CineEuroConnect

cineeuroconnect CineEuroConnect este un proiect ce conectează trecutul, prezentul și viitorul cinematografiei prin artă vizuală, povești și comunitate.

Pasionații de cinematografie și iubitorii artelor vizuale din întreaga Europă sunt invitați să se alăture unei experiențe fără precedent. Mockra Productions anunță lansarea proiectului “CineEuroConnect: A Collaborative Film Museum & Heritage Film Festival", o inițiativă ce sărbătorește influența profundă a cinematografiei în viața noastră prin intermediul obiectelor personale, poveștilor și creațiilor artistice.

 

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul OverBorder Culture+, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

 

Explorând Conceptul Cinematografia - O Capsulă a Timpului

În cadrul acestui proiect, contributorii sunt invitați să trimită obiecte personale cu semnificații speciale în strânsă legătură cu relația lor cu cinematografia. Aceste obiecte vor forma ulterior un mozaic care povestește despre pasiunea colectivă pentru film. De la bilete de film vechi și suveniruri prețioase, la fotografii din culise și creații handmade inspirate de filme, fiecare obiect aduce amintiri, emoții și perspective ale cinefililor.

 

Participare și Recunoaștere

Obiectele selectate vor deveni parte a unui proiect colaborativ care îmbină arta vizuală și cinematografia. Această expoziție va debuta fizic în Timișoara, cu un preview în Samos (Grecia), și va călători ca expoziție itinerantă cu o selecție de obiecte și în Sofia (Bulgaria) și Szolnok (Ungaria), oferind o perspectivă europeană asupra artei și cinematografiei. De asemenea, o galerie virtuală la www.CineEuroConnect.org va asigura accesibilitatea globală.

 

Termenul limită pentru înscrieri este 10 septembrie 2023.

 

Obiectele pot fi împrumutate sau donate pentru expoziție. Pentru a participa, cei interesați sunt invitați să trimită obiectele și poveștile personale aferente prin care se reliefează conexiunea individuală cu cinematografia la adresa cineeuroconnect@gmail.com.

 

Artiști Vizuali Emergenți - Un Apel la Participare

În paralel cu expoziția obiectelor, CineEuroConnect aduce împreună și 12 artiști vizuali emergenți pentru a reinterpreta impactul cinematografiei asupra societății prin lucrările lor. Artiștii selectați de către un comitet de experți din Irlanda, Polonia, Bulgaria, România și Egipt vor primi o bursă în valoare de câte 1.000 euro brut pentru a crea lucrări originale care vor fi integrate în călătoria captivantă a proiectului.

 

Expoziție și dincolo de aa

“CineEuroConnect: A Collaborative Film Museum & Heritage Film Festival” îmbină cinema-ul și artele vizuale pentru a crea o simfonie de narațiuni și emoții, conectând comunități, culturi și istorii. Proiectul cuprinde o serie de activități menite să ofere o experiență coerentă și imersivă participanților. Dezbaterile vor reuni artiști, curatori și invitați europeni în 3 sesiuni de discuții pe teme actuale, precum inteligența artificială, impactul patrimoniului asupra creativității și importanța cinematografului în era noilor platforme și tehnologii. În plus, va avea loc un Heritage Film Festival, cu proiecții de filme europene din patrimoniul cinematografic în orașele Timișoara, Samos și Sofia.


www.rri.ro
Publicat: 2023-09-01 10:03:00
Vizualizari: 195
TiparesteTipareste