Sportivul săptămânii: Judoka Asley Gonzalez

sportivul săptămânii: judoka asley gonzalez La Openul european de judo de la Roma, românul Asley Gonzalez a câștigat medalia de aur în limitele categoriei 100 de kilograme.

La Openul european de judo de la Roma, românul Asley Gonzalez a câștigat medalia de aur în limitele categoriei 100 de kilograme. În optimile de finală, românul l-a învins pe azerul Adil Karimli, iar în sferturi l-a depășit pe italianul Enrico Bergamelli. În penultimul act, în semifinale, Gonzalez a câştigat în faţa germanului Falk Petersilka, iar în finală s-a impus în faţa britanicului Harry Lovell-Hewitt adjudecându-și titlul. În limitele aceleiași categorii, un alt judoka român, Eduard Şerban, a fost învins în primul tur de italianul Daniele Accogli.

 

A fost singura medalie de aur câștigată de delegația română care a ocupat pe locul 10 în clasamentul pe națiuni. La Openul roman au participat 381 de judoka din 34 de ţări, respectiv 220 la masculin şi 161 la feminin, din care cinci din România. Pentru performanța sa, Radio România Internațional îl declară pe Asley Gonzalez sportivul săptămânii.

 

De origine cubaneză, Gonzalez s-a născut pe 5 septembrie 1989 în orașul Caibarién, provincia Villa Clara în nordul Cubei. Este dublu campion al Jocurilor Panamericane în 2011 și 2013 la categoria 90 de kilograme, categorie la care a concurat până în 2021. În 2013, la campionatele mondiale de la Rio de Janeiro din Brazilia, Gonzalez a câștigat medalia de aur învingându-l în finală pe georgianul Varlam Liparteliani. În 2008, la Olimpiada de vară de la Beijing, Gonzalez a pierdut în primul tur.

 

Peste patru ani, în 2012, la Olimpiada de vară de la Londra, Gonzalez a luptat în finală, dar a pierdut în fața sud-coreeanului Song Dae-Nam cucerind astfel titlul de vicecampion olimpic. Peste alți patru ani, în 2016, la Olimpiada de vară de la Rio de Janeiro, a pierdut în turul al treilea în fața mongolului Lkhagvasürengiin Otgonbaatar. Gonzalez locuiește la Oradea, deține cetățenia română din 2021 și concurează pentru România și are porecla de ”Asley Românul”.

 

RadioRomaniaInternational · Sportivul săptămânii - 14.03.2023

 


www.rri.ro
Publicat: 2023-03-14 11:29:00
Vizualizari: 544
TiparesteTipareste