Criza energiei în Uniunea Europeană

criza energiei în uniunea europeană Guvernele statelor membre UE sunt implicate în discuții cu privire la posibilitatea unui răspuns coordonat la actuala creştere a preţurilor la energie

Guvernele statelor membre UE sunt implicate în discuții cu privire la posibilitatea unui răspuns coordonat la actuala creştere a preţurilor la energie, în condiţiile în care consumatorii se pregătesc de facturile ridicate din sezonul de iarnă. Creşterea costurilor a creat diviziuni în rândul statelor membre cu privire la cum ar trebui să răspundă şi dacă Bruxelles-ul ar trebui să intervină.


Printre ţările care cer o acţiune la nivelul UE se numără Spania, care a venit cu o serie de propuneri precum achiziţii la comun de gaze naturale, şi Franţa, care vrea să modifice reglementările UE pentru a rupe legătura dintre preţurile la electricitate de cele la gaze naturale, urmând ca preţurile să fie legate de costul mediu de producţie din fiecare stat membru.


Discutăm subiectul pe larg cu: Maria Grapini -europarlamentar, vicepreședinte al Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului  din Parlamentul European și Adrian Bența -analist financiar.


RadioRomaniaInternational · Vorbind despre Europa 15.10.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-10-15 08:39:00
Vizualizari: 1451
TiparesteTipareste