea să remarc, în acest sens, programele pe care le propune RRI în franceză, care ne fac să descoperim o ţară puţin cunoscută europenilor, convinşi, în general, că România e o ţară subdezvoltată. Binenţeles, România mai are întârzieri în acest domeniu, iar corupţia îi încetineşte dinamica. În ciuda piedicilor cu care se confruntă România, RRI m-a făcut să descopăr o ţară care se deschide spre democraţie şi sunt convins că în vreo 20 de ani România va fi complet ancorată de Europa. Sper ca RRI să fie şi atunci activă pentru a ne face să trăim acele momente de istorie”.



Ji Yuan, din China, a argumentat: ”Sunt pasionat de România şi de RRI, profund ataşat de cultura şi civilizaţia română. Mi-aş dori foarte mult ca, prin intermediul unui astfel de concurs, să ajung să cunosc istoria, cultura şi civilizaţia românească, şi mai profund, şi mai complet. Suveica Mamei Ruţă concentrează în sine hărnicia poporului român, cristalizează truda lui şi inventivitatea lui, în acelaşi timp reprezintă dorinţa românilor de a-şi face cunoscute întregii lumi bunătatea, frumuseţea şi simplitatea. În călătoria sa, suveica Mamei Ruţă a dus cu sine patria însăşi, cea care te aşteaptă, te priveşte, o călătorie a inimilor sincere care arată lumii tot ce e mai bun şi mai frumos. Pornită dintr-un mic sat, suveica Mamei Ruă a ţesut o poveste cu drumeţii fermecate, arătând prin toate iubirea pentru Patria-mamă”.



Cele 5 Premii I au revenit următorilor ascultători sau internauţi: Mohamed El-Sayed Abdel-Rahim, din Egipt, Enric Ballester Burcet, din Spania, Xu Fei, din China, Mihail Bahânov, din Rusia, şi Gita Chakrabarty, din India.



Mohamed El-Sayed Abdel-Rahim, din Egipt, argumenta răspunsul: Am participat la acest concurs deoarece am considerat atât tema, cât şi informaţiile despre satul Mândra şi zona Făgăraş, pe care le-am dobândit ascultând programele dvs., ca de altfel şi povestea suveicii Mamei Ruţă, ca fiind deosebit de valoroase şi interesante. Nu vă ascund faptul că îmi doresc, de asemenea, să câştig Marele Premiul al acestui concurs sau un alt premiu, care mi-ar plăcea să fie un obiect de artă populară tradiţională. Şi, nu în ultimul rând, doresc să mă alătur marii familii a ascultătorilor RRI, căci este minunat faptul că postul dvs. de radio adună în jurul său o mulţime de oameni din toate colţurile lumii, dornici să participe la activităţile sale”.



Enric Ballester Burcet, din Spania, ne-a scris: ”Am dorit să particip în acest concurs deoarece mă interesează istoria şi cultura română, iar concursurile ne dau posibilitatea să aflăm mai multe lucruri despre România. Ascult în mod regulat programele RRI pentru că acestea sunt o fereastră deschisă către ştirile, informaţiile culturale şi turistice legate de România”.



Xu Fei, din China, a transmis următorul mesaj: ”Pentru mine, nu Franţa sau Anglia, nu Olanda sau Suedia reprezintă tot ce are Europa mai bun, ci această mică ţară din sud-estul continentului. Mi-aş dori să beau o ceaşcă de cafea, într-o seară de vară, într-o cafenea de pe una din străduţele României sau să ascult muzică într-un club, să stau singur şi să privesc apusul Soarelui şi răsăritul Lunii, într-o clipă de linişte şi simplitate să simt melancolia sud-est europeană. Chiar mi-aş dori ca într-o zi să pot ajunge în România, iar în călătoria mea să petrec clipe care să-mi rămână veşnic în amintire”.



Mihail Bâhanov, din Rusia, a argumentat, între altele: Am decis să particip la concursul acesta pentru că viaţa la ţară îmi aduce aminte de bunicii mei. Bunicii mei au păstrat şi au dus prin toată viaţa lor un colorit rural unic, care apare în poveştile pe care mi le spuneau în copilărie. Ascult emisiunile RRI de 13 ani şi descopăr permanent ceva nou despre România. Îmi plac emisiunile despre această minunată ţară, pe care aş vrea să o vizitez împreună cu iubita mea”.



Iar Gita Chakrabarty, din India, ne scria: “Ce m-a atras la acest concurs a fost misterul din jurul suveicii Mamei Ruţă. Cred că este un subiect neobişnuit pentru un concurs internaţional. RRI m-a ajutat în felul acesta să înţeleg mai bine frumuseţea acestui tip de valori umane. (…) Indiferent de vârstă, poziţie socială, etapă a vieţii, oamenii au purtat un stindard al păcii şi solidarităţii pe unde au călătorit. Mama Ruţă a dovedit lumii că suveica ei este o forţă vie, mult mai puternică decât multe alte mijloace prin care se pot transmite cele mai frumoase dintre valorile umane. Să asculţi programele RRI este o experienţă foarte plăcută, fie pe unde scurte, fie online. Ascult RRI de ceva vreme şi trebuie să-mi exprim aprecierea faţă de ce faceţi. Vocile prietenoase ale celor pe care-i auzim, calitatea superioară a conţinutului programelor şi a transmisiilor fac din experienţa ascultării o adevărată plăcere.”



