Bob Kelly, agent imobiliar și un mare călător
Americanul Bob Kelly locuiește în Jackson, în statul Michigan și este agent imobiliar și un mare călător.
Hildegard Ignătescu, 02.07.2020, 16:16
Americanul Bob Kelly locuiește în Jackson, în statul Michigan și este agent imobiliar și un mare călător. A văzut împreună cu familia sa aproape toată lumea, însă nu a ajuns până acum în România. Așadar, astăzi vom avea o excepție de la regula acestei rubrici, tocmai pentru că trăim vremuri excepționale: invitatul nostru nu este expat și nici măcar turist în România, însă pe lista lui de locuri pe care le va vizita de îndată ce va putea călători, țara noastră se află pe primul loc. L-am întrebat de ce a ales România:
“M-am alăturat și eu celor care fac parte din grupul de Facebook
Așadar, aceasta a fost prima mea impresie. Apoi, pe măsură ce am început să mă documentez, am descoperit mâncarea. Am scris pe grup că România va fi prima țară pe care o voi vizita când va fi posibil, iar la postarea mea am primit o mulțime de comentarii de bun venit. Din câte am observat, oamenii sunt foarte prietenoși și ospitalieri cu turiștii. Toate acestea m-au făcut să aleg clar România.”
Bob călătorește întotdeauna însoțit de soție și de fiul său și apreciază cel mai mult legătura pe care o poate stabili cu localnicii și cultura locală. Pentru el călătoria e mai mult decât o simplă vizită, ea reprezintă o ocazie de a cunoaște altă cultură. Prin urmare, după ce a văzut imaginile cu România de care a fost fascinat, Bob a făcut și un mic plan de călătorie:
“Vom lua un zbor către București și vom petrece două nopți acolo. Eu unul prefer, însă, micile orașe și satele față de aglomerările urbane. Așa încât, vom inchiria o mașină, vom merge la Brașov, apoi vom urca către Sighișoara, apoi vom ajunge în Viscri. Vom opri neapărat acolo, fiindcă îmi place să fac o mulțime de fotografii atunci când vizităm un loc nou și sunt mare amator de peisaje superbe. Probabil că vom face un tur, vom trece și prin Sibiu, apoi ne vom întoarce la Brașov. Abia am început să fac planuri, dar de fiecare dată când intru pe Internet să caut, găsesc tot mai multe locuri pe care aș vrea să le văd.
Acestea sunt doar câteva locuri, pe care le-am pus sigur pe lista noastră până acum, însă lista se va mări cu siguranță până când vom veni. Sper să putem zbura în toamnă, dar cel mai probabil că vom ajunge în primăvara anului viitor. Vom sta poate 11 zile sau poate 16, oricum, în jur de două săptămâni, însă depinde și de ce zboruri vom găsi. Noi am vrea să stăm cât mai mult posibil.”
România e o destinație excelentă. Așa spun cei mai mulți turiști care vin pe meleagurile noastre. Totuși, țara noastră nu are întodeauna această imagine și am fost curioasă să aflu ce știe Bob despre România acum, înainte de a o vizita. Mi-a răspuns și mi-a promis că ne va împărtăși impresiile lui și după ce va ajunge aici și o va cunoaște îndeaproape:
“Din ce am văzut eu însumi până acum, – fiindcă postarea mea a primit 250 de comentarii, dintre care majoritatea, aș spune, erau din partea unor români – toată lumea este prietenoasă și ospitalieră cu turiștii străini. Noi am avut parte de o astfel de primire în multe locuri din lume, am cunoscut o mulțime de culturi diferite. E, însă, diferit față de cultura noastră americană, deoarece, din păcate, americanii nu sunt atât de primitori ca alte popoare. De asemenea, în anumite țări pe care le-am vizitat în Vestul Europei, oamenii nu erau atât de prietenoși cum par a fi românii. Am căutat și pe youtube și am descoperit că poporul român e foarte prietenos, primitor și bucuros să împărtășească propria cultură cu un străin. Iar acest lucru e ceea ce ne place cel mai mult atunci când călătorim.
E un sentiment extraordinar să întâlnești oameni diferiți, cu o cultură diferită și să constați că, în fond, avem atâtea lucruri în comun, cum ar fi dragostea pentru cei apropiați și pasiunea pentru o mâncare gustoasă. Ador să încerc mâncăruri noi și mai deosebite, iar bucătăria tradițională românească seamănă mult cu cea mai bună mâncare pe care am gustat-o aici în Statele Unite, gătită acasă și care conține legume cultivate în grădină și vânat, nu ingrediente pe care le poți cumpăra de la magazin. Seamănă mult cu mâncarea din Sudul Statelor Unite, de unde provine familia mea și unde avem tocănițe, supe și fripturi, mâncăruri pe care am văzut că le aveți și voi. Sună excelent și sper să am la final câteva povești grozave de spus.”