Ascultă Live

Ascultă Radio România Internațional Live

Câştigătorii Concursului RadiRo

Dragi prieteni, Radio România Internaţional v-a invitat până la 26 septembie 2014, data poştei, să participaţi la un concurs de cultură generală cu titlul “Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, RadiRo, ediţia a II-a.

Câştigătorii Concursului RadiRo
Câştigătorii Concursului RadiRo

, 25.10.2014, 09:15

Dragi prieteni, Radio România Internaţional v-a invitat până la 26 septembie 2014, data poştei, să participaţi la un concurs de cultură generală cu titlul “Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, RadiRo, ediţia a II-a”. Concursul a fost dedicat unui eveniment muzical unic în Europa, care a adus la Bucureşti, pe scena Sălii Radio şi în direct pe posturile publice de radio, 5 orchestre celebre, dar şi solişti şi dirijori de talie mondială.



Concursul a trezit interesul dvs. şi am primit 289 de răspunsuri corecte. Vă mulţumim şi vă invităm să participaţi şi cu alte ocazii.



Concursul a fost organizat cu sprijinul Editurii Casa Radio” şi al Primăriei Municipiului Bucureşti. Din emisiunile noastre, de pe site-ul RRI şi de pe profilurile Facebook, Twitter şi Google+ aţi putut afla răspunsurile la întrebările cu care v-am provocat să ne scrieţi.



Concursul s-a încheiat la 26 septembrie, data poştei. Până să aflaţi cine sunt câştigătorii vă reamintim întrebările la care v-am invitat să răspundeţi:



– În ce an a avut loc prima ediţie a Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio? Răspuns corect: 2012.


– Cine este directorului de onoare al ediţiei a 2-a a Festivalului? Răspuns corect: marele dirijor român Cristian Madeal.


– Câte orchestre radio participă la ediţia 2014 a RadiRo? Răspuns corect: Cinci orchestre.


– Numiţi 3 artişti români de talie (solişti sau dirijori) aflaţi pe afişul RadiRo în acest an. Aici puteaţi enumera cel puţin dintre următorii mari artişti români: mezzo-soprana Ruxandra Donose, pianistul Horia Mihail, violonistul Alexandru Tomescu, dirijorii Cristian Mandeal şi Tiberiu Soare.



Acum putem derula lista câştigătorilor.



Cele 20 de Menţiuni au revenit ascultătorilor sau utilizatorilor de Internet: Valeri Rubin, din Rusia, Christian Ghibaudo, din Franţa, Kamal Bouamama, din Algeria, Massimiliano Scordamaglia şi Giovanni Alotto, ambii din Italia, Ji Kuang şi Fan Hongjie, ambii din China, Adriel Amaya Armas, din Cuba, Robinson Mosquera García, Columbia, fidelul nostru prieten Miguel Ramón Bauset, din Spania, Jaroslaw Jedrejczak, din Polonia, ascultător al programelor în engleză, Shahanaj Parvin şi Mohammad Akksan, ambii din Bangladesh, Fadi Shaaban, din Liban, care a scris Secţiei Engleze, ca şi Seppo Lustig, din Finlanda, Beandry Joseph, din Canada, Abdulkarim Ahmed Ali Almabrouk, din Libia, ascultător al emisiunilor în engleză, vechiul nostru prieten Hans Verner Lollike, din Danemarca, Mr. Srikanth, din India, şi Obaid Alam, din Pakistan.



Massimiliano Scordamaglia, din Italia, argumenta concis: “Datorita pasiunii pentru muzica clasică, sunt întotdeauna la curent cu iniţiativele importante. In plus, am participat şi la prima ediţie a acestui concurs dedicat Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio.”



Cele 20 de Premii III au revenit ascultătorilor sau userilor: Valeri Lugovski, din Belarus, Jean-Michel Aubier, din Franţa, Werner Hoffmann, din Germania, Mouad Belgrid, din Maroc, Stefano Citterio, din Italia, Ji Yuan şi Zhi Yanjiao, ambii din China, Graciela Mastrogiacomo, din Argentina, Odilón Ramos Boza, din Peru, Syed Ali Akbar, Muhammad Punhal Khoso, Lukyari toţi 3 din Pakistan, dar obţine un Premiu III şi Jinnah DX Club, tot din Pakistan. Alături de aceştia sunt recompensaţi cu Premiul III S. B. Sharma, Sagrika, Zenon Teles şi Eyamin Hossain, toţi 4 din India, MD. Sajjaid Hossain, din Bangladesh, S. J. Agboola, din Nigeria, şi Aderval Lima Gomes, din Brazilia, care a scris Secţiei Engleze.



