Reducerea cantităţii de pesticide folosite în agricultură
Europa trebuie să producă alimente sănătoase în mod
sustenabil şi de aceea este necesar să se reducă cantitatea de pesticide
folosite în agricultură. Parlamentarii europeni au cerut Comisiei Europene să
introducă obiective obligatorii de reducere a acestora, în cadrul strategiei
sale -De la fermă la consumator.
admin, 05.11.2021, 08:33
Europa trebuie să producă alimente sănătoase în mod
sustenabil şi de aceea este necesar să se reducă cantitatea de pesticide
folosite în agricultură. Parlamentarii europeni au cerut Comisiei Europene să
introducă obiective obligatorii de reducere a acestora, în cadrul strategiei
sale -De la fermă la consumator.
Astăzi aflăm cum se va realiza acest lucru
şi care sunt procedurile privind controlul concentraţiei de pesticide din
produsele agroalimentare care se comercializează în România.
Cu: Ștefan Turcu, şeful Biroului de Presă al Reprezentanţei Comisiei
Europene în România şi Mihai Ponea, Director General al Direcției Generale
Siguranța Alimentelor din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi
pentru Siguranţa Alimentelor.