Cetățenia europeană ep. 3 - Libertatea de circulație când suntem în căutarea unui loc de muncă în UE

cetățenia europeană ep. 3 - libertatea de circulație când suntem în căutarea unui loc de muncă în ue În calitate de cetăţeni ai UE, ne bucurăm de dreptul de circulație și de ședere oriunde în UE. Dar sub rezerva anumitor condiţii.

În calitate de cetăţeni ai UE, ne bucurăm de dreptul de circulație și de ședere oriunde în UE. Dar sub rezerva anumitor condiţii. Putem sta în orice țară din Uniune timp de până la trei luni. Dar, în cazul în care decidem să rămânem acolo pentru mai mult de trei luni, trebuie să respectăm anumite cerințe, care diferă în funcție de țară și de motivul șederii. 


Aflăm de la lector univ. dr. Miruna Butnaru Troncotă detalii despre două situaţii mai speciale: când o persoană se află în căutarea unui loc de muncă (şi cât de vulnerabilă poate deveni) sau când un pensionar vrea să trăiască în alt stat din Uniunea Europeană. 


Şi tot acum discutăm despre un alt drept fundamental de care mulți dintre europeni nu au cunoștință: dreptul la protecția consulară, asigurată de ambasadele altor state membre ale UE.


www.rri.ro
Publicat: 2019-11-10 13:38:00
Vizualizari: 735
TiparesteTipareste