Vanessa Pelmuş, membru al LSRS Coreea

vanessa pelmuş, membru al lsrs coreea Vanessa Pelmuş are 30 de ani şi este membru al Ligii Studenţilor Români din Străinătate, filiala Coreea. S-a născut la Constanţa, iar după ce a absolvit business şi turism la ASE din Bucureşti a obţinut o bursă de studii oferită de guvernul de la Seul.

Vanessa Pelmuş are 30 de ani şi este membru al Ligii Studenţilor Români din Străinătate, filiala Coreea. S-a născut la Constanţa, iar după ce a absolvit business şi turism la Academia de Studii Economice din Bucureşti a obţinut o bursă de studii oferită de guvernul de la Seul. Spune că interesul pentru Coreea de Sud i-a fost stârnit de muzica pop, de serialele de televiziune pe care le urmărea, dar şi de industria de entertainment de acolo. A ajuns la Seul în 2015 şi a urmat doi ani de master în marketing la Universitatea Kyung Hee.

"Eu ştiam puţin despre cultura asiatică. Am învăţat vreo trei ani şi ceva japoneză în liceu. Dar nu am avut foarte multe aşteptări când am ajuns aici şi m-a surprins într-un mod plăcut. La institutul de limbă mi-am făcut foarte mulţi prieteni străini, deci pentru mine şocul cultural nu prea a fost atât de mare, pentru că fiind multe persoane în acelaşi grup cumva ne-am adaptat împreună. Prima oară, când am ajuns, nu ştiam deloc coreeană şi mi se părea foarte dificil să mă descurc singură. Acesta a fost pentru mine pragul cel mai dificil: să discut şi să-mi rezolv problemele singură într-o limbă străină."


Vanessa s-a alăturat LSRS Coreea în ianuarie 2020, după ce a primit o invitaţie din partea fostului ei lider Laura Stan, cea care a repornit filiala şi pe care am avut plăcerea de a o avea invitată a rubricii. 

"Eu fiind pe marketing, tot timpul, în orice organizaţie m-am dus spre partea de comunicare, pe social-media, dar am zis că vreau să fac ceva diferit şi am ales să fiu în echipa de proiecte. Am avut un proiect cu ocazia înfloririi cireşilor, care a ieşit foarte bine, am promovat şi Liga, am promovat Coreea românilor din România şi românilor de aici. Vrem să mai recrutăm studenţi care locuiesc în Coreea, deoarece majoritatea membrilor  LSRS au absolvit deja sau fac doctoratul, care este oricum foarte solicitant şi nu mai avem atât de mult timp liber ca să facem activităţi, deci ce vrem noi să facem este să recrutăm persoane noi, studenţi români care sunt în Coreea şi să organizăm mai multe proiecte, pentru că anul acesta, mai ales că nu mai sunt restricţii, ar fi frumos să facem mai multe proiecte offline în care să ne întâlnim mai mulţi români, să ne cunoaştem."


În perioada de dinaintea pandemiei de COVID-19, Vanessa a lucrat într-o companie de entertainment, însă aceasta activitatea acesteia a fost puternic afectată de restricţii. În prezent, activează în cadrul firmei Umbrella, care are ca obiect de activitate produsele cosmetice.

"Am făcut research (cercetare  - n.r.) pe piaţa acestei industrii, ce fel de produse sunt populare şi am promovat pe platformele de social-media. Acum un am, (Umbrella - n.r.) au deschis şi o clinică de cosmetică şi ajut şi acolo. Aduc diverşi influenceri străini pentru a ne promova clinica, însă aş vrea să mă întorc pe industria de entertainment, pe primul domeniu în care am lucrat."


La finele anului trecut, Vanesa Pelmuş a obţinut viza de rezident permanent în Coreea. Spune că nu mai vrea să se întoarcă în România decât în calitate de turist sau ca să îşi viziteze familia.

"Scopul meu e să rămân aici, să vin în România doar să deschid o afacere, dar nu ştiu dacă aş fi eu cea care să fie acolo tot timpul. În timpul COVID-ului nu am fost vreo trei ani, însă am mers acum, de curând, în septembrie 2022 şi plănuiesc să merg cam în fiecare vară, o dată pe an."


RadioRomaniaInternational · Generatia 3.0 - 31.01.2023

www.rri.ro
Publicat: 2023-01-31 09:02:00
Vizualizari: 463
TiparesteTipareste