Punerea în aplicare a Directivei privind carnea de pui
În anul 2010 a intrat în vigoare
Directiva privind carnea de pui a Uniunii Europene, care stabilește normele
minime de protecție a puilor destinați producției de carne. Directiva denumită
Directiva Broiler este primul act legislativ al Uniunii Europene care introduce
indicatori referitori la condițiile de viață ale animalelor pentru a reglementa
bunăstarea acestora. Uniunea Europeană este un producător major de pui de carne
la nivel mondial – 11,3% din producția mondială, având o producție totală de
carne de pasăre de 14,1 milioane tone. Trei sferturi din producția Uniunii
Europene este concentrată în șapte state membre: Polonia, Regatul Unit,
Germania, Franța, Spania, Italia și Țările de Jos, care dețin și cele mai mari
ferme de creştere a puilor de carne.
admin, 12.11.2018, 13:07
În anul 2010 a intrat în vigoare
Directiva privind carnea de pui a Uniunii Europene, care stabilește normele
minime de protecție a puilor destinați producției de carne. Directiva denumită
Directiva Broiler este primul act legislativ al Uniunii Europene care introduce
indicatori referitori la condițiile de viață ale animalelor pentru a reglementa
bunăstarea acestora. Uniunea Europeană este un producător major de pui de carne
la nivel mondial – 11,3% din producția mondială, având o producție totală de
carne de pasăre de 14,1 milioane tone. Trei sferturi din producția Uniunii
Europene este concentrată în șapte state membre: Polonia, Regatul Unit,
Germania, Franța, Spania, Italia și Țările de Jos, care dețin și cele mai mari
ferme de creştere a puilor de carne.
Despre legislaţia europeană şi preocupările Comisiei Europene în domeniul
bunăstării puilor de carne, crescuţi în fermele din Uniunea Europeană, ne
vorbeşte Elżbieta Bieńkowska, membru al Comisiei Europene: Uniunea Europeană este un mare producător mondial de pui
de carne. Sectorul aviculturii oferă locuri de muncă pentru milioane de
persoane din Europa, în cele 23.000 de ferme mari de broiler în Europa. Uniunea
Europeană a elaborat o serie de acte legislative în domeniul bunăstării
animalelor iar fermierii noștri, din cele 28 de state membre, aplică zilnic
această legislaţie. Luăm în serios bunăstarea animalelor și rămânem pe deplin
angajați în îmbunătățirea constantă a Directivei Broiler și a celorlalte acte
legislative existente.În 2019, Comisia, împreună cu statele membre și
părțile interesate, va depune eforturi pentru identificarea unor indicatori suplimentari
pentru puii de carne. Sperăm că acești noi indicatori să poată fi utilizați de
autoritățile naționale și, de asemenea, de Comisie, pentru a îmbunătăți astfel
punerea în aplicare a Directivei Broiler. De asemenea, în 2019, vor începe procedurile
de desemnare a Centrului de referință al Uniunii Europene pentru bunăstarea
animalelor pentru pui, iepuri și animale cu blană. Acest centru va furniza
informații științifice și tehnice, prin care vom putea sprijini statele membre
în punerea în aplicare a normelor privind bunăstarea animalelor.