Un vechi ascultător RRI, italianul Stefano Citterio, ne scria: “Participarea la concursurile RRI a devenit deja o plăcere, o datorie, o obişnuinţă, dar şi un mod de a descoperi întotdeauna lucruri noi. Iubesc muzica românească – populară sau clasică”.



Un alt vechi ascultător RRI, Werner Hoffmann, din Germania, scria: “Mi-a făcut din nou multă plăcere să răspund la întrebările concursului RadiRo 2014. De pe vremea fostei RDG ascult RRI, de la care am aflat multe despre ţară şi oameni. Acum am ajuns la o vârstă la care nu mai pot călători departe, un motiv în plus pentru care apreciez postul vostru ca sursă bună de informare. Dacă, în trecut, vă ascultam pe unde scurte, acum mă folosesc tot mai mult de mijloacele moderne de comunicare. În plus, pagina voastră de Internet este bine realizată şi îmi oferă tot ce mă interesează. Concursul actual m-a impulsionat să mă aplec din nou asupra muzicii clasice. (…) Compozitorii mei preferaţi sunt Enescu şi Ceaikovski, care la nevoie mi-au dat putere şi curaj.“



Valeri Lugovski, din Belarus, explica: “Mulţumită acestui concurs am aflat foarte multe lucruri noi despre cultura muzicală a ţării dvs., am aflat multe nume de artişti şi dirijori foarte talentaţi şi cu multă plăcere am ascultat lucrările lor, care mi-au produs o impresie deosebită. În muzica românească există o putere ieşită din comun, acea putere a dragostei de care poţi numai să te bucuri. Mă impresionează în mod deosebit eforturile depuse de RRI pentru promovarea culturii româneşti în lume”.



Ji Yuan, din China argumenta de ce a participat: Europa, Germania, Austria reprezintă leagănul muzicii simfonice. Şi muzica simfonică românească este excelentă. Toate orchestrele care au participat la festival au fost nemaipomenite, aducând ceva reprezentativ din ţările lor. Sunt alături de ediţia a doua a Festivalului RadiRo şi îi doresc succes şi împliniri. Aştept cu nerăbdare următoarea ediţie!”



Ascultătoarea Graciela Mastrogiacomo, din Argentina, ne-a trimis următoarea motivaţie: Am dorit să particip la acest concurs pentru că sunt pasionată de cultura altor ţări, mai ales de muzică. Am studiat muzica 7 ani la Conservatorul Municipal din San Martín. Acest concurs mi-a dat posibilitatea să aflu mai multe despre orchestrele participante şi despre muzica pe care o interpretează. Motivul cel mai important a fost să fiu la zi cu viaţa socială şi culturală din România, o ţară foarte dragă mie.”



20 de Premii II au revenit următorilor: Iuri Mandrîga, din Ucraina, Gloria Romana Suciu, din România, Nina Sevciuk, din Belarus, Jean-Marie Lambret, din Franţa, Georg Pleschberger, din Austria, Ferhat Bezazel, din Algeria, Daniele Giaccari, din Italia, He Xige şi Long Dingzhong, ambii din China, Claudio Gerlach, din Brazilia, care a scris Secţiei Spaniole, Javier Gonzalez Balón, din Ecuador, Martín Estévez Pastor, din Spania, Sourodeed Sarkar, Surendra Kumar, Dr. Siddharta Sarkar şi Chinmoy Mahato, toţi 4 din India, fidelii noştri ascultătri Brian Kendall şi Martin Rogan, ambii din Marea Britanie, Mustapha Hassan, din Nigeria, şi Asghar Shah, din Pakistan.



Jean-Marie Lambret, din Franţa, a transmis următoarea argumentare: Vă ascult pe unde scurte pentru că îmi plac emisiunie dvs. animate de o echipă dinamică. Apreciez atât buletinele de ştiri, cât şi Poşta ascultătorilor, cultura dvs. şi, bine înţeles, muzica românească, fie ea populară sau clasică. De aceea particip cu mare plăcere la concursul consacrat celei de a 2-a ediţii a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio”.



