Ascultă Live

Ascultă Radio România Internațional Live

Câştigătorii concursului „De la Radio România 90 la RadiRo 2018”

Dragi prieteni, Radio România Internaţional v-a invitat până la 30 noiembrie 2018, data poştei, să participaţi la un concurs de cultură generală cu titlul De la Radio România 90 la RadiRo 2018.

Câştigătorii concursului „De la Radio România 90 la RadiRo 2018”
Câştigătorii concursului „De la Radio România 90 la RadiRo 2018”

, 22.12.2018, 13:59


Dragi prieteni, Radio România Internaţional v-a invitat până la 30 noiembrie 2018, data poştei, să participaţi la un concurs de cultură generală cu titlul „De la Radio România 90 la RadiRo 2018”. Un concurs împlinirii a 90 de ani de radiofonie românească, dar şi ediţiei din noiembrie 2018 a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio, RadiRo, organizat de postul public de radio din ţara noastră.



Concursul a trezit interesul dvs. şi am primit 285 de răspunsuri corecte şi complete. Vă mulţumim şi vă invităm să participaţi şi la alte concusuri.



Premiile şi menţiunile sunt produse de promovare a culturii române, a muzicii culte, dar şi de promovare a postului public de radio. Concursul a fost organizat împreună cu Editura „Casa Radio” şi Primăria Municipiului Bucureşti.



Din emisiunile RRI, de pe site sau profilurile de Facebook, Google+ şi LinkedIn aţi putut afla răspunsurile la întrebări. Concursul s-a încheiat la 30 noiembrie 2018. Până să aflaţi cine sunt câştigătorii, vă reamintim întrebările la care v-am invitat să răspundeţi:



– Acum câţi ani a fost difuzat primul program de radio din România? Răspuns corect: Acum 90 de ani.


– Numiţi 3 posturi care fac parte din Societatea Română de Radiodifuziune. Răspuns corect: Aici puteaţi alege oricare dintre posturile naţionale, internaţionale, regionale, locale sau online ale Radio România.


– La a câta ediţie a ajuns Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio? Răspuns corect:La a 4-e ediţie


– Cine este organizatorul Festivalului RadiRo? Răspuns corect: Radio România.



Acum putem derula lista câştigătorilor.



Cele 30 de Menţiuni au revenit ascultătorilor sau utilizatorilor de Internet: Khalil Abdel-Kader, din Algeria, Ivan Lebedev, Nikolai Popov şi Nikolai Loghinov, toţi 3 din Rusia, Xue Fei şi Liu Fajian, ambii din China, Daniel Kaehler, Christian Laubach şi Norbert Richter, toţi 3 din Germania, Paolo Gugliotta şi Raffaele Ponticelli, ambii din Italia, Adrian Micallef, din Malta, care a scris Secţiei Italiene, Emmanuel Nicodeme, Gaetan Teyssonneau şi Bernard Busseret, toţi 3 din Franţa, Iván Alejandro Istlahuaca Carlos, din Mexic, José Luis Corcuera şi Tomás Méndez Losa, ambii din Spania, Julio Cesar Pereira, Claudio Gerlach şi Aylton José Cordeiro Gama, toţi 3 din din Brazilia, Obaid Alam, din Pakistan, David Head şi Philip Springer, ambii din Marea Britanie, Hans Verner Lollike, din Danemarca, Naved Raiyan şi Muhhamad Najimuddin, ambii din India, Abdulkarim Ahmed Ali Almabrouk Alhouseini, din Libia, Rowshan Ara Labone, din Bangladesh, şi Kristopher Arens, din SUA.



Xue Fei, din China, ne-a scris: „Am un vis, iar acesta este ca într-o bună zi să pot veni eu însumi la voi să călătoresc; cu siguranță va fi o experiență mununată, va fi o amintire pe care nu o voi putea uita tot restul vieții. (…). Sper ca visul meu să poată deveni realitate. În final, vreau să mulțumesc RRI că a organizat acest concurs care îi invită pe ascultători să interacționeze și să participe, adâncind astfel sentimentele de prietenie dintre acultători și RRI. Mai sper să am norocul să câștig un premiu la acest concurs. Mulțumesc!”



