Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Timişoara au efectuat 70 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 12 judeţe din România şi au reuşit să destructureze un grup de traficanţi de migranţi condus de cetăţeni străini.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Bihor, în nord-vestul României, a lansat oficial concursul pentru ocuparea a 144 de posturi vacante care acoperă multiple specializări şi categorii de personal.
Tot mai mulţi străini vin să muncească sau să studieze în România, însă numărul celor care solicită azil în ţara noastră a scăzut.
O amplă operaţiune a Poliţiei care vizează transporturile ilegale de migranţi se derulează în această perioadă în România. În judeţul Giurgiu, din sudul ţării, a avut loc o adevărată desfăşurare de forţe la câţiva kilometri de punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria.
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care se asigură un nou mecanism de stabilire a nivelului salariului minim potrivit prevederilor unei directive europene în domeniu.
Salariul mediu anual ajustat cu normă întreagă în România este al patrulea cel mai mic din Uniunea Europeană, relevă datele Institutului European de Statistică.
Salariul minim pe economie în România va creşte din nou începând cu 1 ianuarie 2025 de la 3.700 (742 euro) la 4.050 de lei (814 euro) brut, conform discuţiilor dintre Guvern, patronate şi sindicate.
Industria turistică din România caută soluţii, împreună cu instituţiile statului, pentru a atrage mai mulţi angajaţi români, dar şi străini, în condiţiile în care se confruntă cu o lipsă acută de forţă de muncă.
Şeful Biroului pentru Imigrări al Judeţului Ialomiţa, în sudul României, comisar-şef Rareş-Gabriel Bulimej, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată.
România devine tot mai atractivă pentru lucrătorii străini, potrivit unui studiu realizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Ţările de origine din care provin majoritatea muncitorilor străini sunt Nepal, Turcia, Italia, Republica Moldova, Sri Lanka şi India.
Cei mai mulţi români cred că imigranţii care vin să lucreze în România reprezintă mai degrabă o oportunitate decât o ameninţare în privinţa ocupării locurilor de muncă, reiese dintr-un sondaj de opinie realizat de INSCOP.
Câştigul salarial mediu net în România a continuat să crească în ultimul an.
Managerii din România estimează o creştere moderată a activităţii în construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii cel puţin până în luna octombrie.
Numărul locurilor de muncă vacante în România în al doilea trimestru din acest an a fost de 34.500, în scădere cu 500 faţă de trimestrul anterior şi cu 4.900 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2023, transmite Institutul Naţional de Statistică.
Angajatorii din România ar putea încheia un contract cu agenţiile de ocupare a forţei de muncă pentru achiziţia de tichete de activităţi casnice, în valoare de 15 lei (circa 3 euro), ce pot fi folosite pentru a plăti persoanele care ajută în gospodărie cu diverse activităţi casnice, conform unui proiect publicat în transparenţă decizională de ministerul român al Muncii