5 Premii Speciale au revenit următorilor ascultători sau Internet useri: Khalil Abdel–Kader, din Algeria, Aylton José Cordeiro Gama, din Brazilia, Anatoli Klepov, din Rusia, Debaki Biswas, din Bankura, West Bengal, India, şi Jahangir Alam, din Bangladesh.



Khalil Abdel–Kader, din Algeria, mărturisea: ”Ceea ce m-a determinat să particip la acest concurs este dimensiunea istorică şi socială a temei propuse, precum şi visul de a vizita România, această ţară frumoasă, cu oameni buni, pe care am ajuns să o îndrăgesc, şi de a mă întâlni cu iubiţii mei prieteni, membrii Secţiei Arabe a RRI. De foarte mulţi ani urmăresc postul dvs., pentru obiectivitatea şi seriozitatea care îl caracterizează, el fiind o oglindă fidelă a realităţii româneşti din toate domeniile de activitate: politic, economic, cultural, social, istoric, turistic şi sportiv”.



Aylton José Cordeiro Gama, din Brazilia, a oferit următoarea argumentaţie: ”Îmi place foarte mult să ascult RRI pe Internet, deoarece mă interesează în mod deosebit limbile şi literaturile neolatine. Dat fiind că limba română este cea pe care o cunosc cel mai puţin, mă străduiesc să o învăţ, inclusiv prin intermediul postului dvs. de radio, pentru că este foarte greu să găsesc material didactic. Îmi doresc să vizitez România cândva şi să ajung să vorbesc fluent limba română. Din programele RRI mi-am dat seama că România e o ţară frumoasă. Ascult RRI în mai multe limbi, în special în spaniolă, italiană, franceză şi română şi citesc regulat materialele RRI pe Facebook”.



Debaki Biswas, din India, ne scria: ”Motivul principal pentru care am ales să particip la acest concurs este tema lui în sine. M-a impresionat faptul că această femeie care n-a putut să-şi împlinească visul de a călători în lume le-a transmis acest vis urmaşilor. O regăsesc, cumva, pe bunica mea în acest episod. Personal m-am îndrăgostit de România pe vremea când eram student în anii ‘70. Ascultam pe vremea aceea multe posturi de radio care emiteau pe unde scurte, iar Radio România era favoritul meu. Îmi aduc aminte că am primit primul meu QSL de la Radio România în 1972, după care au urmat o serie de premii, cum ar fi albume de muzică şi cărţi poştale, discuri şi altele. Am avut norocul să câştig Premiul II la concursurile ‘Radio România 85’ şi ‘Festivalul Enescu 2013’. Premiile au fost extraordinare: albume de illustrate cu locuri pitoreşti din România şi CD-uri cu muzică!”



Iar Jahangir Alam, din Bangladesh, argumenta: ”Motivaţia mea principală de a participa la acest concurs este una simplă. Deoarece sunt un suporter şi ascultător regulat al Radio România Internaţional de 26 de ani am dezvoltat o astfel de afinitate pentru România încât mă gândesc că ea se va materializa într-o zi şi voi putea explora această ţară, cu nenumărate valori istorice şi culturale şi mă voi putea bucura de ospitalitatea unui popor mândru, aşa cum este poporul român. Prin intermediul Internetului am descoperit călătoria fascinantă a suveicii Mamei Ruţă în jurul lumii şi mi s-a părut cel mai interesant proiect de călătorie şi promovare a valorilor la nivel internaţional. Este un simbol al tradiţiilor şi meşteşugurilor străvechi şi un vehicul de promovare a valorilor şi frumuseţilor româneşti”.



Mulţumim tuturor celor care ne-au răspuns la întrebări şi care au argumentat ce i-a convins să participe. Şi acum, momentul cel mai aşteptat!



Au participat la concurs, au răspuns corect şi a câştigat câte o excursie de 8 zile, cu cazare 7 nopţi, cu pensiune completă în perioada 1-8 septembrie 2015 în pensiuni din zona Făgăraş (Sâmbăta de Sus), jud. Braşov, şi din Mărginimea Sibiului, jud. Sibiu … dra Jamila Bekkaï, din Maroc, şi dl. Gilbert Dupont, din Franţa! Felicitări şi vă aşteptăm în România la începutul lunii septembrie! Alături de cei 2 ascultători ai RRI se vor afla 2 ascultători ai Radio România Antena Satelor.