Emmanuel Nicodeme, din Franţa, argumenta: „Am dorit să particip la acest concurs în principal pentru a vă cunoaşte mai bine şi a vă aprecia mai mult. Ascult emisiunile dvs. pentru a descoperi această ţară, cultura ei şi tradiţiile ei şi pentru a-mi forma propria opinie. Atunci când nu am ocazia să vă ascult pe unde scurte, îmi face o deosebită plăcere să vă urmăresc pe site-ul dvs., care este foarte bine făcut”.



Tot din Franţa, Gaetan Teyssonneau ne-a transmis: „Particip la acest concurs pentru a sărbători cei 90 de ani ai Radio România. Ascult RRI în primul rând pentru că emiteţi încă pe unde scurte, dar şi pentru că îmi plac enorm emisiunile voastre, deoarece îmi permit să descopăr România cu toate faţetele ei”.



Iar Bernard Busseret, de asemenea din Franţa, ne-a scris: „Particip pur şi simplu de plăcere şi din dorinţa de a vă contacta pentru a vă spune că îmi plac emisiunile voastre despre România, reportajele, interviurile şi programele muzicale”.



Cele 20 de Premii III au revenit ascultătorilor sau userilor: Marina şi Vitali Efimenko, din Belarus, care au scris Secţiei Ucrainene, Serghei Petrov şi Oleg Panko, ambii din Rusia, Zhang Peiqiang, din China, Alexander Pierau şi Dieter Sommer, ambii din Germania, Daniele Giaccari şi Marco Nicolin, ambii din Italia, Maguy Roy, din Franţa, Ceferino Campmajó, din Argentina, Davi Lucas Pinto de Sousa, din Brazilia, Guillermo Klapka, din Venezuela, Miguel Ramón Bauset, din Spania, Masahiro Kobayashi, din Japonia, Mogire Machuki, din Kenya, Mahesh Jain, din India, Michael Cunningham, din Australia, Arne Hyldahl, din Danemarca, Alan Gale, din Marea Britanie, şi Jaroslav Jedrzejczak, din Polonia, care a scris Secţiei Engleze.



Marina şi Vitali Efimenko, din Belarus, care s-au căsătorit la scurt timp după ce au vizitat România, în cadrul unui concurs RRI, au participat la concurs la Secţia Ucraineană, dar să menţionăm că Marina şi Vitali au scris pentru acest concurs şi Secţiei Române … în limba română! Argumentaţia lor: „Ascultăm emisiunile și urmărim RRI în mediul online, în primul rând, pentru a rămâne în legătură directă cu țara dragostei noastre. Participarea la concurs este o oportunitate de a fi mai aproape de România. În plus, anul acesta se împlinesc 100 de ani de la făurirea statului național unitar român, iar noi ne bucurăm să fim alaturi de poporul român şi parte din această frumoasă sărbătoare, care se numește România”.



Marco Nicolin, din Italia, argumenta: „Ascult emisiunile RRI pentru că vreau să cunosc mai bine cultura unei ţări europene. În nord-estul Italiei, unde locuiesc, muncesc mulţi români. În timpul Jubileului din anul 2000, familia mea a găzduit două tinere care veneau de la Cluj-Napoca”.



Serghei Petrov, din Rusia, ne-a scris: „Sunt un mare fan radio şi muzician. Trebuie să fiu la curent cu asemenea evenimente. RRI îmi continuă educaţia muzicală. În casa mea se aud vocile Sofiei Vicoveanca, Mariei Ciobanu, Angelicăi Stoican şi ale altor cântăreţi din România. Datorită RRI am aflat despre o filă din viaţa lui Duke Ellington, cea românească. Pentru mine a fost ceva neaşteptat. Şi vorbesc despre colaborarea cu Aura Urziceanu. Şi desigur pentru mine RRI înseamnă George Enescu. Este una dintre figurile mistice şi ascunse ale secolului XX, care a reuşit să acopere într-o formă clasică muzica populară”.