Georg Pleschberger, din Austria, explica de ce ne-a scris: “Particip din nou cu bucurie la un concurs RRI. România şi Austria sunt ţări în care muzica de orchestră este cunoscută şi apreciată, iar voi transmiteţi aceasta muzică superbă şi pe frecvenţele voastre. Dacă mai demult îmi plăcea superba muzică românească populară, astăzi savurez muzica românească orchestrală. Datorită Internetului pot asculta această muzica şi în puţinele situaţii în care recepţia mai lasă de dorit.”



Gloria Romana Suciu, din România, ne-a scris: Mă simt din nou onorată să particip la un alt concurs organizat de instituţia Radio România Internaţional, în speranţa că voi câştiga din nou o mică surpiză muzicală din partea dvs., aşa cum se întâmpla în 2009 când, prin concursul dedicat lui George Enescu, m-am simţit onorată să mă număr printre câştigători”.



Daniele Giaccari, din Italia, afirma: “Îmi face plăcere să descopăr istoria şi tradiţiile unei ţări importante ca România, care are multe de oferit turiştilor. Ascult cu plăcere emisiunile voastre muzicale. Concursurile RRI ne ajută să ne apropiem şi mai mult de ţara voastră şi să aflăm mai multe despre viaţa românilor”.



He Xige, din China, ne-a scris, între altele: Participând la acest concurs şi eu ajung să câştig foarte mult, aflând noi şi noi lucruri. Desigur că mi-aş dori să am norocul să primesc şi un CD cu muzica, în acest fel având şansa de a-mi îmbogăţi şi mai mult cunoştinţele şi de a-mi bucura sufletul!”



Cele 10 Premii I au revenit următorilor ascultători sau internauţi: Amela Omerspahic, din Bosnia şi Herţegovina, Nikolai Matveev, din Rusia, Raïf Chaaban, din Liban, care a scris Secţiei Franceze, Abdelilah Boubchir, din Algeria, Antonella Monti, din Italia, Wang Shufeng, din China, Jorge Alfredo Castelli, din Argentina, Gita Chakrabarty, din India, Christopher Lewis şi Alan Holder, ambii din Marea Britanie.



Nikolai Matveev, din Rusia, explica de ce a răspuns la concurs: “În urmă cu câţiva ani am auzit şi am citit despre RRI şi din acel moment ascult cu mult interes toate ştirile despre viaţa culturala a ţării dvs. De fiecare dată particip cu mult interes la concursurile RRI, căci răspunsurile la întrebările formulate mă ajută să aflu multe lucruri noi pentru mine şi foarte interesante despre viaţa trecută şi actuală a României. Am deja o colecţie de premii pentru participare la concursurile RRI”.



Amela Omerspahic, din Bosnia şi Herţegovina, explica: „Mă bucur de fiecare dată când organizati un nou concurs. Întotdeauna învăţ ceva nou şi mă simt mai bogată spiritual.”



Antonella Monti, din Italia, argumenta: “Particip la acest concurs pentru că mă interesează în mod deosebit muzica clasică, mai ales din ţările Europei de Est, care au o mare tradiţie din acest punct de vedere, şi pe care le-am putut cunoaşte după căderea Zidului Berlinului. Îmi doresc să vizitez România, mai ales după ce a devenit membru al UE din 2007, pentru că mă simt atrasă în mod deosebit de tradiţia mănăstirilor sale, a icoanelor pictate, dar şi de minunatele peisaje naturale”.



Wang Shufeng, din China, scria: Am început să ascult postul vostru întâmplător, într-o noapte de vară. Emisiuni minunate, semnal clar, vorbeau despre arta culinară, peisaje, oameni…De atunci ascult frecvent şi alături de emisiunile voastre petrec în continuare seri minunate. Pot spune că de la voi am aflat cele mai multe lucruri despre România. Aşadar m-am gândit că participind la acest concurs, poate primind şi un CD drept premiu, voi afla şi mai mult. Mi-aş dori mult ca dorinţa să mi se împlinească”.



