Accident feroviar în Grecia

accident feroviar în grecia MAE: "Până la acest moment, la nivelul celor două misiuni ale României nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident"

UPDATE: 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, prin intermediul Ambasadei României la Atena și al Consulatului General Al României la Salonic, s-a autosesizat în contextul relatărilor publice cu privire la un accident feroviar produs în dimineața zilei de 1 martie 2023, în localitatea Tempe, din nord-estul Greciei, soldat, potrivit unui bilanț intermediar transmis de către autoritățile elene, cu decesul a 38 de persoane și cu rănirea unui număr de aproximativ 66 de persoane, care au fost transportate la unitățile medicale din apropiere.

În acest context, reprezentanții misiunii diplomatice și ai consulatului general au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile elene, pentru a obține informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor preliminare obținute de la autoritățile elene, operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, iar datele referitoare la cetățenia persoanelor afectate vor fi comunicate ulterior.

MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul celor două misiuni ale României nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident.

Reprezentanții Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile elene, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +30 210 6728875+30 210 6728879, și al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena +30 6978996222 și al Consulatului General al României la Salonic +30 6906 479076.

---------------------------------------------


Ministerul de Externe de la București a anunțat că nu au fost primite până acum solicitări de asistenţă din partea unor cetăţeni români, în contextul accidentului în care cel puţin 36 de persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite, în urmă ciocnirii unui tren de persoane cu unul de marfă, noaptea trecuta,  în apropierea oraşului Larisa din vestul Greciei. 

Potrivit presei elene, este cel mai grav accident feroviar petrecut în Grecia. Trenul cu 350 de călători mergea de la Atena la Salonic. Mai mulţi pasageri au fost aruncaţi pe ferestre din cauza impactului. Aproximativ 150 de pompieri şi 40 de ambulanţe s-au aflat la locul catastrofei. Cauzele accidentului nu se cunosc încă. 

De asemenea, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875; +30 210 6728879, şi al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Premierul român, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj de susţinere pentru poporul grec şi autorităţile de la Atena, în urmă tragicului accident feroviar petrecut noaptea trecută în Grecia.www.rri.ro
Publicat: 2023-03-01 12:14:00
Vizualizari: 793
TiparesteTipareste