Colonia antică Tomis de pe malul românesc al Mării Negre și-a început existența cu șase secole înainte de începutul erei creștine. Ea este cunoscută, printre altele, și ca loc de exil al poetului latin Publius Ovidius Naso.
O nouă expoziție documentară este adusă în fața publicului de către Muzeul Municipiului București.
Revenirea republicanului Donald Trump la Casa Albă pentru un al doilea mandat a fost așteptată cu interes pentru a aduce clarificări privind viitoarea politică americană în dosare cu mize mari geostrategice.
Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, Timișoara, cel mai mare oraș din partea vestică a României, atrage în continuare vizitatori.
Costurile locuințelor reprezintă cea mai mare cheltuială în gospodăriile din Uniunea Europeană, iar prețurile tot mai mari la case și chirii, costurile ridicate de construcție și dobânzile în creștere la creditele ipotecare sunt doar o parte din efecte. Unde se situează România în acest peisaj?
La început de an, descoperim iniţiative înreptate spre binele comunității.
În spațiul românesc, orașele moderne încep o dezvoltare după model european după anii 1830. Atunci, unele prevederi din Regulamentele organice se refereau la măsuri de urbanism care trebuia luate pentru creșterea standardului de viață al locuitorilor lor.
Cetatea Soroca este o cetate moldovenească, de pe teritoriul Republicii Moldova, de lângă orașul Soroca din districtul cu același nume, datând din secolul al XVI-lea.
Anul 2025 începe cu lansarea proiectului cultural „Book.art.est” – o expoziție internațională și multidisciplinară dedicată cărții ca obiect de artă. Expoziția se desfășoară la Galeria Calderon Art Studio din centrul capitalei, începând cu 15 ianuarie până pe 8 februarie.
Războiul din Ucraina, situația din Orientul Mijlociu, revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, alegeri în Franța, Germania și Polonia – sunt evenimente ce jalonează anul 2025.
Explorăm azi o zonă în care natura este una dintre principalele atracții. Mergem astfel, într-un loc cu nume de legendă: Țara Dornelor.
În 2023, puțin peste 21% din populație Uniunii Europene se afla în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar România a fost țara cu cel mai ridicat procentaj: 32%. În trimestrul doi al același an, România s-a aflat în top trei țări UE în privința creșterii economice. Cum explică experții această nepotrivire?
În țara noastră peste 1 milion de adepți ai Bisericii Creștin Ortodoxe sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi
Considerat ”sport al minții” datorită gradului ridicat de complexitate, de anticipare a strategiei adversarului, de viteză în luarea deciziilor, de folosire intensă a memoriei, șahul a atras și va atrage mulți practicanți.
Puține sunt personalitățile care reușesc să performeze la un nivel înalt în domenii diferite, opuse chiar.