Gita Chakrabarty, din India, ne-a trimis următorul răspuns, foarte bine documentat: “Este o experienţă foarte plăcută să asculţi Secţia Engleză RRI. Fac acest lucru de ceva vreme şi vreau să îmi exprim aprecierea faţă de munca voastră. Vocile prietenoase, calitatea deosebită şi conţinutul programelor fac din această experienţă a ascultării radiolului o plăcere. Aveţi emisiuni de ştiri, politice, culturale şi sportive care îi ajută pe asculători să fie bine informaţi cu privire la ce se întâmplă în România, în Europa şi în lume. Website-ul RRI este bine structurat şi la standarde tehnice înalte. Programele voastre sunt informative şi antrenante. Din punctul meu de vedere, RRI este unul dintre cele mai bune posturi de radio din Europa. Vă mulţumesc pentru ocazia pe care mi-aţi oferit-o de a participa la acest concurs, care mi-a îmbunătăţit cunoştinţele cu privire la Orchestra Naţională Radio şi alte orchestre radio din Europa. Acest concurs mă motivează să aflu cât mai multe despre muzica românească clasică, care a avut o contribuţie semnificativă la dezvoltarea muzicii internaţionale, prin artişti şi compoziţii de excepţie.”



Iar Britanicul Christopher Lewis ne-a adresat un mesaj măgulitor: Ascult Radio Romania Internaţional de mai bine de 16 ani. De ce vă ascult? Simplu, pentru că programele dvs. sunt interesante şi îmi stârnesc apetitul să ascult aproape zilnic. Nu ştiam mai nimic despre România înainte, dar de când vă ascult pe voi lucrurile s-au schimbat semnificativ; am învăţat o mulţime de lucruri din programele dvs. Au rămas foarte puţine posturi de radio în Europa care emit pe unde scurte, iar RRI oferă o bună acoperire a evenimentelor din România şi din ţările învecinate. Îmi place să intru şi pe site-ul dvs pentru că aflu lucruri noi despre frecvenţe, am acces la audiţie live şi alte facilităţi. Pot să spun că-mi place şi profilul RRI de pe Facebook.”



10 Premii Speciale au revenit următorilor ascultători sau Internet useri: Nikolai Prigodici, din Belarus, André Biot, din Belgia, Fritz Andorf, Germania, Hamzaoui Mahmoud Hamzaoui, din Egipt, Edoardo Pesce, din Italia, Zhang Shifeng, din China, José Miguel Domínguez Jurado, din Spania, Sanusi Isah Dankaba, din Nigeria, Mogire Machuki, din Kenya, şi Mitul Kansal, din India.



Un vechi ascultător al nostru, André Biot, din Belgia, ne mărturisea: Participarea la concursurile RRI reprezintă pentru mine o călătorie virtuală într-o ţară pe care nu o cunosc, pentru că nu am vizitat-o niciodată. Cunoştinţele mele despre ţara dvs. şi despre locuitorii ei se datorează în mare parte faptului că ascult postul dvs. Fiind o persoană care a călătorit foarte puţin în viaţă, dar care este un ascultător fidel al RRI de peste 30 de ani, a asculta postul dvs. a devenit ceva obligatoriu pentru mine, un fel de „drog”. RRI a devenit un prieten fidel pe care îl ascult în fiecare zi. Participând la acest concurs doresc să îmi demonstrez încă o dată fidelitatea faţă de dvs. Printre toate emisiunile atât de interesante, care acoperă numeroase domenii, muzica este cea care a ocupat mereu un loc important în inima mea, iar acest Festival este o frumoasă ocazie de a afla mai multe despre orchestrele radio. Viaţă lungă pentru RRI şi pentru acest Festival al orchestrelor radio”.



Un alt vechi ascultători RRI, Fritz Andorf, din Germania, afirma: Sunt meloman şi am multe discuri, CD-uri şi DVD-uri cu piese clasice. (…) Din România provin câţiva mari compozitori de muzică clasică. Dirijori şi solişti români sunt prezenţi în multe săli de concerte în toata lumea. Recepţia RRI fiind de regulă bună, mă bucur că pot asculta şi muzică clasică, de exemplu în programul din fiecare zi de marţi. Particip cu plăcere la concurs şi cu speranţa că îmi voi completa colecţia de CD-uri.”



