Promovarea produselor românești prin Schemele de calitate ale UE
Strategia în domeniul biodiversității și strategia
De la fermă la consumator ocupă un rol central în Pactul verde european și
pledează pentru un echilibru nou și mai bun între natură, sistemele alimentare
și biodiversitate, pentru a proteja sănătatea și bunăstarea populației și, în
același timp, pentru a spori competitivitatea și reziliența Uniunii Europene.
admin, 08.10.2021, 07:56
Strategia în domeniul biodiversității și strategia
De la fermă la consumator ocupă un rol central în Pactul verde european și
pledează pentru un echilibru nou și mai bun între natură, sistemele alimentare
și biodiversitate, pentru a proteja sănătatea și bunăstarea populației și, în
același timp, pentru a spori competitivitatea și reziliența Uniunii Europene.
Pentru
ca sectorul alimentar să poată să-și atingă potențialul de dezvoltare, este
nevoie de o colaborare a tuturor părților implicate în vederea adoptării unei
Strategii de țară cu privire la schemele de calitate ale Uniunii Europene pentru
produsele agroalimentare.
În prezent, Ministerul Agriculturii a început construirea unei astfel de strategii
naționale, iar dialogul cu părţile
interesate este în plină desfăşurare.
Cu: Decebal Pădure – Asociaţia pentru
Promovarea Alimentului Românesc, Gabriela Gârboan – Direcţia de Industrie
Alimentară din Ministerul Agriculturii şi Liliana Ciobanu – Asociaţia
Organismelor de Control din Agricultura Ecologică