Luna decembrie este luna în care, din 1989, românii comemorează momentul căderii regimului comunist, cel care le-a anulat pentru aproape o jumătate de secol drepturile, libertățile și chiar esența de ființe omenești.
Poate cel mai cunoscut drum din București este Calea Victoriei – o importantă arteră din centrul capitalei, care se întinde de la Piața Națiunilor Unite până la Piața Victoriei (unde se află clădirea Guvernului României) și având o lungime de 2700 de metri.
Muzeul Municipiului București (MMB) a prezentat la sediul din centrul capitalei de la Palatul Suțu expoziția „Universul restaurării ceramicii” – o expoziție tematică dedicată părții nevăzute a exponatelor din ceramică.
Despre apariția vinului s-au scris multe legende, cele mai vechi dovezi fiind înregistrate în zonele Caucazului, Mesopotamiei sau Egiptului.
Sărbătoarea Crăciunului este una dintre cele mai iubite și mai așteptate din an. Este o perioadă a tradițiilor și a obiceiurilor transmise din generație în generație.
După un an tumultos de alegeri, în care candidaților li s-a reproșat că nu au suficiente propuneri care să intereseze tinerii, în care tinerilor li s-a reproșat că nu ies în număr suficient la vot, în care ora de educație civică a fost criticată și considerată insuficientă, un studiu recent creează un profil, inclusiv ideologic, al liceenilor din România.
Într-o perioadă în care ne gândim cu toţii cum să facem sp fim mai buni, aşa cum ne îndeamnă mesajele colindelor de sărbători, am descoperit o variantă.
Despre Revoluția română din decembrie 1989 s-a scris și s-a vorbit mult și din multe puncte de vedere, cu foarte multă pasiune. S-au spus atât de multe încât pare cîă subiectul a fost epuizat. Însă istoricii vor explica și interpreta mereu semnificațiile unui asemenea proces.
Orice mare oraș sau o capitală are în istoria sa o perioadă de aur. Cea a Bucureștiului este perioada interbelică, perioada de aur a întregii Românii, în care s-au manifestat deplin pluralismul de idei, de aspirații, de libertăți, de gusturi, de trăiri.
Pe durata Târgului de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, Editura Casa Radio le-a propus cititorilor săi câteva noutăți.
Stresul i-a însoțit pe oameni dintotdeauna și are, până la un punct, un rol protector.
Județul Caraș-Severin se mândrește cu latura sa multiculturală, dar și cu obiective turistice unice. Iar zona de munte a județului e fascinantă în preajma sărbătorilor de iarnă.
În luna noiembrie, la Bruxelles, a avut loc a noua ediție a Forumului European privind Migrația, unde s-a discutat despre rolul societății civile în implementarea Noului Pact privind Migrația și Azilul.
Povestea săpunului Cheia ne poartă în timp până la data de 3 martie 1886, când Lippa Brunstein înregistra la primărie fabrica familiei sale.
În istoria ei de aproape 250 ani, presa română înregistrează și cea mai îndelungată apariție fără întrerupere a unei publicații.