Iar Maguy Roy, din Franţa, a argumentat: „De ce am participat la acest concurs? Pentru că pune în lumină relaţiile privilegiate care există între posturile de radio şi ascultătorii lor. Încă de când mă ştiu, radioul a făcut parte din viaţa mea, ca şi din cea a părinţilor şi a bunicilor mei, primii din satul lor care au avut un post de radio în anii 1930. Chiar dacă de atunci lucrurile s-au schimbat, radioul a rămas un mijloc de informare indispensabil. Posturile de radio francofone şi, în speţă, RRI, ne oferă informaţii în timp real, ne ajută să descoperim bogăţia diverselor civilizaţii, ne încântă printr-o mare varietate de subiecte şi ne lărgesc orizontul de cunoaştere. (… ) Primul director al radioului public românesc, Dragomir Hurmuzescu, obişnuia să spună radioul are un rol foarte important în a disemina cultura şi a unifica sufletele, pentru că se adresează lumii întregi. Vorbele acestea rămân de actualitate pentru că radioul leagă popoarele între ele. Este un plus în lupta pentru drepturile omului şi pentru pace, după cum bine zicea Jean Pierron, preşedintele fondator al Radio DX. Aşadar, trăiască radioul! Şi audiţie plăcută pe undele RRI şi pe site!”



10 Premii II au revenit următorilor: Miodrag, Ristić, din Serbia, Valeri Luhovski, din Belarus, care a scris Secţiei Ucrainene, Anand Mohan, din India, care a scris Secţiei Române, Dilmi Taher, din Algeria, Iurii Gavrilov, din Rusia, Wei Wei, din China, Andreas Hanslok, din Germania, Cataldo Laddomada, din Italia, Colette Beaulieux, din Franţa, şi Glauber Gleidson Peres, din Brazilia.



Valeri Luhovski, din Belarus, ne explica: „Prin participarea la acest concurs vreau să sprijin prezența și propagarea mentalităţii şi culturii române în eterul planetei și pe Internet, și vreau, astfel, să-mi exprim respectul pentru poporul român și pentru România. De asemenea, exemplul meu de comunicare cu dvs. este pentru nepoţelul meu, elev în clasa a 2-a, un semn că pe harta lumii nu numai că exista, printre altele, o țară numită România, ci şi că acolo locuiesc oameni comunicativi și prietenoşi, primitori şi harnici, cu propria lor istorie, cultură, limbă, tradiții și coeziune”.



Anand Mohan, din India, argumenta pentru Secţia Română: „Ascult RRI încă din anul 1985. Sunt înscris într-un club de radioamatori și îmi place să ascult în special știrile culturale. Pentru noi, Radio România Internațional este o adevărată enciclopedie a României, dar și a restului lumii. Concursul aș putea spune că este o metoda bună prin care poți acumula cunoștințe”.



Wei Wei, din China, explica: „Motivul pentru care particip la concurs este că sper să pot obține un premiu sau materiale de la postul dumneavoastră, iar prin acest concurs să adâncesc cunoștințele legate de postul dvs. și de cultura română”.



Cataldo Laddomada, din Italia, mărturisea: „Ascult Radio România Internaţional de peste 20 de ani, ba chiar mai mult, de când emisiunile voastre erau urmărite şi de tatăl meu. Şi ascult aceste emisiuni pentru că apreciez profesionalismul cu care le realizaţi. Sper ca într-o zi să pot vizita România şi, evident, redacţia voastră. Pasiunea pentru radio şi stima pentru ceea ce faceţi au fost motivele care m-au determinat să particip la acest concurs.”



