Weekend sportiv

weekend sportiv Vineri începe cea mai importantă competiție din lumea rugbyului, Cupa Mondială sau Cupa Webb Ellis, găzduită în acest an de 9 orașe ale Franței.

Vineri începe cea mai importantă competiție din lumea rugbyului, Cupa Mondială sau Cupa Webb Ellis, găzduită în acest an de 9 orașe ale Franței. Este cea de-a 10-a ediție a competiției înființate în 1987, România participă și ea pentru a noua oară. Cele 20 de echipe sunt împărțite în patru grupe, naționala Stejarilor fiind repartizată în grupa B împreună cu Africa de Sud, campioana mondială en titre și locul 2 în lume, Irlanda, locul 1, Scoția, locul 5 și Tonga, locul 15. România ocupă locul 19 în clasamentul mondial pe națiuni al World Rugby. Lotul României la Mondialul francez este format din 33 de jucători, 9 dintre ei evoluând la echipe din Franța. În lot au fost cooptați doi jucători din Tonga, unul din Australia și unul din Noua Zeelandă. Sâmbătă, România va juca în primul meci împotriva Irlandei la Bordeaux, acolo unde este cantonată. România a intrat în istoria Cupei Mondiale la rugby la ediția din 2015 pentru cea mai spectaculoasă remontare de scor. Condusă la pauză cu 15-0 de Canada, a câștigat la final cu 17-15.


Sâmbătă, naționala de fotbal a României va juca cu echipa Israelului, iar marți, pe 12 septembrie, cu cea din Kosovo, ambele partide fiind programate pe teren propriu, la București. Meciurile contează pentru grupa I de calificare la turneul final al Campionatului European 2024 găzduit de Germania. Selecționerul României Edward Iordănescu a convocat 26 de jucători, 13 din campionatul intern și 13 din campionate străine. Din aceeași grupă cu România mai fac parte Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra. Până acum, România a învins Andorra cu 2-0 în deplasare și Belarusul cu 2-1 pe teren propriu și a terminat la egalitate, 0-0 cu Kosovo și 2-2 cu Elveția, ambele meciuri în deplasare. În clasamentul grupei conduce Elveția cu 10 puncte, urmează România cu 8 puncte, Israel 7 puncte, Belarus 3 puncte, Kosovo 3 puncte și Andorra 1 punct. Sâmbătă, în grupa României, se mai joacă întâlnirea dintre Kosovo și Elveția.


RadioRomaniaInternational · Weekend Sportiv - 08.09.2023

www.rri.ro
Publicat: 2023-09-08 09:28:00
Vizualizari: 382
TiparesteTipareste