Sport Club RRI: Hochei pe gheaţă

sport club rri: hochei pe gheaţă În debutul acestei săptămâni am aflat configurația definitivă a semifinalelor competiției regionale de hochei pe gheață Erste Liga.

În debutul acestei săptămâni am aflat configurația definitivă a semifinalelor competiției regionale de hochei pe gheață Erste Liga. Ultimul joc din play-off a avut loc luni, la Budapesta, între Ferencváros şi "Urșii Polari" din Miskolc. A câștigat echipa din capitala maghiară cu 2-1, ducând scorul confruntărilor dintre cele două formații la 4-2, astfel că Ferencváros merge în semifinale. Acolo va întâlni o altă echipă maghiară, Budapest Jégkorong Akadémia, care a trecut, în play-off, de FEHA 19, cu 4-0. Celelalte două echipe care se vor lupta pentru un loc în finală sunt din România: ACSH Gheorgheni şi Corona Braşov. Harghitenii s-au impus, in play-off, cu 4-0 la general în faţa echipei maghiare Dunaújváros, în timp ce braşovenii au câştigat cu 4-1 în confruntarea cu Sport Club Miercurea Ciuc. S-a jucat după sistemul "cel mai bun din 7 partide". Practic, din cele trei echipe române prezente în competiţie, două au ajuns în penultimul act. Sport Club Miercurea Ciuc s-a oprit în faţa Coronei, după ce câştigase ultimele două ediţii din Erste Liga. În 2021, gruparea din Harghita a trecut în finală de Corona Braşov cu 4-2 la general, iar în 2022 s-a impus cu 4-1 în faţa formaţiei maghiare Ferencváros.

În Campionatul Naţional de seniori au evoluat, anul acesta, opt echipe. În afară de grupările din Gheorgheni, Miercurea Ciuc şi Braşov pomenite anterior, au mai concurat formaţiile bucureştene Steaua şi Sportul Studenţesc, apoi CSM Galaţi şi echipele Fenestela 68, din Târgu Secuiesc, Covasna, şi Sapientia U23, cu propriul teren la Cârța, în Harghita. Deşi sezonul regulat nu s-a încheiat încă, se cunosc deja trei dintre echipele calificate direct în play-off, şi anume primele trei clasate: Corona, Steaua şi Gheorgheni. Pentru al patrulea loc se vor lupta formaţiile de pe locurile 4 - 7, şi anume cea din Galaţi, cea din Miercurea Ciuc, Fenestela şi Sapientia. Campioană en titre este formaţia Sport Club Miercurea Ciuc. www.rri.ro
Publicat: 2023-03-01 09:25:00
Vizualizari: 488
TiparesteTipareste