Iar Colette Beaulieux, din Franţa, ne-a scris: „Membră cu ştate vechi a Radio DX Clubului din Auvergne, îmi place mult să urmăresc emisiunile RRI, care îmi permit să descopăr multe lucruri minunate. De exemplu, simplul fapt că anul acesta am avut plăcerea să o cunosc pe Ileana Ţăroi, care a fost recompensată de Ambasada Franţei pentru parcursul ei spectaculos sau bucuria de a-i asculta pe violonista Clara Cernat şi pe soţul ei Thierry Huillet. Şi exemplele ar putea continua: bucuria cu care ne prezentaţi universul românesc de la sat, felul în care comunitatea rurală se animă în jurul grătarului sau povestea prinţilor fanarioţi şi a costumelor spectaculoase pe care aceştia le purtau. Vă sunt recunoscătoare pentru că împărtăşiţi cu noi episoade din istoria României, crâmpeie de actualitate, costume, reţete şi lista ar putea continua. Scrisoarea mea nu ar fi completă dacă nu aş aminti ziua de 14 iunie 2018, când emisiunile RRI mi-au dat peste cap rutina de pensionară şi pe cea a colegilor de la clubul de radio-amatori. O să vă rog să aveţi încă puţină răbdare şi o să vă povestesc pe larg, despre ce e vorba. Vă promit!”



10 Premii I au revenit următorilor ascultători sau internauţi: Mikola Vasiliniuk, din Ucraina, Simona Popa, din România, Ouni Amor Horbit, din Tunisia, Victor Varzin, din Rusia, Su Shuxiang, din China, Werner Schubert, din Germania, Nicolantonio Frammolini, din Italia, Roger Roussel, din Canada, Carlos Emilio Ruíz Llaven, din Mexic, şi Nafisa Najim, din India.



Mikola Vasiliniuk, din Ucraina, a scris: „Ascult radio pe unde scurte de aproape20 de ani şi emisiunile Radio România cam tot de atunci. Îmi place să descopăr cum trăiescoamenii în alte țări, iarundele scurte întotdeauna înseamnă știri de ultima oră și informaţii interesante direct de la sursă. În trecut existau multe posturi de radio care emiteau în limbile ucraineană și rusă, însă numarul acestora a scăzut destul de mult, probabil şi pentru că difuzarea emisiunilor în mediul online este mult mai ieftină (și uneori mai bună din punct de vedere al calităţii). Și eu țin pasul cu noile tehnologii, dar emisiunile în unde scurte mi se par mult mai interesante decât Internetul, creează o atmosferă specială. Propagarea undelor radio este mult mai bună decât puterea de acoperire a Internetului. Eu locuiesc într-o zonă muntoasă, unde Internetul este mai slab, pe când undele radio sunt peste tot.Cred că undele radio și radio în general vor exista încă mulți, mulți ani, iar RRI, sper, că ne va bucura cu emisiunile sale despre România încă mult timp de acum încolo”.



Simona Popa, din România, a transmis următoarea argumentare: „Particip la acest concurs deoarece apreciez activitatea de cultură pe care Societatea Română de Radiodifuziune ne-o pregăteşte şi ne-o oferă în fiecare zi pentru o viaţă mai frumoasă şi mai împlinită. Felicitări şi un mare mulţumesc”.



Victor Varzin, din Rusia, a transmis următorul mesaj: „90 de ani este cu adevărat o cifră remarcabilă, atât pentru vremurile noastre, cât şi pentru radiodifuziune. Este greu să nu marchezi o asemenea dată. Radioul românesc este unul dintre cele mai vechi şi cunoscute posturi din lume. Particip cu plăcere la acest concurs, pentru că sunt un ascultător fidel de mulţi ani al RRI, care continuă să povestească şi să prezinte lumii România. RRi este o punte de înţelegere a culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor din România”.



Su Shuxiang, din China, scria pragmatic: „Scriu pentru prima dată postului dumneavoastră. Motivul participării mele la concurs este: sper să primesc un premiu!”



Werner Schubert, din Germania, explica: „Particip la concurs deoarece ascult cu plăcere emisiunile RRI, pentru a mă informa despre România, viaţa din România şi punctul de vedere al ţării asupra subiectelor internaţionale. Mă bucur că RRI se poate asculta în condiţii bune aici în Europa Centrală, datorită alegerii inspirate a frecvenţelor şi staţiilor de emisie puternice. Noaptea se pot recepţiona aici, în condiţii bune, mai multe posturi pe unde medii. Mă bucur când pot asculta muzică populară românească”.



