Planul industrial al Pactului verde pentru era cu zero emisii nete

planul industrial al pactului verde pentru era cu zero emisii nete Țările UE s-au angajat ca UE să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Până în 2030, Uniunea Europeană intenționeză să reducă emisiile de carbon cu 55%. Acest lucru a fost stabilit în urmă cu trei ani, prin Pactul verde european. Atunci s-a lansat o foaie de parcurs foarte detaliată, care cuprinde pachetele Fit for 55 şi Next Generation EU. Această perioadă este însă foarte dificilă pentru cetățenii europeni, pentru familii și afaceri. Europa se confruntă la graniţe cu un război şi este sub presiunea tensiunilor geopolitice, a rivalităților comerciale și a schimbărilor climatice. Uniunea Europeană trebuie să facă față acestor provocări și să continue punerea în aplicare a foii de parcurs pentru reducerea emisiilor cu 55%, până în 2030 și zero emisii, până în 2050. Pe 1 februarie 2023, Comisia Europeană a prezentat Planul industrial al Pactului verde pentru era cu zero emisii nete. Ce cuprinde acest plan, aflăm de la Mairead McGuinness, membru al Comisiei Europene.

"Planul industrial al Pactului verde este construit pe patru piloni: mediul de reglementare, finanțare, competențe și comerț. În primul rând, în mediul de reglementare, este vorba despre viteză și acces. Trebuie să permitem industriei tehnologice curate să se extindă rapid. Companiile se plâng, în prezent, că procesul este prea lent și că există prea multe bariere în calea introducerii inovațiilor pe piață. În al doilea rând, finanțarea - banii. Trebuie să accelerăm investițiile în producția de tehnologie curată. Vom adopta regulamente privind ajutorul de stat pentru a accelera și simplifica procesele pentru decarbonizarea industriilor și pentru sectoarele în care trebuie să ajungem la zero emisii. A treia parte a planului industrial Green Deal este cea legată de competențe. Nu putem face nimic fără oamenii potriviţi. Avem nevoie de oameni care să conducă revoluția clean-tech. În al patrulea rând, și în cele din urmă, ne concentrăm pe comerț deoarece dorim să oferim zero emisii la nivel global. Avem nevoie de lanțuri de aprovizionare puternice și rezistente pentru a accesa materiile prime şi pentru a deschide piețele pentru produsele noastre."

 


RadioRomaniaInternational · Alo Bruxelles 30.03.2023

www.rri.ro
Publicat: 2023-03-30 09:24:00
Vizualizari: 666
TiparesteTipareste