Sport Club RRI: Handbal

sport club rri: handbal Ediţia 2023 - 2024 a Ligii Campionilor la handbal feminin a ajuns la a doua etapă a fazei grupelor. România este reprezentată de două echipe: CSM Bucureşti, campioana ţării, şi Rapid Bucureşti, echipa care a terminat campionatul pe poziţia a doua.

Ediţia 2023 - 2024 a Ligii Campionilor la handbal feminin a ajuns la a doua etapă a fazei grupelor. România este reprezentată de două echipe: CSM Bucureşti, campioana ţării, şi Rapid Bucureşti, echipa care a terminat campionatul pe poziţia a doua. Tigroaicele au fost repartizate în Grupa A, iar feroviarele, în Grupa B. Cele două serii au câte 8 echipe. Primele două clasate la finalul fazei grupelor merg direct în sferturile de finală. Formaţiile de pe locurile 3, 4, 5 şi 6 joacă, incrucişat, partide de baraj, iar cele patru învingătoare completează lista echipelor calificate în "sferturi".


Ambele echipe române au, după primele două etape, câte o victorie şi o înfrângere. CSM a câştigat, la debut, cu 28 la 24, acasă, împotriva danezelor de la Odense, apoi a pierdut, cu 24 la 26, în Germania, cu Bietigheim. Rapidistele au cedat, în prima etapă, în Danemarca, la Esbjerg, cu 28 la 30, apoi au învins, la Bucureşti, formaţia poloneză Zaglebie Lubin, cu 26 la 25.


În weekend are loc a treia etapă. Sâmbătă, CSM joacă, în Sala Polivalentă din Bucureşti, împotriva echipei maghiare Győr, multiplă campioană europeană, formaţia căreia casele de pariuri îi dau cele mai multe şanse de câştigare a ediţiei actuale a Ligii. Gruparea maghiară a câştigat primele două jocuri disputate anul acesta: 24 la 23, în Franţa, cu Brest Bretagne, şi 35 la 23, acasă, cu formaţia maghiară Debrecen. Rapid va evolua tot în Bucureşti, dar duminică, împotriva formaţiei daneze Ikast. Scandinavele au furnizat prima mare surpriză a competiţiei în prima etapă, când au trecut, acasă, cu 30 la 26 de câştigătoarea ediţiei de anul trecut a Ligii, formaţia norvegiană Vipers Kristiansand. În etapa a doua, Ikast a câştigat din nou: 39 la 36, în Franta, cu Metz.


Să mai notăm că, pe site-ul web al Federaţiei Europene de handbal, şi anume eurohandball.com, puteţi găsi, în zona dedicată Ligii feminine a Campionilor, un portret al Cristinei Neagu. Jucătoarea afirmă că vrea să mai câştige o dată Liga, acum cu CSM Bucureşti. Căt despre motivaţia care o ţine în joc, Cristina mărturiseşte: (citez)" Este vorba de a-i inspira pe alții, de a-i ajuta să învețe că pot realiza totul dacă muncesc din greu și visează la lucruri mari"

RadioRomaniaInternational · Sport Club RRI - 20.09.2023

www.rri.ro
Publicat: 2023-09-20 11:11:00
Vizualizari: 439
TiparesteTipareste