Câştigătoarea Marelui Premiu, Jamila Bekkaï, din Maroc, ne explica precis de ce a participat: “La fiecare concurs organizat de RRI aflu noi dimensiuni ascunse ale României. Graţie lor, am descoperit noi şi noi regiuni frumoase ale ţării şi mi-am diversificat cunoştinţele despre România”.



La rândul său, Gilbert Dupont, din Franţa, ne-a scris: Doresc să vă felicit pentru originalitatea temei acestui concurs. Secţia Franceză RRI este foarte dinamică şi asumă perfect rolul de vitrină a acestei frumoase ţări, atât de primitoare, dar atât de puţin cunoscută de către francezi”.



Premiile şi menţiunile vor fi expediate prin poştă în lunile următoare şi vă rugăm să ne confirmaţi, printr-o scrisoare, printr-un e-mail sau fax atât primirea, cât şi conţinutul! Vă mulţumim, din nou, că v-aţi încercat şansele şi ne-aţi răspuns la concursul RRI consacrat zonelor Făgăraş şi Mărginimea Sibiului şi vă invităm să participaţi în număr cât mai mare şi la următoarele noastre concursuri!



(Alecu Marciuc, Roxana Iorgulescu-Bandrabur, Răzvan Emilescu, Valentin Ţigău, Eugen Cojocariu)

sursă foto: facebook Animest
Club Cultura sâmbătă, 05 octombrie 2024

Ciao, Italia! Animest 19

După ce ultima ediție a înregistrat peste 15 mii de spectatori în fața ecranelor, Festivalul Internațional de Film de Animație revine pe...

Ciao, Italia! Animest 19
Proiectul „Bestiar. Bun de consum”
Club Cultura sâmbătă, 28 septembrie 2024

Proiectul BESTIAR

Cel mai nou proiect este „Bestiar. Bun de consum”, co-finanțat de Primăria Municipiului București. Proiectul deschide discuția despre...

Proiectul BESTIAR
Foto: facebook.com/PremiileGopo
Club Cultura sâmbătă, 21 septembrie 2024

Niko Becker, Tânăra Speranță de la Gopo

Pentru rolul Dumitru din filmul Spre nord, în regia lui Mihai Mincan, actorul Niko Becker a obținut anul acesta Premiul Gopo, la categoria...

Niko Becker, Tânăra Speranță de la Gopo
Festivalul Anonimul, la a 21-a ediție
Club Cultura sâmbătă, 14 septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul

Cel mai bun scurtmetraj românesc la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul a fost desemnat „(În) Cerc”, de Andreea Parfenov....

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul
Club Cultura sâmbătă, 07 septembrie 2024

Emanuel Pârvu, premiat la Cannes

Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii”, selectat în competiţia oficială pentru Palm D’or la Festivalul...

Emanuel Pârvu, premiat la Cannes
Club Cultura sâmbătă, 27 iulie 2024

„Mrs. Buică“, un documentar în regia lui Eugene Buică

Selecționat în competiția locală la cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Filme Documentare ASTRA, documentarul Mrs. Buică, în...

„Mrs. Buică“, un documentar în regia lui Eugene Buică
Club Cultura sâmbătă, 29 iunie 2024

Expoziția personală „Marius Bercea This Side of Paradise”

La Timișoara, la sediul Fundației Art Encounters, poate fi văzută până la jumătatea lunii august a acestui an o expoziție deosebită: prima...

Expoziția personală „Marius Bercea This Side of Paradise”
Club Cultura sâmbătă, 22 iunie 2024

MoBU 2024

A doua ediție a Târgului Internațional de Artă Contemporană din București, MoBU, a fost organizată în perioada 29 mai – 2 iunie la...

MoBU 2024

Parteneri

Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român
Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS
Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online
Institului European din România Institului European din România
Institutul Francez din România – Bucureşti Institutul Francez din România – Bucureşti
Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național de Artă al României
Le petit Journal Le petit Journal
Radio Prague International Radio Prague International
Muzeul Național de Istorie a României Muzeul Național de Istorie a României
ARCUB ARCUB
Radio Canada International Radio Canada International
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
SWI swissinfo.ch SWI swissinfo.ch
UBB Radio ONLINE UBB Radio ONLINE
Strona główna - English Section - polskieradio.pl Strona główna - English Section - polskieradio.pl
creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti
italradio italradio
Institutul Confucius Institutul Confucius
BUCPRESS - știri din Cernăuți BUCPRESS - știri din Cernăuți

Afilieri RRI

Euranet Plus Euranet Plus
AIB | the trade association for international broadcasters AIB | the trade association for international broadcasters
Digital Radio Mondiale Digital Radio Mondiale
News and current affairs from Germany and around the world News and current affairs from Germany and around the world
Comunità radiotelevisiva italofona Comunità radiotelevisiva italofona

Furnizori de servicii de difuzare/redifuzare

RADIOCOM RADIOCOM
Zeno Media - The Everything Audio Company Zeno Media - The Everything Audio Company