Edoardo Pesce, din Italia, ne scria: “Pentru un iubitor al muzicii clasice ca mine – sunt pianist şi oboist – este o adevărată onoare să particip la acest concurs. Ascult întotdeauna cu plăcere emisiunile Radio România Internaţional în italiană şi engleză, mai ales cele muzicale. Ador muzica românească şi, mai ales, pasiunea voastră pentru dans”.



José Miguel Domínguez Jurado, din Spania, ne-a trimis următorul răspuns: Programele RRI mi-au dat posibilitatea să cunosc din prima sursă aspecte economice, sociale şi culturale din ţara dvs. La ele se adaugă profesionalismul cu care realizatorii prezintă informaţiile şi atenţia pe care o acordă finisării programelor. Nu trebuie să uităm aspectul tehnic al emisiunilor care se aud perfect şi orarul favorabil ascultătorilor. Este remarcabil că RRI continuă să-şi transmită emisiunile pe unde scurte, un efort economic deosebit pe vreme de criză. Nu puteam să las să treacă această ocazie, dat fiind că sunt pasionat de muzica clasică, la a cărei răspândire şi cunoaştere radioul a jucat un rol însemnat. Nu ştiu prea multe despre muzica clasică românească, tocmai de aceea concursul îmi va permite să aflu mai multe despre compozitorii şi interpreţii din ţata dvs.”



Zhang Shifeng, din China, ne-a scris: Eu prima oară am ascultat muzica românească în filmele care se difuzau în China prin anii ‘70-‘80. Acestea s-au bucurat de o mare apreciere, iar coloanele sonore ale unora dintre ele au ajuns să fie fredonate frecvent. În zilele noastre, deşi filmele româneşti care ajung în China sunt foarte puţine, prin intermediul emisiunilor RRI avem acces la multă muzică şi la creaţii populare româneşti. Sunt radioamator şi îmi place muzica, aşa încât Festivalul RadiRo, ajuns la cea de-a doua ediţie, mă satisface din ambele puncte de vedere, deci sunt nespus de bucuros. Mă bucur de succesul Festivalului şi urez şi RRI să se bucure necontenit de succes, în felul acesta şi noi, ascultătorii, avem parte de muzică şi informaţie.”



Sanusi Isah Dankaba, din Nigeria, argumenta: “Sunt un ascultător fidel al RRI. Semnalul este foarte puternic şi programele voastre în engleză sunt extraordinare. Deşi aş putea să ascult doar radio online, ascult în continuare radioul pe unde scurte. Să fii un ascultător RRI şi un fan online este în acelaşi timp o onoare şi un privilegiu. RRI este de încredere şi nepărtinitor atunci când este vorba de proiectarea imaginii României, aşa cum este ea în realitate. RRI este o sursă deosebită de informaţii extrem de valoroase despre viaţa socio-politică, economică, culturală şi istorică a României. Eu, prietenii şi rudele mele apreciem foarte mult faptul că, timp de atâţia ani, RRI ne-a oferit programe educative, interesante şi care ne-au captat cu totul atenţia. De asemenea, muzica românească este în inima mea, iar RRI este o sursă de muzică bună, fie ea folk, clasică, populară sau jazz. Din punctul meu de vedere, devotamentul celor care lucrează la RRI şi interesul lor pentru ascultători au făcut din acesta unul dintre cele mai iubite posturi de radio din Europa.”



Mitul Kansal, din India, ne scria, la rândul său: “Răspunsul la întrebarea de ce am vrut să particip la acest concurs este simplă: pentru mine Radio România Internaţional a fost cel mai bun mijloc de comunicare şi informare încă din 2004. A fost întotdeauna o sursă de informaţii despre cultura României, în special în ceea ce priveşte muzica. Muzica este o parte din sufletul meu. Este cea mai bună modalitate de a ne exprima bucuriile şi tristeţile în diferite ocazii.”



Mulţumim tuturor celor care ne-au răspuns la întrebări şi care au argumentat ce i-a convins să participe.



Premiile şi menţiunile vor fi expediate prin poştă şi vă rugăm să ne confirmaţi, într-o scrisoare, într-un fax sau într-un e-mail atât primirea, cât şi conţinutul! Vă mulţumim, din nou, că v-aţi încercat şansele şi ne-aţi răspuns la concursul consacrat Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio, RadiRo, şi vă invităm să participaţi în număr cât mai mare la următoarele noastre concursuri!

