MApN: Fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, descoperite sâmbătă în Plauru

mapn: fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, descoperite sâmbătă în plauru Fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă au fost descoperite sâmbătă de militari ai Forţelor Navale Române în zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, în apropierea graniței cu Ucraina - anunţă MApN.

Fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă au fost descoperite sâmbătă de militari ai Forţelor Navale Române în zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, în apropierea graniței cu Ucraina - anunţă Ministerul Apărării. MApN condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. 

"Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar, fiind crime de război" - subliniază Ministerul Apărării.


"Identificarea de către autorităţile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă", a precizat preşedintele Klaus Iohannis. 


Șeful statului a condamnat, din nou, ferm, atacurile repetate ale Rusiei împotriva populaţiei şi a infrastructurii civile ucrainene, inclusiv cele asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România. 


Totodată, Klaus Iohannis a anunțat, în context, o convorbire telefonică, sâmbătă, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul căreia l-a informat "cu privire la noile evoluţii, iar acesta a reafirmat solidaritatea deplină cu România".


www.rri.ro
Publicat: 2023-09-09 18:27:00
Vizualizari: 363
TiparesteTipareste