Deși România continuă să fie țara din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de mame minore, instituțiile statului nu colectează centralizat date privind căsătoriile forțate.
În această toamnă, la Iaşi, a fost marcată Ziua internaţională a nonviolenţei, care a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite, în memoria lui Mahatma Gandhi (1869-1948), unul dintre cei mai mari militanţi pentru pace din lume.
Armata română a capturat, între 22 iunie 1941 și 23 august 1944, 91.060 militari sovietici. Dintre aceștia, 90%, adică 82.057 persoane, au fost trimiși în România în 12 lagăre.
Societatea literară ”Junimea”, înființată la Iași în 1863, a fost una dintre cele mai importante tendințe literare, filosofice și politice din România.
Un nou film românesc de impact, despre un subiect major și necesar, a fost lansat recent în cinematografele din țară. „Clara”, lungmetrajul românesc regizat de Sabin Dorohoi, spune povestea milioanelor de români care sunt nevoiți să plece în străinătate pentru a le asigura familiilor lor un trai mai bun.
Rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite şi modul în care acesta va influenţa evoluţiile globale se află în centrul atenţiei la nivel internațional.
Recunoscut pentru turismul balnear încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, județul Vâlcea este foarte căutat pentru stațiunile sale.
Conform celui mai recent studiu realizat de Centrul pentru Studiul Comparat al Migrației, la sfârșitul lunii octombrie a anului 2023, în România locuiau puțin peste 200 de mii de cetățeni străini, 87% dintre ei deținând un permis de ședere temporară.
Germania anilor 1919 dădea curentul Bauhaus, provenind din asocierea cuvintelor germane bau - a construi și Haus – casă.
În luna octombrie a acestui an a avut loc lansarea volumului „Povestea Trenului Regal” de Tudor Vișan-Miu și Andrei Berinde. O incursiune literară în trecutul și prezentul acestui simbol al Regalității din România.
„Anul Nou care n-a fost”, scris și regizat de Bogdan Mureșanu, a fost propus pe lista filmelor ce vor fi luate în considerare pentru nominalizare la premiile Academiei Europene de Film, eveniment care celebrează cele mai importante realizări ale cinematografiei europene.
Emisiile nete de gaze cu efect de seră ale Uniunii Europene sunt în prezent cu 37% sub nivelurile din 1990, în timp ce PIB-ul a crescut cu 68% în aceeaşi perioadă, ceea ce demonstrează decuplarea continuă a emisiilor de creşterea economică, spun decidenții de la Bruxelles.
Muzeul Recordurilor Românești a apărut din dorința de a promova Bucureștiul și România. Găsim aici cele mari colecții de tirbușoane, fiare de calcat, aparate foto de epocă sau obiecte filatelice românești, dar și alte peste 30 de colecții mai mici.
Dacă angajatorul ar decide, peste 82% dintre angajați nu s-ar opune muncii exclusiv de la birou, chiar dacă, recunosc aceștia, acest lucru nu le-ar fi foarte comod.
Orașele României au avut fotografii lor iar Focșaniul, reședința județului Vrancea de la Curbura Carpaților, l-a avut pe Franz Xaver Koroschetz.