Mădălina Pașol - Algo-Ritm -coperta
Club Cultura sâmbătă, 14 decembrie 2024

Editura Casa Radio la Târgul de Carte Gaudeamus

Unică pe piaţa de carte din România, Editura Casa Radio valorifică principalul patrimoniu de bunuri media din spaţiul autohton, indiferent că...

Editura Casa Radio la Târgul de Carte Gaudeamus
Bianca Boeroiu (sursa foto: Facebook /Bianca Boeroiu
Club Cultura sâmbătă, 07 decembrie 2024

Bianca Boeroiu, premiată cu Emmy

Prestigiosul premiu i-a fost acordat pentru machiajul realizat pentru serialul Wednesday, regizat de Tim Burton, produs de Netflix și filmat în...

Bianca Boeroiu, premiată cu Emmy
Sursa foto: MMB (muzeulbucurestiului.ro)
Club Cultura sâmbătă, 30 noiembrie 2024

Gust, rafinament si sociabilitate in Bucureștiul primei jumătăți a secolului XX

Expoziția „Gust, rafinament și sociabilitate în Bucureștiul primei jumătăți a secolului XX” de la Casa Filipescu-Cesianu din capitală,...

Gust, rafinament si sociabilitate in Bucureștiul primei jumătăți a secolului XX
foto: The Breakup
Club Cultura sâmbătă, 23 noiembrie 2024

“The Breakup”, la Galeria Mobius din București

Producția este realizată de către un grup de artiști europeni condus de regizoarea Ioana Păun. Ioana Păun este o regizoare ce își centrează...

“The Breakup”, la Galeria Mobius din București
Club Cultura sâmbătă, 16 noiembrie 2024

Clara, o dramă socială în regia lui Sabin Dorohoi

Un nou film românesc de impact, despre un subiect major și necesar, a fost lansat recent în cinematografele din țară. „Clara”, lungmetrajul...

Clara, o dramă socială în regia lui Sabin Dorohoi
Club Cultura sâmbătă, 09 noiembrie 2024

„Anul Nou care n-a fost”, un film scris și regizat de Bogdan Mureșanu

„Anul Nou care n-a fost”, scris și regizat de Bogdan Mureșanu, a fost propus pe lista filmelor ce vor fi luate în considerare pentru...

„Anul Nou care n-a fost”, un film scris și regizat de Bogdan Mureșanu
Club Cultura sâmbătă, 02 noiembrie 2024

Festivalul Național de Teatru

Ediția s-a aflat sub semnul „Dramaturgiilor posibilului” și a fost curatoriată de Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu. Celor...

Festivalul Național de Teatru
Club Cultura sâmbătă, 26 octombrie 2024

Expoziția „Coloranți naturali” la MNIR

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) prezintă, începând cu jumătatea lunii septembrie, o nouă expoziție: „Coloranți naturali. De...

Expoziția „Coloranți naturali” la MNIR

Parteneri

Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român
Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS
Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online
Institului European din România Institului European din România
Institutul Francez din România – Bucureşti Institutul Francez din România – Bucureşti
Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național de Artă al României
Le petit Journal Le petit Journal
Radio Prague International Radio Prague International
Muzeul Național de Istorie a României Muzeul Național de Istorie a României
ARCUB ARCUB
Radio Canada International Radio Canada International
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
SWI swissinfo.ch SWI swissinfo.ch
UBB Radio ONLINE UBB Radio ONLINE
Strona główna - English Section - polskieradio.pl Strona główna - English Section - polskieradio.pl
creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti
italradio italradio
Institutul Confucius Institutul Confucius
BUCPRESS - știri din Cernăuți BUCPRESS - știri din Cernăuți

Afilieri RRI

Euranet Plus Euranet Plus
AIB | the trade association for international broadcasters AIB | the trade association for international broadcasters
Digital Radio Mondiale Digital Radio Mondiale
News and current affairs from Germany and around the world News and current affairs from Germany and around the world
Comunità radiotelevisiva italofona Comunità radiotelevisiva italofona

Furnizori de servicii de difuzare/redifuzare

RADIOCOM RADIOCOM
Zeno Media - The Everything Audio Company Zeno Media - The Everything Audio Company