Nicolantonio Frammolini, din Italia, argumenta de ce a participat la concurs: „Italienii şi românii au în comun istoria Imperiului Roman şi faptul că vorbesc limbi neolatine. Am fost întotdeauna fascinat de personalitatea domnitorului Vlad Ţepeş şi de luptele sale cu turcii invadatori. Ascult cu plăcere muzica tradiţională românească şi îmi plac peisajele din ţara voastră care, mai ales la munte şi în mediul rural, seamănă mult cu unele zone din regiunea Abruzzo, din centrul Italiei, unde locuiesc. Vreau să amintesc şi faptul că oraşul Sulmona, care se află în această regiune, este înfrăţit cu municipiul Constanţa din România, o legătură datorată poetului latin Ovidiu.”



Iar Roger Roussel, din Canada, ne-a scris: „Acest concurs este pentru mine un nou mod de a afla mai multe lucruri despre ţara dvs. minunată. A fost o reală plăcere pentru mine să particip şi vă mulţumesc că mă ajutaţi să descopăr România prin intermediul undelor scurte. În 2019 se vor împlini 40 de ani de când ascult RRI. Emisiunile RRI sunt pentru mine o sursă de informare şi o sursă de inspiraţie. RRI a ştiut mereu să îşi adapteze programele în funcţie de evoluţia actualităţii politice, sociale şi culturale. Acestea sunt marile calităţi ale unui post care doreşte să îşi informeze cât mai bine ascultătorii. „



10 Premii Speciale au revenit următorilor ascultători sau Internet useri: Mouad Belgrid, din Maroc, Dmitrii Balykin, din Rusia, Tong Xin, din China, Hans Martin Friedrich, din Elveţia, Paolo Morandotti, din Italia, Jean Michel Aubier, din Franţa, Omar Alfredo Ortiz, din Columbia, Bill Patalon, din SUA, Keith Simmonds, din Franţa, care a scris Secţiei Engleze, şi Alan Holder, din Marea Britanie.



Dmitrii Balykin, din Rusia, a argumentat: „Ascult RRI deja de peste 25 de ani, pentru că mă interesează situaţia din ţara dumneavoastră, precum şi cultura, muzica, obiceiurile şi tradiţiile poporului român. În afară de aceasta, RRI rămâne unul dintre puţinele posturi de radio din Europa care continuă să emită pe unde scurte. Pentru asta postul dumneavoastră merită respectul şi susţinerea ascultătorilor.”



Tong Xin, mărturisea: „Stimați redactori ai RRI, emisiunea în limba chineză, mă numesc Tong Xin și mă bucur să particip la concursul organizat cu ocazia aniversării a 90 de ani a postului dumneavoastră. Când am văzut titlul acestui concurs am dorit să aflu câte ceva legat de istoria și poveștile postului. Căutând pe Wikipedia și pe Google am aflat unele lucruri legate de istoria postului. Pe lângă aceasta, sunt cumva interesat de muzica clasică a Europei și doresc, cu această ocazie, să am o nouă întâlnire cu cultura muzicală a Europei”.



Paolo Morandotti, din Italia, argumenta de ce ne-a scris la concurs: „RRI constituie un important model de comunicare internaţională, cu rădăcini într-o epocă aparent îndepărtată, dar care răspunde necesităţii constante a publicului de a fi la curent cu ceea ce se întâmplă în lume. O lume care pare din ce în ce mai mică, în care distanţele se scurtează şi care, tocmai de aceea, trebuie să fie cunoscută sub toate aspectele. În acest sens, de-a lungul timpului, posturile de radio internaţionale au jucat un rol de mediere culturală extrem de important.”



Jean Michel Aubier, din Franţa, ne scria: „Atunci când un radio îşi dă silinţa să organizeze concursuri cu parteneri aşa importanţi este aproape o datorie pentru mine să particip. Am avut mereu o relaţie specială cu muzica clasică, poate pentru că am auzit-o din copilărie. Mama mea era pasionată de muzică şi cânta la pian, în timp ce postul de radio pe care îl ascutam mereu în casă era France Musique. Era şi firesc să mă înscriu la o şcoală de muzică şi să studiez pianul. RRI nu este Radio România Muzical, dar oferiţi emisiuni muzicale de calitate. A descoperit şi redescoperit nume prestigioase de compozitori sau interpreţi, precum Angela Gheorghiu, Vladimir Cosma, Ciprian Porumbescu şi, evident, George Enescu. Dar RRI are şi misiunea de a-şi informa publicul internaţional, politica şi economia fiind domeniile care mă interesează cel mai mult”.



