Două noi produse româneşti cu IGP
Caşcavalul de Săveni este singurul caşcaval din România care primeşte protecţie la nivelul Uniunii Europene cu
denumirea Indicaţie geografică protejată, iar salata cu icre de știucă de
Tulcea este un produs care utilizează în principal materii prime din regiunea
Tulcea, creând o legătură puternică cu mediul natural al Deltei Dunării. Astăzi
vorbim despre aceste 2 produse româneşti certificate la nivel european şi avantajele
pe care le oferă protecţia Uniunii Europene.
admin, 25.06.2021, 08:08
Caşcavalul de Săveni este singurul caşcaval din România care primeşte protecţie la nivelul Uniunii Europene cu
denumirea Indicaţie geografică protejată, iar salata cu icre de știucă de
Tulcea este un produs care utilizează în principal materii prime din regiunea
Tulcea, creând o legătură puternică cu mediul natural al Deltei Dunării. Astăzi
vorbim despre aceste 2 produse româneşti certificate la nivel european şi avantajele
pe care le oferă protecţia Uniunii Europene.
Cu: Ștefan Turcu,
şeful Biroului de Presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Viorel
Şfabu, producătorul Caşcavalului de Săveni din localitatea Săveni judeţul
Botoşani şi Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi
Dezvoltării Rurale.