Opera Comică pentru copii, în straie de sărbători

opera comică pentru copii, în straie de sărbători Deşi pentru unii poate sărbătorile par departe, Opera Comică pentru Copii din Bucureşti e gata să deschidă tradiţionalul Târg "Poveste de Crăciun", în curtea edificiului de pe Calea Giuleşti, numărul 16.

Deşi pentru unii poate sărbătorile par departe, Opera Comică pentru Copii din Bucureşti e gata să deschidă tradiţionalul Târg "Poveste de Crăciun", în curtea edificiului de pe Calea Giuleşti, numărul 16. Şi deşi iarna la oraş nu mai vine cu zăpadă ca în alţi ani, iar cei mici nu se mai pot bucura de activităţile specifice, iată că există locuri ce rescriu povestea de altădată, dar, parcă, având şi mai mult farmec.

Soprana Felicia Filip, Manager Opera Comică pentru Copii București, ne-a spus ce ni se pregăteşte:  

"Sunt surprize, activități de sezon. Toate aceste lucruri îi așteaptă pe copii. E vorba de evenimente care au loc în perioada 25 noiembrie - 29 decembrie după un program variat. Aici sunt atracții de poveste: patinoar, derdeluș, trenuleț și carusel, derdelușul fiind în exclusivitate pentru copiii de toate vârstele, iar celelalte, adică patinoarul, trenulețul și caruselul pot fi utilizate și de însoțitorii copiilor, însemnând părinți, bunici, străbunici, prieteni și așa mai departe. Mai mult decât atât, în data de 5 decembrie la patinoarul nostru de la Opera Comică pentru Copii deja încep să se organizeze cursuri de patinaj pentru copii. Apoi, una din activitățile unicat va fi zborul cu sania pentru cei curajoși, pentru vizitatorii curajoși, cei care au plăcerea de a se simți la înălțime și la propriu și la figurat."


Şi cum nu există sărbători fără Moş Crăciun, acesta şi-a notat în agendă să poposească şi aici. Felicia Filip:  

"Iar începând din 2 decembrie, rețineți 2 decembrie, poposește în târg Moșul! Moșul în persoană, Moș Crăciun în casa lui Moș Crăciun pentru a se întâlni cu toți copiii care vor să-l vadă și să-i transmită dorințele fiecăruia dintre ei. În premieră, Țara Maramureșului va fi prezentă la târg cum altfel decât cu atelierele meșterilor populari și bineînțeles cu bucate tradiționale, cum numai în Maramureș se găsesc. Acesta este un prim program prin care se prezintă un obiectiv turistic al României în Târgul de Crăciun, el fiind în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Organizația pentru Management-ul Destinației Județene Maramureș. Apoi, în acest târg al nostru de Crăciun sunt, de asemenea, târgul cadourilor, târguri cu bunătăți. Asta înseamnă că vizitatorii pot să caute cadouri inspirate, mâncăruri tradiționale, iar la Hanul de Poveste se poate servi masa în familie."


Atmosfera este completată de sunetul muzicii. Felicia Filip, Manager Opera Comică pentru Copii București:

"Apoi mai există încă o surpriză: scena colindătorilor, unde vor cânta corurile de copii din programul național Cantus Mundi. (n.r.) (Vă puteţi imagina) acest târg înconjurat de glasurile absolut minunate ale acestor copii! Să spunem, de asemenea, că sunt și atelierele spiridușilor. Ei sunt pentru copiii care își vor exersa creativitatea, pentru realizarea globurilor sau tuturor decorațiunilor, coronițe, jucării din fetru, sau eu știu ce alte jucării, sau podoade pe care să le punem în pomul de Crăciun. Și apoi există și librăria lui Moș Crăciun. Şi toate acestea pentru că după ce ai cumpărat sau după ce ai construit, după ce ți-ai confecționat aceste cadouri, mergem la fabrica de împachetat cadouri și toate aceste lucruri minunate sunt create și apoi rămân la colțul foto."


Opera Comică pentru Copii are spectacole de mare succes pe tot parcursul anului, iar finalul de an nu face excepţie. 

Felicia Filip: "În această perioadă sunt 121 de spectacole și 25 de nopți ale spiridușilor, până la sfârşitul anului. Spectacolele noastre au fost deja puse în vânzare și doritorii, publicul nostru drag, se plânge că doresc mai multe locuri la spectacole, astfel încât să fie mai multe spectacole. Deja am suplimentat spectacolele și tot nu este de ajuns. La aceste 121 de reprezentații cu 6 titluri diferite de spectacole, sunt așteptați peste 15 mii de spectatori. Și amintim de "Spărgătorul de nuci", sau de "Bubu și Anotimpurile",  "Noapte la Veneția", spectacolul ce va fi pus în zilele de 27, 28, 29 decembrie, adică între Crăciun și Anul Nou și, bineînțeles, până atunci, pe datele 17-18 sunt spectacolele "Poveste de Crăciun", unde sunt aplaudați și iubiți artiștii și tot colectivul, de fapt al Operei Comice pentru Copii."


Un program minunat, așa cum suntem învăţaţi să ne răsfățăm de atâția ani, pe care doritorii îl pot consulta pe  pagina de facebook a OCC sau pe site-ul Operei Comice. Felicia Filip, Manager Opera Comică pentru Copii București, ne-a lansat în încheiere o invitaţie: 

"Vă mulțumim și vă iubim și vă așteptăm cu toată dragostea ca să ne bucurăm împreună de ceea ce înseamnă Târgul de Crăciun al Operei Comice pentru copii!"


RadioRomaniaInternational · România la ea acasă - 22.11.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-11-22 16:21:00
Vizualizari: 752
TiparesteTipareste