Omar Alfredo Ortiz, din Columbia, a transmis următorul mesaj: „Vă trimit salutări afectuoase din Bogotá, Columbia. Sunt Omar Alfredo Ortiz, producător de radio, diexist, ascultător al posturilor internaționale de radio, în special al postului Radio România Internaţional din anul 2008. Care a fost motivul pentru care particip la concursul dvs.? Dorința de a participa din nou într-un concurs organizat de prestigiosul dvs. post de radio, dar în principal pentru a profita de această ocazie și a cunoaște în profunzime acest eveniment. Când am revizuit materialele disponibile pentru a răspunde la întrebări, am aflat că ediția din acest an (a Festivalului RadiRo) include ca noutate concertele de jazz. Mi-am amintit imediat de un album extraordinar de jazz al artiștilor români pe care am avut privilegiul de a-l primi drept cadou, acum câțiva ani, pentru participarea la o ediție specială a programului „Clubul ascultătorilor”. Postul dvs. este principala mea sursă de informații despre România în limba mea și unul dintre posturile pe care le ascult cel mai frecvent de când am descoperit acest hobby. Pe de altă parte, mă interesează muzica pop românească a momentului și îmi place să ascult „Topul muzical”, precum și programele de contact cu ascultătorii transmise duminica, prezentate de vocea caldă a realizatoarei care ne ține companie cu promptitudine de atâția ani. Apreciez, de asemenea, munca și importanța pe care conducerea postului dvs. de radio o acordă transmisiilor pe unde scurte, care au fost dezvoltate din 2008 și s-au menținut constant fără prea multe interferențe, spre deosebire de alte posturi de radio similare care, din cauza reducerilor bugetare sau a schimbării strategiilor de difuzare, au optat să părăsească spectrul de radio”.



Iar Bill Patalon, din SUA, ne-a scris: „De ce ascult programele RRI şi accesez site-ul? Pentru că fac asta de zeci de ani şi pentru că toate emisiunile pe care le-am ascultat, scrisorile pe care vi le-am trimis, momentele în care mi-am auzit numele menţionat în programele voastre şi QSL-urile pe care le-am primit şi le-am colecţionat mă fac să mă simt nu ca un ascultător al RRI, ci ca un prieten al RRI. Am o relaţie personală cu postul vostru de radio şi cu prezentatorii. Şi din acest motiv simt că am o relaţie personală şi cu ţara voastră, cu România. Vedeţi, aceasta este forţa pe care un post de radio internaţional cu adevărat bun o are. Datorită muncii voastre am deja o impresie foarte bună despre ţara voastră. Sunt foarte interesat de noutăţile de la voi. Sunt foarte atras de istoria ţării voastre şi-mi doresc foarte mult ca România să progreseze. De asemenea, mi-aş dori foarte mult să vă vizitez ţara. Niciunul din aceste lucruri nu ar fi posibile fără RRI şi fără programele voastre cu adevarat superbe, fără maniera graţioasă în care cei care lucrează acolo interacţionează cu mine şi cu ceilalţi ascultători. (…) De ce am participat la acest concurs? Pentru că, concursurile voastre sunt grozave. Sunt amuzante, ceea ce-mi întăreşte şi mai mult sentimentele pozitive pe care le am pentru RRI şi pentru România. De asemenea, sunt educative şi mă ajută să aflu mai multe despre ţara de care sunt atât de interesat. Faptul că organizaţi aceste concursuri întăreşte senzaţia că ascultătorii au o relaţie personală cu RRI şi cu oamenii care lucrează acolo”.



Mulţumim tuturor celor care ne-au răspuns la întrebări şi care au argumentat ce i-a convins să participe la concurs.



