Începe programul „Taberele ARC 2023”.

Începe programul „taberele arc 2023”. Gheorhe Cârciu, DRP: „Încep ”Taberele ARC 2023”: peste 5000 de tineri români din afara țării vor avea o vară de neuitat!”

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Agenția Națională pentru Sport, lansează cea de-a XIV-a ediție a Programului de Tabere ARC, joi, 6 iulie 2023, la Centrul de agrement Tabăra Sulina, județul Tulcea.

 

”Dăm startul unui program la care țin foarte mult, încă de când am început activitatea în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, „Taberele ARC 2023”. Ne propunem să arătăm, și în acest an, câtorva mii de tineri români, care trăiesc departe de țară, cum este România autentică, să-i ținem aproape de istoria, cultura și obiceiurile noastre.

Peste 5000 de copii din diaspora și comunitățile istorice vor păstra vie legătura cu țara mamă și vor duce cu ei amintiri din frumoasele noastre locuri.

Voi fi alături de ei pe parcursul acestei veri și sunt sigur că împreună vom învăța unii de la alții ce înseamnă să fii român și ce ne leagă atât de mult dincolo de distanțe”, a subliniat Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru românii de pretutinden.

 

Festivitatea de deschidere de la Sulina se va realiza și în format video-conferință, conectând simultan toate celelalte cinci centre de agrement din țară (Căprioara, județul Hunedoara, Codrii de Aramă, județul Botoșani, Oglinzi, județul Neamț, Săcelu, județul Gorj, Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud), în care se află grupurile de participanți la tabere.

 

Evenimentul va reuni reprezentanți ai Parlamentului României, ai Guvernului, misiunilor diplomatice ale României în străinătate, precum și ai autorităților publice din România, iar copiii și tinerii prezenți în tabără vor încânta audiența printr-un program artistic tradițional.

 

Un număr de 5000 de elevi, studenți și tineri, din comunitățile istorice și din diaspora, vor avea parte de momente de neuitat cu ajutorul profesorilor și voluntarilor care susțin consolidarea identității românești, prin aprofundarea cunoştinţelor de limba română. Totodată, elevi și tineri din Republica Moldova au fost invitați să participe la Programul de Tabere ARC 2023.

 

De asemenea, taberele ARC au menirea să faciliteze interacţiunea şi dialogul între tinerii din comunităţile istorice şi tinerii din diaspora, prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare, deosebit de importantă în promovarea imaginii României, și prin ateliere de aprofundare a cunoștințelor de cultură, istorie, geografie și arte.

 

Programul de Tabere ARC, iniţiat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi destinat elevilor şi tinerilor români de pretutindeni, se desfășoară în perioada 3 iulie – 28 august 2023, în serii de câte 7 zile, organizate în 6 centre de agrement din România.

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2023-06-30 16:04:00
Vizualizari: 534
TiparesteTipareste