Un român mort în accidentul feroviar din Grecia

un român mort în accidentul feroviar din grecia MAE: Un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar care a avut loc în Grecia, în localitatea Tempe.

Autorităţile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetăţean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2023, a informat, sâmbătă, Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE). 


Reprezentantul oficiului consular român a informat de urgenţă familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariţiei persoanei în cauză, fiind puse la dispoziţie informaţii cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc şi a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsufleţit în România. Repatrierea trupului neînsufleţit se va realiza după finalizarea, de către autorităţile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situaţii deosebite, se arată într-un comunicat  MAE.


Potrivit sursei citate, Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu familia cetăţeanului român şi va asigura asistenţa şi protecţia consulară necesare, conform competenţelor legale.


Consulatul General al României la Salonic a fost notificat, prin intermediul telefonului de urgenţă, de către o persoană din comunitatea românească din Republica Elenă, cu privire la posibila dispariţie a unui cetăţean român, despre care se presupunea că ar fi una dintre victimele accidentului feroviar produs în localitatea Tempe, potrivit unui comunicat al MAE din 2 martie, 


57 de morţi este ultimul bilanţ al coliziunii frontale între două trenuri (un convoi de marfă și un tren de pasageri care efectua o cursă între Atena și Salonic). Compania "Hellenic Train" este acuzată de numeroase neglijenţe care au provocat această tragedie. Premierul elen Kyriakos Mitsotakis a numit o comisie de experţi care investighează cauzele ce au dus la producerea acestei catastrofe.


www.rri.ro
Publicat: 2023-03-04 10:58:00
Vizualizari: 795
TiparesteTipareste