Premiile şi menţiunile vor fi expediate prin poştă în lunile următoare şi vă rugăm să ne confirmaţi, printr-o scrisoare sau printr-un e-mail, atât primirea, cât şi conţinutul! Vă mulţumim, din nou, că v-aţi încercat şansele şi aţi răspuns la concursul RRI şi vă invităm să participaţi în număr cât mai mare şi la următoarele noastre concursuri!


(Alecu Marciuc, Răzvan Emilescu, Eugen Cojocariu)




Festivalul Anonimul, la a 21-a ediție
Club Cultura sâmbătă, 14 septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul

Cel mai bun scurtmetraj românesc la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul a fost desemnat „(În) Cerc”, de Andreea Parfenov....

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul
Afișul filmului „Trei kilometri până la capătul lumii”
Club Cultura sâmbătă, 07 septembrie 2024

Emanuel Pârvu, premiat la Cannes

Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii”, selectat în competiţia oficială pentru Palm D’or la Festivalul...

Emanuel Pârvu, premiat la Cannes
„Mrs. Buică“, un documentar în regia lui Eugene Buică
Club Cultura sâmbătă, 27 iulie 2024

„Mrs. Buică“, un documentar în regia lui Eugene Buică

Selecționat în competiția locală la cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Filme Documentare ASTRA, documentarul Mrs. Buică, în...

„Mrs. Buică“, un documentar în regia lui Eugene Buică
Expoziția „This Side of Paradise” - Marius Bercea
Club Cultura sâmbătă, 29 iunie 2024

Expoziția personală „Marius Bercea This Side of Paradise”

La Timișoara, la sediul Fundației Art Encounters, poate fi văzută până la jumătatea lunii august a acestui an o expoziție deosebită: prima...

Expoziția personală „Marius Bercea This Side of Paradise”
Club Cultura sâmbătă, 22 iunie 2024

MoBU 2024

A doua ediție a Târgului Internațional de Artă Contemporană din București, MoBU, a fost organizată în perioada 29 mai – 2 iunie la...

MoBU 2024
Club Cultura sâmbătă, 15 iunie 2024

Festivalul Internațional de Film Transilvania

A 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania se desfășoară în perioada 14-24 iunie, la Cluj-Napoca, și aduce un omagiu...

Festivalul Internațional de Film Transilvania
Club Cultura sâmbătă, 08 iunie 2024

Emanuel Pârvu, premiat la Cannes

Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii”, selectat în competiţia oficială pentru Palm D’or la Festivalul...

Emanuel Pârvu, premiat la Cannes
Club Cultura sâmbătă, 01 iunie 2024

Filme noi cu Bogdan Dumitrache

De la înfiinţarea sa, în 2010, Cannes Film Festival Queer Palm a recompensat filme memorabile care reflectă diversitatea şi importanţa temelor...

Filme noi cu Bogdan Dumitrache

Parteneri

Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român
Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS
Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online
Institului European din România Institului European din România
Institutul Francez din România – Bucureşti Institutul Francez din România – Bucureşti
Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național de Artă al României
Le petit Journal Le petit Journal
Radio Prague International Radio Prague International
Muzeul Național de Istorie a României Muzeul Național de Istorie a României
ARCUB ARCUB
Radio Canada International Radio Canada International
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
SWI swissinfo.ch SWI swissinfo.ch
UBB Radio ONLINE UBB Radio ONLINE
Strona główna - English Section - polskieradio.pl Strona główna - English Section - polskieradio.pl
creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti
italradio italradio
Institutul Confucius Institutul Confucius
BUCPRESS - știri din Cernăuți BUCPRESS - știri din Cernăuți

Afilieri RRI

Euranet Plus Euranet Plus
AIB | the trade association for international broadcasters AIB | the trade association for international broadcasters
Digital Radio Mondiale Digital Radio Mondiale
News and current affairs from Germany and around the world News and current affairs from Germany and around the world
Comunità radiotelevisiva italofona Comunità radiotelevisiva italofona

Furnizori de servicii de difuzare/redifuzare

RADIOCOM RADIOCOM
Zeno Media - The Everything Audio Company Zeno Media - The Everything Audio Company