Erasmus+: peste 28 de miliarde EUR pentru sprijinirea mobilității și a educației pentru toți (II)
Un buget cu 80 la sută mai mare decât cel din perioada 2014 – 2020. Această aproape dublare a sumei într-o perioadă de mari dificultăți economice generate de pandemie arată că, la nivelul decidenților europeni, educația este prioritară.
Luana Pleşea, 24.04.2021, 18:41
Una dintre noutățile cu care vine Erasmus+ pentru următorii 7 ani, despre care am început să vorbim data trecută, vizează incluziunea. Noul program oferă șanse mai mari persoanelor cu mai puține oportunități, persoanelor din medii culturale, sociale și economice diverse, precum și celor care locuiesc în zone rurale sau îndepărtate. Grație parteneriatelor la scară mică și utilizării unor granturi simplificate, organizațiilor mai mici, precum școlile, asociațiile de tineret și cluburile sportive, le va fi mai ușor să solicite finanțare.
Continuăm discuția despre noutățile programului Erasmus+ cu Monica Calotă, director al Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, instituția care gestionează Erasmus+ în România.